Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Με την κοινωνία για τη διαμόρφωση και την προώθηση λύσεων για την επιχειρηματικότητα και την τοπική ανάπτυξη.

Σημαντική εκδήλωση/ημερίδα  πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του ΕΒΕ Π.Ε. Κοζάνης και της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη τόπος να ζεις», με την υποστήριξη του Δήμου Κοζάνης, της ΑΝΚΟ και του ΓΕΩΤΕΕ, την Παρασκευή 23/11/2012 στο Κοβεντάρειο με τίτλο «Κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις και ΑΠΕ».

Η εκδήλωση κράτησε μέχρι τέλος το ενδιαφέρον και την προσοχή του κόσμου καθώς οι εισηγήσεις των κυρίων Β. Μπέλη, εκπροσώπου της Ενεργειακής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Καρδίτσας (ΕΣΕΚ) για την παραγωγή ενέργειας από βιομάζα, κ. Νίκου Χρυσόγελου για τα εργαλεία και τις πολιτικές σε επίπεδο Ε.Ε. και του κ.  Dirk Knapen, συντονιστή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών ανανεώσιμης ενέργειας REScoop για τη συμμετοχή συνεργατικών σχηματισμών πολιτών της Ε.Ε. στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών κυρίως μέσα από τις ΑΠΕ, αποτελούν σημαντικά και φωτεινά εθνικά και ευρωπαϊκά παραδείγματα & καλές πρακτικές , που μόνο όφελος μπορούν να προσδώσουν στην τοπική μας κοινωνία.

Το Επιμελητήριο της Π.Ε. Κοζάνης αποτελώντας ένα από τα πιο δημιουργικά και ζωτικά κύτταρα της τοπικής οικονομίας αναλαμβάνει καίριες πρωτοβουλίες υιοθετώντας το ρόλο και το προφίλ που αρμόζει στη σημερινή εποχή. Αυτόν του πρωταγωνιστή και του καθοδηγητή στις σύγχρονες απαιτήσεις. Αποτελώντας σύμβουλο της πολιτείας σε θέματα ανάπτυξης και προώθησης της τοπικής οικονομίας απευθύνεται στην τοπική κοινωνία χωρίς ταμπού ανοίγοντας το θέμα της κοινωνικής οικονομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Τη στιγμή που η ανεργία καταρρίπτει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, σε επίπεδο ευρωπαϊκής ένωσης η κοινωνική οικονομία αντιπροσωπεύει περίπου το 10% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και απασχολεί περίπου 11 εκατ. Εργαζομένους , γεγονός που την καθιστά αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για την ανάσχεση της ανεργίας σε περιοχές έντονης οικονομικής κρίσης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Στη χώρα μας βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακό στάδιο αφού η σχετική νομοθεσία ψηφίσθηκε μόλις τον Σεπτέμβριο του 2011.

Η υλοποίηση πρωτοβουλιών που θα βασίζονται στο συνεργατικό κεφάλαιο μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα για τους τοπικούς φορείς υπερβαίνοντας τη μέχρι τώρα πρακτική & λειτουργία τους. Το επιμελητήριο εργάζεται και θα εργαστεί στην κατεύθυνση αυτή φιλοδοξώντας η ημερίδα αυτή να αποτελέσει την αρχή σημαντικών παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών  στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας