Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Όλι Ρεν: Διαδοχικές εκλογές, πολιτική αναταραχή κι έλλειψη εθνικής ενότητας έβλαψαν την Ελλάδα

Την Tρίτη το βράδυ, στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του Αλέξη Παπαχελά στο ΣΚΑΙ προβλήθηκε μια συνέντευξη του Ευρωπαίου Επιτρόπου Όλι Ρεν στον ανταποκριτή της Καθημερινής Νίκο Χρυσολωρά .
Xθες, επέλεξα να μην σχολιάσω τη συνέντευξη αυτή, θέλοντας να παρατηρήσω με ποιο τρόπο θα καλυφθούν οι τοποθετήσεις ενός τόσο υψηλόβαθμου Ευρωπαίου αξιωματούχου που έχει εμπλακεί όσο λίγοι στην ελληνική υπόθεση.
Συνέβη αυτό ακριβώς που περίμενα. Η συνέντευξη πέρασε μάλλον στα ψιλάκαθώς αναπαράχθηκε μονάχα το κομμάτι που αφορούσε την άποψη του Όλι Ρεν για την τελευταία απόφαση του Eurogroup.
Θα μου επιτρέψετε να σας παραθέσω σήμερα εδώ μερικά αποσπάσματα των τοποθετήσεων του, που θα εξηγούν από...μόνο τους γιατί δεν αναπαράχθηκαν από τον ελληνικό Τύπο:

-Αυτό που εννοώ είναι ότι οι διαδοχικές εκλογές δεν βοήθησαν στην εφαρμογή των προγραμμάτων και στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να τονωθεί η ανάπτυξη και να βελτιωθούν τα ποσοστά ανεργίας. 


-Από την άλλη μεριά οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να προωθήσουν και να τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη δεν έχουν πάει τόσο καλά εξαιτίας της πολιτικής αναταραχής αλλά και των χειρότερων προοπτικών ανάπτυξης από τις αρχικές προβλέψεις.  



-Οι βασικοί λόγοι που έβλαψαν το πρόγραμμα τα δύο προηγούμενα χρόνια είναι μάλλον η έλλειψη εθνικής ενότητας και δεύτερον οι χαμηλότερες οικονομικές προοπτικές που αναμέναμε στην Ευρώπη και στην διεθνή οικονομία. 

Μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.


Ποιοι ήταν άραγε εκείνοι που ευθύνονται για τις διπλές εκλογές, την πολιτική αναταραχή και την έλλειψη εθνικής ενότητας των τελευταίων ετών; Μήπως ξέρει να μας απαντήσει ο Αντώνης Σαμαράς;

parapolitiki.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας