Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Απέχουν από τις διαδικασίες της Εθνικής Ομάδας, τουλάχιστον για το 2013, οι αδερφοί Γκουντούλα

Επιστολή προς τον Κο  Καρρά Ιωάννη Πρόεδρο Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ
Κύριε Πρόεδρε με αφορμή το ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) που μας απέστειλε η Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ για τον προγραμματισμό του χειμερινού κοινοβίου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την απόφασή μας να μην συμμετέχουμε στις διαδικασίες της Εθνικής Ομάδας τουλάχιστον για το 2013.
Στην απόφασή μας αυτή οδηγηθήκαμε από δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι η συμπεριφορά της πολιτείας απέναντι στους αθλητές των ερασιτεχνικών αθλημάτων, αφού εδώ και χρόνια αδυνατεί να αναγνωρίσει και να επιβραβεύσει τις επιτυχίες των ελλήνων αθλητών, μη καταβάλλοντας τους τις οικονομικές επιβραβεύσεις που νομίμως δικαιούνται (δεν έχουμε λάβει καμία οικονομική επιβράβευση από το 2009 μέχρι και σήμερα) και παγώνοντας κάθε διορισμό στο δημόσιο τομέα και στα σώματα ασφαλείας.
Δυστυχώς όσες προσπάθειες κάναμε από κοινού Ομοσπονδία και αθλητές απέβησαν  άκαρπες συντηρώντας έτσι ένα θολό τοπίο για τους έλληνες αθλητές , μη μπορώντας να σχεδιάσουν το μέλλον τους. Προσωπικά λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την ηλικία μας (27) οι παροχές τις πολιτείας δεν σημαίνουν απλά μια επιβράβευση (πριμ) αλλά αποτελούν ουσιαστικά την αγωνιστική μας επιβίωση καθώς οι εξαντλητικές προπονήσεις δεν μας αφήνουν χρόνο για οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα. Αυτός είναι και ο λόγος που στραφήκαμε για βοήθεια και στον ιδιωτικό τομέα (ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ) αφού χάρη στη δική τους βοήθεια και της Ομοσπονδίας με την καταβολή των οδοιπορικών καταφέραμε να φτάσουμε ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
 Ο δεύτερος λόγος που συνέβαλλε στην απόφαση μας αυτή είναι και το προπονητικό σύστημα που ακολουθήθηκε από το 2005 μέχρι και σήμερα. Αναμφίβολα η συνεργασία του Gianni Postiglione με την Εθνική Ομάδα σηματοδότησε ένα νέο ξεκίνημα που χαρακτηρίζεται από οργανωτικότητα και μεθοδικότητα, που γρήγορα εξαργυρώνεται με επιτυχίες των ελλήνων κωπηλατών. Παρόλο που και εμείς οι δύο αποτελούμε επιτυχημένα ‘’προϊόντα’’ του συστήματος αυτού, θα θέλαμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου και να μοιραστούμε την ανησυχία μας για την περεταίρω πορεία της Εθνικής Ομάδος.
                Το προπονητικό προφίλ του επικεφαλής προπονητή Gianni Postiglione είναι προσανατολισμένο στην σωματική εξάντληση απαιτώντας καθημερινά εφτά ώρες προπόνησης που ωθούν τους αθλητές στα σωματικά και ψυχολογικά τους όρια. Το αποτέλεσμα αυτής της προπονητικής διαδικασίας είναι μεν τα γρήγορα αποτελέσματα και ιδιαίτερα στις μικρότερες κατηγορίες που ο όγκος προπόνησης κάνει τη διαφορά, με τεράστιο όμως κόστος τόσο ποσοτικά (θυμηθείτε πόσοι αθλητές διεκδικούσαν θέση στην Εθνική Ομάδα ανδρών-γυναικών το 2005 και πόσοι έχουν απομείνει σήμερα) όσο και ποιοτικά, αφού μετά από παρατήρηση οι επιδώσεις μας θεωρούνται στάσιμες και υπάρχει αδυναμία στο να επαναλάβουμε επιτυχίες προηγούμενων ετών αν και βρισκόμαστε σε ηλικία μέγιστης απόδοσης και αφετηρία για μελλοντικές καλύτερες επιδόσεις .
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η φετινή ολυμπιακή χρονιά που η συσσωρευμένη κούραση και ο υπερβολικός ζήλος για το ‘’παραπάνω’’ μας στέρησαν εξαιρετικά αποτελέσματα. Επίσης χαρακτηριστική ήταν και  η ψυχολογική και σωματική κατάρρευση της ομάδας μετά τους ολυμπιακούς αγώνες , όταν έπρεπε να συνεχίσουμε την προετοιμασία μας για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα δημιουργώντας τις γνωστές άβολες καταστάσεις, που αποτέλεσμα είχαν την απουσία τριών ικανών αθλητών από την αποστολή.
                Γνωρίζοντας την αγάπη και την αφοσίωση με την οποία υπηρετείτε όλα αυτά τα χρόνια το άθλημα, σας παρακαλούμε να λάβετε υπ’ όψιν όσα καλοπροαίρετα αναφέραμε παραπάνω που στόχο έχουν να πληροφορήσουν, να βοηθήσουν και όχι να τραυματίσουν το κύρος και την εικόνα της Εθνικής Ομάδας κωπηλασίας.
 Τέλος θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε και εγγράφως εσάς προσωπικά, το Διοικητικό Συμβούλιο και τους εργαζομένους στην Ομοσπονδία για την βοήθεια και την υποστήριξη που μας παρείχατε από το 2000 μέχρι και σήμερα, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε τις αθλητικές και προσωπικές μας φιλοδοξίες.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΑΣ
ΣΕΡΒΙΑ-ΚΟΖΑΝΗΣ 22/10/2012
ΠΡΟΣ:  Κο  Καρρά Ιωάννη Πρόεδρο Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ
ΚΟΙΝΟΠ.  Δ.Σ    Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ
 Την επιστολή την αντιγράφουμε από το kopilasia blogspot και
kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας