Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Εκμίσθωση εκτάσεων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για επενδύσεις

Στη μακροχρόνια εκμίσθωση μη καλλιεργούμενων εκτάσεων για την ανάπτυξη επενδύσεων, το ύψος της κάθε μίας θα είναι άνω των 3 εκατ. ευρώ, κυρίως στον πρωτογενή τομέα, προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε πρώτη φάση, η εκμίσθωση αφορά τέσσερις μεγάλες μη καλλιεργήσιμες εκτάσεις επιφάνειας 2.160 στρεμμάτων του υπουργείου, στις περιοχές Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ήδη, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της δημοπράτησης για την εκμίσθωση των εκτάσεων με ορίζοντα 25ετίας.

Μέχρι στιγμής, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον επενδυτές, οι οποίοι κατέθεσαν σχετικά επιχειρηματικά σχέδια, το συνολικό ύψος των οποίων ξεπερνάει τα 200 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, από τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις, αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας.

«Η Ελλάδα μπορεί σύντομα, γιατί η ευελιξία τής οικονομίας της το επιτρέπει, να μετατραπεί σε παράδειγμα σύγχρονης ανταγωνιστικής οικονομίας» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης.

«Από τις επενδύσεις του πρωτογενή τομέα», συνέχισε, «τη μεταποίηση και διακίνηση των εξαιρετικών ποιοτικών προϊόντων της, την εξωστρέφειά της και στοχευμένη υποστήριξη των εξαγωγών της, θα ξεκινήσει η δόμηση του νέου παραγωγικού μοντέλου που δίνει στην Ελλάδα δικαίωμα στο μέλλον».

Σημειώνεται ότι η εκμίσθωση μη καλλιεργήσιμων εκτάσεων του υπουργείου, όπως άλλωστε και η διανομή αγροτικής γης σε ανέργους και νέους γεωργούς, προβλέπεται από τον Νόμο 4061 «Διαχείριση και προστασία ακινήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Ρύθμιση εμπράγματων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις».

Σύμφωνα επίσης με εκτιμήσεις, υπάρχουν τουλάχιστον δέκα μεγάλες εκτάσεις του υπουργείου που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν μεγάλες επενδύσεις.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σε λιγο καιρο που το νερο θα πωλειται Χ 10 λογω της "ΣΩΤΗΡΙΑΣ" ιδιωτικοποιησης θα σας δω

Ανώνυμος είπε...

μηπως υπηρξε σοβαρη προταση που αποριφθηκε ομοφωνος απο το δημοτικο συμβουλιο?

Ανώνυμος είπε...

Και με μανία;

Το Προφίλ μας