Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΣΕΕΝ: Όλοι στην απεργία για να μην περάσουν τα μέτρα

Που επιχειρούν να εξοντώσουν οικονομικά τους εργαζόμενους! 
Που ρίχνουν την τελευταία μαχαιριά στην Κοινωνική Ασφάλιση! 
Που απαλλάσσουν από φόρους τους «έχοντες και κατέχοντες»! 
Που αυξάνουν κι άλλο την κερδοφορία αυτών που δημιούργησαν την κρίση. Των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των μεγαλέμπορων! 
Που γκρεμίζουν τα όνειρα της νεολαίας και των ανέργων! 
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική, βάρβαρη ανελέητη, και πρωτοφανή επίθεση ενάντια στα συμφέροντα, τις κατακτήσεις αλλά και την ίδια την επιβίωση και την ύπαρξη των εργαζομένων, των ανέργων και των εισοδηματικά χαμηλότερων λαϊκών στρωμάτων! Σοκ και δέος από την Κυβέρνηση-Γραμματοκομιστή της Κομισιόν, της Ε.Κ.Τ και του ΔΝΤ, με την στήριξη των τραπεζιτών και των Βιομηχάνων, με την ανοιχτή πολιτική συναίνεση της Ε.Ε, της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ και την εργολαβική εκτέλεση της αποστολής χειραγώγησης της κοινής γνώμης από τα ΜΜΕ και τα «παπαγαλάκια της ενημέρωσης»! Το πρώτο πακέτο μέτρων περιλαμβάνει το πάγωμα των μισθών, την περικοπή επιδομά-των, την αύξηση στη φορολογία των μισθωτών και των συνταξιούχων με ταυτόχρονη μείωση της φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων, την περικοπή των κοινωνικών δαπα-νών, τη γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης και την νέα επιδρομή στην κοινωνική ασφάλιση με νέα αύξηση των ορίων, μείωση των συντάξεων, αύξηση των εισφορών των εργαζομένων, επιδότηση και μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών! Πριν να προλάβουν να συνειδητοποιήσουν οι εργαζόμενοι το μέγεθος της «χασούρας», προαναγγέλλεται για τις επόμενες μέρες και δεύτερο πακέτο μέτρων με αύξηση του Φ.Π.Α κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες (κάτι που θα εκτινάξει τον τιμάριθμο και τα είδη πρώτης ανάγκης των εργαζομένων, νέους φόρους στα καύσιμα, απελευθέρωση των απο-λύσεων ενώ ταυτόχρονα μας προετοιμάζουν για την περικοπή των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδομάτων αδείας! 
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση είναι άμεσης και ζωτικής σημασίας ανάγκη να απαντήσει το Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα με μια ενωτική, εργατική αντεπίθεση προάσπισης των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και ανατροπής της αντεργατικής Ευρωπαϊκής και κυβερνητικής πολιτικής αλλά και συνολικά του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης. 
Η απεργία της 24ης Φεβρουαρίου παρότι προκηρύχτηκε από τη ΓΣΣΕ με μισή καρδιά και κάτω από τον κίνδυνο οριστικής αποκοπής από την εργατική βάση και η ηγεσία της ανα-δεικνύεται πλέον στυλοβάτης της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, αποκτά πλέον ιδιαίτερη σημασία για τους ίδιους τους εργαζόμενους, για την απόκρουση αυτής της επίθεσης, για την ίδια την ύπαρξη και την επιβίωση τους, για το ίδιο των μέλλον των παιδιών τους! 
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στις διαδηλώσεις απαιτώντας: 
1. Όχι στο πάγωμα μισθών και συντάξεων. Πραγματικές αυξήσεις σε μι-σθούς συντάξεις, αξιοπρεπή επιδόματα σε όλους τους ανέργους.
2. Πλήρη και σταθερή δουλειά, με πενθήμερο 7ωρο για όλους. Κατάργη-ση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης (4ώρα, 4ήμερα, μπλο-κάκια-stage-ενοικίαση εργαζομένων κ.λ.π) 
3. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης (55 για όλους, 50 στα ΒΑΕ και τις γυναίκες) αυξήσεις των συντάξεων, να πληρώσουν τα κλεμμένα και τα χρωστούμενα στα ταμεία κράτος και εργοδότες! 
4. Κανένας νέος άμεσος και έμμεσος φόρος στην εργατική τάξη, δραστική μείωση των άμεσων φορών που πλήττουν το εργατικό εισόδημα. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφαλαίο με 45% και να καταργηθούν τα προ-νόμια και οι φοροαπαλλαγές του. 
5. Γενναία αύξηση των κοινωνικών δαπανών, ειδικότερα σε ότι αφορά την Υγεία και την Παιδεία. 
6. ΔΕΗ και Ενέργεια πραγματικά Δημόσια και Ενιαία προσανατολισμένη στις ανάγκες των εργαζομένων και του Λαού. Άμεσα πρόσληψη όλων των επιτυχόντων, προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την κάλυψη όλων των οργανικών κενών θέσεων. Προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των εργαζομένων και των κατοίκων. 
Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας