Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Έντονα φαινόμενα κατολισθήσεων - κλειστοί δρόμοι στο Ν. Κοζάνης

Έντονα φαινόμενα κατολισθήσεων και καθιζήσεων σημειώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στον νομό Κοζάνης, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νερού από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και το λιώσιμο του χιονιού. «Το φαινόμενο είναι πρωτοφανές. Δεν είχαμε άλλοτε τόσες κατολισθήσεις», λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντινομάρχης ανάπτυξης της νομαρχίας Κοζάνης, Γιάννης Σόκουτης και επισημαίνει ότι, τα συνεργεία της νομαρχίας προσπαθούν να αποκαταστήσουν την πρόσβαση σε περιοχές που έχουν αποκλειστεί. Συγκεκριμένα, έχει κλείσει ο επαρχιακός δρόμος που συνδέει την παλιά εθνική οδό Κοζάνης-Ιωαννίνων με το χωριό Δίλοφος, όπου ο δρόμος άνοιξε στα δύο. Κλειστός είναι και ο επαρχιακός δρόμος Νεάπολης-Σκαλοχωρίου, στην είσοδο του οικισμού. Για τους ίδιους λόγους παραμένει κλειστός και ο επαρχιακός δρόμος Παλαιογρατσάνου - Καταφυγίου. Την ίδια στιγμή, πλημμυρικά φαινόμενα έχουν πλήξει περιοχές της Εορδαίας, όπου πλημμύρισαν, κυρίως, δρόμοι κοντά σε φράγματα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δελτίο Τύπου της ΝΑ Κοζάνης για το ίδιο θέμα: 
Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης ανακοινώνεται ότι λόγω συνεχών κατολισθήσεων και καθιζήσεων έκλεισαν οι δρόμοι:
1. ο επαρχιακός δρόμος που συνδέει την παλαιά εθνική οδό με το Δίλοφο και 2) ο επαρχιακός δρόμος Νεάπολης – Σκαλοχωρίου στην είσοδο του οικισμού (Δ.Δ. Σκαλοχωρίου). Σημειώνεται επίσης, ότι για τους ίδιους λόγους παραμένει κλειστός και ο επαρχιακός δρόμος Παλαιογρατσάνου – Καταφυγίου.

Ερωτηθείς σήμερα ο κ. Σόκουτης στον αέρα του VetoFM παραδέχθηκε το πρόβλημα που υπάρχει, όχι μόνο στον οικισμό του Καταφυγίου αλλά και σε άλλες ορεινές περιοχές του νομού Κοζάνης και υποσχέθηκε πως σε 15 μέρες από σήμερα οι τεχνικές υπηρεσίες και τα μηχανήματα της Νομαρχίας θα αποκαταστήσουν την πρόσβαση προς το Καταφύγι καταρχήν μέσω του οικισμού της Αγίας Κυριακής.  
Πηγή: vetonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας