Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Ταξική Συσπείρωση: Απέφυγαν ακόμα και τη συζήτηση για απεργία στο Ε.Κ.Ν.Κ !

Λειτουργώντας αντικαταστατικά, αντιδεοντολογικά και παιδαριώδες, με συνδικαλιστικά τερτίπια που θυμίζουν «αλήστου μνήμης» εποχές η Συνδικαλιστική Αριστοκρατία της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στο Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης δεν μπήκε στον κόπο να μπει σε συζήτηση για την ανάπτυξη αγώνων και την συμμετοχή στην απεργία της 10ης Φλεβάρη! 
Συγκεκριμένα στην πρόταση τεσσάρων μελών του Δ.Σ (δυο από την «Ταξική Ενότητα», ένας από την «Ταξική Συσπείρωση» και ένας από τη ΔΑΚΕ) για άμεση σύγκλιση του Δ.Σ με θέμα τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης στην απεργία, (όπως προβλέπεται από το καταστατικό), το προεδρείο κάλεσε με μεγάλη καθυστέρηση, σύγκλιση του Δ.Σ την Παρασκευή 29/1/2010 για να συζητηθεί και να πλειοψηφήσει τελικά η πρόταση μέλους τη ΠΑΣΚΕ να μη γίνει καν συζήτηση για το θέμα που κάλεσε το Προεδρείο τα μέλη του Δ.Σ !!! Πρωτοφανές «συνδικαλιστικό» εφεύρημα! Το προεδρείο κάλεσε τα μέλη σε συνεδρίαση για να ψηφίσουν να μη γίνει συνεδρίαση! 
Δεν θέλουν καν να συζητήσουν για την απεργία γιατί λένε ότι αφορά το δημόσιο! 
Γιατί οι εργαζόμενοι στο δημόσιο δεν είναι συνάδελφοί μας; Αν σήμερα πλήττονται αυτοί, αύριο δεν θα μας πετσοκόψουν όλους; Για τα δεκάδες εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα που απεργούν δεν άκουσαν τίποτα; Για τα εκατοντάδες πρωτοβάθμια συνδικάτα που δεν ανήκουν όλα στο ΠΑΜΕ αλλά πρόκειται και για πάρα πολλά Ανεξάρτητα Ταξικά Συνδικάτα και απεργούν στις 10 Φλεβάρη δεν έμαθαν οι κύριοι του Εργατικού Κέντρου; 
Η αλήθεια είναι ότι δεν έκατσαν να συζητήσουν γιατί φοβούνται! Φοβούνται τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους ανέργους στους οποίους φουντώνει καθημερινά η αγανάκτηση και θα τους βρουν απέναντί τους! Φοβούνται ακόμα και τα στελέχη τους που κρατάν ακόμα κάποια επαφή με τον κόσμο της εργασίας! 
Όμως δεν είχαν κανένα πρόβλημα επί μέρες, βδομάδες και μήνες να ταλανίζουν τους εργαζόμενους και την κοινωνία της περιοχής για το ποιος θα είναι πρώτα πρόεδρος και ποιος θα είναι μετά, πόσους μήνες ό ένας και πόσους ο άλλος. Εκεί είχαν πρόβλημα η ΠΑΣΚΕ με τη ΔΑΚΕ! Όμως τα βρίσκουν άνετα για να ασκήσουν τον γνώριμο σ αυτούς κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό σε βάρος των εργαζόμενων που θα έπρεπε να εκπροσωπούν! Αυτό το χρονικό διάστημα που η εργατική τάξη της χώρας μας καλείται να πληρώσει ξανά «το μάρμαρο» της οικονομικής κρίσης που δημιούργησαν οι κεφαλαιοκράτες με τις πλάτες και των δυο κυβερνήσεων (Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ). 
Την ώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της Ε.Ε, της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ επιτίθεται και ετοιμάζεται να λιώσει τους εργαζόμενους της χώρας μας με τη «σιδερένια φτέρνα» του «Προγράμματος Σταθερότητας». Που δεν υπάρχει ψίχουλο για τις λαϊκές τάξεις αλλά υπάρχει η δυνατότητα να μην πληρώνουν φόρους η πλουτοκρατία και η εκκλησία, που ακόμα και τις ασφαλιστικές εισφορές της εργοδοσίας θα τις πληρώνει το κράτος (με τη σύμφωνη γνώμη του Παναγόπουλου και της ΓΣΕΕ) με χρήματα που θα προέλθουν από την καταλήστευση των εργαζομένων και των συνταξιούχων!
Μια περίοδο που Ιδιαίτερα στην περιοχή μας οι εργαζόμενοι στα καταστήματα και στους εργολάβους εκβιάζονται να δηλώνουν και να πληρώνονται με μερική απασχόληση, αλλά να δουλεύουν υπερπλήρη ωράρια, χωρίς ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς δικαιώματα και χωρίς όνειρα, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στο ΕΚΝΚ αρνούνται να συζητήσουν για αυτά τα προβλήματα και την ανάπτυξη των αγώνων! Η Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων Νομού Κοζάνης «ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους της περιοχής να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους. Να συσπειρωθούν γύρω από τα Ταξικά Συνδικάτα, να δημιουργήσουν δικές τους συνδικαλιστικές οντότητες, να συμμετέχουν σε Επιτροπές Αγώνα και να απαιτήσουν πρώτα απ’ όλα σεβασμό της νοημοσύνης και της προσωπικότητάς τους, πλήρης ωράριο και σύγχρονες εργασιακές σχέσεις, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν! 
Όλοι στην απεργία της 10ης Φεβρουαρίου! 
Το γραφείο Τύπου

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλως τα κόκκινα φασιστάκια.... Μαστουρωμένα ακόμα απο τις αναθυμιάσεις του μαρξισμού-λενινισμού ξεστομίζουν ότι αρλούμπα τους κατέβει... Ευτυχώς ο κόσμος παρά τα προβλήματα του τους γυρνάει την πλάτη. Μέχρι πότε όμως;

Ανώνυμος είπε...

Καλώς τα παιδιά απ' τα ΤΕΑ.
Απ ότι φαίνεται ο σπόρος του Μηχαλάγα βγάζει ακόμα καρπούς στην περιοχή!
Στα πολιτικά επιχειρήματα να απαντάτε με επιχειρήματα. Άν έχετε φυσικά!
Ποιός είπε ότι ο χυδαίος αντικουμουνισμός είναι φάρμακο "δια πάσαν νόσον και δια πάσαν μαλακίαν"!

Ανώνυμος είπε...

Καλώς ήρθες λογοκροσία. Βάλε τουλάχιστον την ανάρτηση με τη διόρθωση του Μηχαλάγα σε Μελιγαλάς. Γράφουμε που γράφουμε ότι μας κατέβει ας είναι του λάχιστον σωστά

Το Προφίλ μας