Επίκαιρα Θέματα:

Ο Καιρός: «Χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή»...

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010

Δήμος Αιανής: Αποκαλυπτήρια Προτομής του Κων/νου Σιαμπανόπουλου

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τα «Αποκαλυπτήρια της Προτομής του Αείμνηστου Δασκάλου Κωνσταντίνου Σιαμπανόπουλου », που θα γίνουν την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010 στις 5:μ.μ. στην κεντρική πλατεία Αιανής. 

Τα αποκαλυπτήρια θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος. 
Ο Δήμαρχος 
Γεώργιος Ν. Τζέλλος 

Κωνσταντίνος Ευαγγέλου Σιαμπανόπουλος Από το Χρώμιο (1923-2005) Δάσκαλος στην Αιανή 1946-1962 Επίτιμος Δημότης Αιανής (1988) Οραματιστής -Δημιουργός-Συγγραφέας Ανέδειξε την Αιανή και την Ελιμειώτιδα γη Ιδρυτής της Αρχαιολογικής Συλλογής Αιανής - Ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Γραμμάτων &Τεχνών Ν. Κοζάνης και Πρόεδρος του την τελευταία εικοσαετία. Δημιούργησε το Ιστορικό -Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο της Κοζάνης και το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στο Μπούρινο. «Ας κρατήσει τούτος ο τόπος την αξία της διαχρονικότητάς του»

6 σχόλια:

 1. Ανώνυμος16/2/10 20:01

  Ο Δήμαρχος Αιανής Γ. Τζέλος κάνει σωστές και έξυπνες κινήσεις. Πρόσκληση Δημάρχων Πέλλας και Δίου με τον Υπουργό Πολιτισμού και τώρα με την προτομή του ''αείμνηστου δάσκαλου Κωνσταντίνου Σιαμπανόπουλου'', όπως γράφει η πρόσκληση. Αυτό το δεύτερο τιμά όχι βέβαια το δάσκαλο Κ.Σ. αλλά το Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, την Αιανή όλη. Μπράβο σας παιδιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος17/2/10 19:22

  Ο δάσκαλος Σιαμπανόπουλος φρόντιζε τα μνημεία δεν τα έκαιγε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος18/2/10 00:46

  ....μα την τελευταία στιγμή, αλλάζουν την προτομή του δάσκαλου, γιατί? Είχαμε "παραγγείλει" δυο, μήπως και δεν θα ήταν σωστή η απεικόνιση του αείμνηστου, στη μια από τις δυο ...! Είδες προνοητικότητα ...? ( Μονό δεν φτάνει, διπλό φτάνει και περισσεύει )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος18/2/10 01:08

  ...Δάσκαλος, φωτοδότης και δημιουργός, με βαθιά συναίσθηση του χρέους και της αποστολής του,ο Κωνσταντίνος Σιαμπανόπουλος, διαμόρφωσε το ύφος, το ήθος και την αρχαιολογική συνείδηση των γονέων και των μαθητών του σχολείου του στην Αιανή, για
  ( 17 )ολόκληρα χρόνια...!
  ( Στέφανος Βαβλιάρας )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος18/2/10 12:09

  Εμπρηστές και κατεδαφιστές μνημείων δεν έχουν θέση στην τελετή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος18/2/10 19:17

  Σωστή η άποψη του Στ. Β. για τον Κ. Σιαμπανόπουλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας