Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

O Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μετά από τη διενέργεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 28/11/12, και έχοντας αξιολογήσει όλα τα δεδομένα, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα εξής:
1.                  Την ολοκλήρωση του αγώνα που διεξήχθη έως σήμερα με τη μορφή αποκλεισμού των γραφείων της Διεύθυνσης Διοικητικών υπηρεσιών της έδρας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
2.                  Τη συνέχιση της κινητοποίησης του Δ.Σ. του Συλλόγου προς τις εξής κατευθύνσεις:

a.                   Άμεσες συναντήσεις με τη διοίκηση του φορέα μας,  με τον Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, επικεφαλής μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία κατάρτισης των πραγματικών αναγκών των υπηρεσιών μας.
b.                  Με αφορμή το έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με ΑΔΑ :Β4Σ1Ν-ΝΘ8 περί κινητικότητας και αποστολής στο υπουργείο, των αιτιολογημένων αναγκών του φορέα μας σε προσωπικό, να διεκδικήσει η διοίκησή μας από την πλευρά της, τις θέσεις υπαλλήλων που πραγματικά απαιτούνται για να συνεχίσουν να λειτουργούν οι υπηρεσίες μας και το 2013.
c.                   Η διοίκηση να απαιτήσει και να κάνει σαφές στο Υπουργείο, και στην Κυβέρνηση πως δεν είναι δυνατόν να παρέχει η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας υπηρεσίες στους πολίτες της, χωρίς προσωπικό.

Συμπολίτισσα -Συμπολίτη
Οι αγώνες μας κατ αρχήν για την ίδια την ύπαρξη δημόσιων υπηρεσιών στον τόπο μας, αλλά και για ένα καλύτερο δημόσιο για τον πολίτη της Δυτικής Μακεδονίας, δεν σταμάτησαν. Τώρα ξεκινούν.
            Σε περίπτωση που αδιαμαρτύρητα ο κάθε ένας από τη θέση του (υπάλληλοι , Διοίκηση κ.α.) αποδεχτούν τη διάλυση της ΔΩΡΕΑΝ παροχής υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες (η οποία έχει ήδη ξεκινήσει), θα είναι υπόλογος για την επιλογή του αυτή απέναντι στο λαό της Δυτικής Μακεδονίας.
Στην ουσία ο απώτερος στόχος της Κυβέρνησης και των ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥΣ (με επόμενα νομοσχέδια) είναι το ξεπούλημα των υπηρεσιών σε ιδιώτες και συνεπώς η διάλυση κάθε ίχνους  κοινωνικού κράτους που έχει απομείνει.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ
ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

(αποκρατικοποιήσεις, άκριτες καταργήσεις φορέων,
μείωση υπαλλήλων, μείωση μισθών, κατάργηση μονιμότητας)

Λιγότερο Δημόσιο σημαίνει
Η Δημόσια περιουσία, η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ περνάει στα χέρια ιδιωτών.

Λιγότερο Δημόσιο σημαίνει
Παροχές που σήμερα είναι δωρεάν ή με συμβολική τιμή θα ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ όλο και ακριβότερα.

Λιγότερο Δημόσιο σημαίνει
Κοινωνικά αγαθά, (όπως το νερό , η ενέργεια και το περιβάλλον) μετατρέπονται σε ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ και μονοπώλιο στα χέρια ιδιωτών.

Λιγότερο Δημόσιο ΔΕΝ σημαίνει
ΚΑΛΥΤΕΡΟ δημόσιο, γιατί δεν επιφέρει την αξιοκρατία που λείπει.

Λιγότερο Δημόσιο ΔΕΝ σημαίνει
ΜΕΙΩΣΗ του χρέους διότι η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων είναι αμελητέα σε σχέση με άλλες δαπάνες, τη φοροδιαφυγή, την αναποτελεσματική αξιοποίηση πόρων και την απούσα ανάπτυξη.

Λιγότερο Δημόσιο σημαίνει
Η “εξουσία” που έχει σήμερα ένας υπάλληλος, μετά την κατάργηση της μονιμότητας, ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ και αυξάνει την υφιστάμενη εξουσία των πολιτικών του προϊσταμένων και των μονοπωλίων. Τους εμπιστεύεσαι περισσότερο;

Το Δημόσιο συμφέρον είναι το ΔΙΚΟ ΣΟΥ συμφέρον.
ΝΑΙ στο καλύτερο ΔΗΜΟΣΙΟ
Η ανατροπή αυτής της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και όλων όσων την στηρίζουν, αποτελεί τον μόνο δρόμο.

Αντιστεκόμαστε-Αντιδρούμε.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Καραθανάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας