Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης παρουσιάζει το Θεατρικό Χρονικό «Τα αγάλματα της πόλης μας»

Αγάλματα της πόλης μας Αφιέρωμα στο Νικόλαο Κασομούλη Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, ώρα 21.00, στην «Αίθουσα Τέχνης». Ένα θεατρικό χρονικό Μετά τον Λασσάνη και τη Μητιώ ήρθε η ώρα να παρουσιάσουμε τη ζωή και το έργο του Νικόλαου Κασομούλη. Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης συνεχίζει για Τρίτη χρονιά το πρόγραμμα «Τα αγάλματα της πόλης μας». Είναι μια προσπάθεια να ξαναθυμηθούμε τους ανθρώπους που η πόλη τίμησε στο πέρασμα του χρόνου. Κάθε χρόνο, για μια μόνο μέρα, ένας συμπολίτης μας από το παρελθόν εμφανίζεται στη σκηνή της Αίθουσας Τέχνης για να στρέψει τη μνήμη μας στην εποχή του.
Το θεατρικό εργαλείο που επεξεργαστήκαμε γι’ αυτό το σκοπό, λέγεται Θεατρικό Χρονικό. Ένα είδος θεατρικής τέχνης, που συνδυάζει την μυθοπλασία με το ντοκουμέντο. Δηλαδή χρησιμοποιούμε τους δύο τρόπους που ο άνθρωπος καταλαβαίνει το παρελθόν του : Την Ιστορία και το μύθο. Ένα αμάγαλμα, όπου κανένας δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα συστατικά του μέρη. Η Ιστορία μας περιγράφει όλα εκείνα που έχουν συμβεί στο παρελθόν και για τα οποία είμαστε βέβαιοι. Ο μύθος περιγράφει εικασίες για το παρελθόν. Ο μύθος ανασυστήνει, ως εικασία, εκείνες τις λεπτομέρειες που οριστικά έχουν ξεχαστεί. Το θεατρικό χρονικό λοιπόν, σαν εργαλείο σκηνής, ίσως το μόνο που θα μας βοηθούσε να γνωρίσουμε τα αγάλματα της πόλης, ως Ιστορικά πρόσωπα κι ως πλάσματα του μύθου… 
Συντελεστές: Δραματουργική επεξεργασία: Χρήστος Ασλανίδης και Μαρία Μπαντάνη 
Σκηνοθεσία: Χρήστος Ασλανίδης 
Μοντάζ οπτικού υλικού και βίντεο λήψεις: Νίκος Κέφαλος 
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Μπαντιάνης 
Φωτισμοί: Σάκης Παπαδόπουλος 
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Γιώτης Βασιλειάδης, Γιώργος Μπούγος, Δήμητρα Βαμβακάρη, Κατερίνα Μπιμπή, Βασίλης Πουλάκος, Παναγιώτης Νάκος, Στάθης Νατσιός. 
Συμμετέχει επίσης η χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Κόζιανη» 
Χορευτές παράστασης: Αλεξία Γκανάτσιου, Ελευθερία Ζαφείρη, Γιώργος Ζαφείρης, Γιώργος Ζάχος, Δήμος Ζάχος, Βαρβάρα Καραστέργιου, Γιάννα Κόκκα, Νίκος Λαβαντσιώτης, Πόπη Μανίκα, Αποστόλης Μηντέλης, Νίκη Μπλάντζα, Χρήστος Μπλάντζας, Μάγδα Παφίλη, Μαρία Πλιάκη, Βασιλική Σκόρδα, Δάφνη Τζελαπτσή, Γρηγόρης Τζουμερκιώτης, Βασίλης Τράγιας, Σοφία Χατζηγιαννάκη. 
Χοροδιδάσκαλος: Λεωνίδας Στογιάννης 
Τιμή εισιτηρίου: 5 € 
Πληροφορίες στο τηλ.: 24610-24062

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας