Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Διευρυμένη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, (ΠΑΣΥ), θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Βιώνουμε την ολομέτωπη επίθεση της τρικομματικής συγκυβέρνησης στο εισόδημα και στη ζωή μας. Καλούνται τα λαϊκά στρώματα να πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση για να μην θιχτούν τα κέρδη των εφοπλιστών, βιομηχάνων, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων. Η αντιαγροτική επίθεση οξύνεται οδηγώντας στη φτώχια και την εξαθλίωση χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. Με την πρόσφατη ψήφιση του 3ου μνημονίου η συγκυβέρνηση βάζει βαθιά το χέρι της στην τσέπη της αγροτιάς και κλέβει ό,τι απόμεινε.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες με την απόφαση για το κράτημα λογιστικών βιβλίων και την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ θα φορολογηθούν άγρια ενώ θα σημάνει και την κατάργηση της επιστροφής του ΦΠΑ. Για φέτος η επιστροφή του ΦΠΑ μειώνεται στο 6%. Η φορολόγηση της γης πολύ γρήγορα θα επεκταθεί σε όλους τους αγρότες.
Θα πληρώσουν αυξημένα ασφάλιστρα κατά 70% για τον ΟΓΑ την ίδια στιγμή που επεκτείνεται και αυξάνει η συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων στο 25%. Είναι αμφίβολο αν θα δοθεί το υπόλοιπο 50% της επιστροφής φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο που ούτως ή άλλως περικόπτεται, όταν η τιμή του συνεχώς αυξάνει. Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ για αγροτικό ρεύμα είναι φουσκωμένοι τουλάχιστον 30% και νέα αύξηση θα αποφασιστεί τον Γενάρη. Το νερό ύδρευσης και άρδευσης έχει μετατραπεί σε πανάκριβο εμπόρευμα. Οι τιμές πώλησης των προϊόντων είναι εξευτελιστικές ενώ το κόστος συνεχώς αυξάνει. Νέα υπέρογκα χαράτσια καλούνται να πληρώσουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Οι αγροτικές συντάξεις πετσοκόβονται.
Η επίθεση θα οξυνθεί με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ 2014-2020, με την δραστική μείωση των επιδοτήσεων και τους νέους φραγμούς στην παραγωγή προϊόντων, αλλά και την διεύρυνση των εισαγωγών χωρίς δασμούς από τρίτες χώρες. (Μαρόκο, Τυνησία, Αίγυπτο κτλ).
Η αγωνιστική απάντηση των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων απέναντι σε αυτή την αντιαγροτική και αντιλαϊκή λαίλαπα είναι μονόδρομος ώστε να είναι δυνατή η συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας και η επιβίωση. Αυτό προϋποθέτει την οργάνωση του αγροτικού κινήματος, την ισχυροποίηση και αναζωογόνηση των Αγροτικών Συλλόγων, την συγκρότηση νέων, που θα συσπειρώνουν την πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, θα μπουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης των κατοίκων της υπαίθρου για όλα τα δικαιώματά τους στην δημόσια υγεία και πρόνοια, την παιδεία, την αναβάθμιση της ζωής στην ύπαιθρο.
Δυναμώνουμε την κοινή δράση με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τη νεολαία ενάντια στον κοινό αντίπαλο που είναι η ΕΕ και η ΚΑΠ, οι κυβερνητικές πολιτικές.
Απαντάμε στην μοιρολατρία, την ηττοπάθεια, την απογοήτευση, στη λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων.
Η επιτυχία ενός αγώνα δεν κρίνεται με το τι παίρνεις στο χέρι, ιδιαίτερα σήμερα που η κυβέρνηση και το σύστημα δεν έχουν την δυνατότητα να ελιχτούν μέσω μικροπαροχών. Έχουμε πλούσια εμπειρία μαζικών αγώνων, ηρωικών πολυήμερων μπλόκων, ξέρουμε πως ότι κατακτήσαμε ήταν με την σκληρή πάλη μας. Είναι γεγονός πως χωρίς αυτούς τους αγώνες, χωρίς τέτοιες αναμετρήσεις, θα ήμασταν ακόμα πιο κάτω. Θα είχαν περάσει τα μέτρα πιο γρήγορα, θα ήταν πιο πολλά και ακόμα πιο σκληρά.
Το πρόβλημα σήμερα εντοπίζεται στο στοιχείο πως οι αγώνες που έχουμε είναι κατώτεροι των αναγκών και των περιστάσεων. Ότι οι αγώνες δε γίνονται εξ αποστάσεως, ούτε με ένα ανάθεμα, αλλά χρειάζεται οργάνωση, αντοχή, πειθαρχία και στόχο την ανατροπή της εκμεταλλευτικής βαρβαρότητας από τα μονοπώλια και τα κόμματα τους.
Για όλα αυτά και κυρίως πως θα οργανώσουμε την αντίσταση και αντεπίθεση των μκρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων θα συζητήσουμε στην διευρυμένη συνεδρίαση στην οποία καλούνται να συμμετέχουν οι Γραμματείες της ΠΑΣΥ, οι Ομοσπονδίες, οι Αγροτικοί Σύλλογοι, αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας