Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Ανταλλαγή νέων στο Βελβεντό


Ένα από τα πιο επιτυχημένα ευρωπαϊκά προγράμματα για τη Νεολαία είναι το πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» του οποίου υπεύθυνος φορέας είναι η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Η οργάνωση μας έχει καλή συνεργασία με τον φορέα αυτό και μια μακρά πείρα στην διοργάνωση διεθνών δράσεων μέσο του προγράμματος αυτού.

Στα πλαίσια της δράσης 3.1.1. «Ανταλλαγές Νέων από Γειτονικές χώρες» θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 4 – 14 Μαρτίου στο Βελβεντό Κοζάνης, μαζί και με την υποστήριξη της Νομαρχίας Κοζάνης και του Δήμου Βελβεντού,  η ανταλλαγή νέων “Balkan heART” στην οποία θα πάρουν μέρος 43 παιδιά από 7 χώρες των Βαλκανίων (Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Π.Γ.Δ.Μ., Βοσνία και Ερζεγοβίνη και Ελλάδα).
Οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωριστούν μεταξύ τους, να εξερευνήσουν τους πολιτισμούς τους, καθώς και να εκφραστούν μέσω διαφορετικών καλλιτεχνικών μορφών (εργαστήριο  κοσμήματος, κεριού, φωτογραφίας-γραφιστικής, ραδιοφώνου και δημιουργικής γραφής). Στους νέους θα δοθούν βασικές γνώσεις και δεξιότητες γύρω από αυτές τις τέχνες και τις νέες τεχνολογίες. Η τέχνη και η νέα τεχνολογία θα χρησιμοποιηθούν μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής ενσωμάτωσης, του διαπολιτισμικού διαλόγου και της ευαισθητοποίησης στις αξίες και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης θα έχουν την δυνατότητα στο τέλος του προγράμματος να παρουσιάσουν τα καλλιτεχνικά τους αποτελέσματα στην τοπική κοινωνία με την ενεργό συμμετοχή της.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθέιτε την ηλεκτρονική σελίδα του προγράμματος www.balkanheart-ye.blogspot.com
 Σας παρακαλούμε να δημοσιεύσετε την παρούσα ανακοίνωση στο έντυπο σας και αν υπάρχει η δυνατότητα να καλύψετε δημοσιογραφικά το πρόγραμμα.Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο, είμαστε στη διάθεση σας για οτιδήποτε θελήσετε
Με εκτίμηση
Παράσχου Αριστόδημος                                                                                  Νικόλαος Βλατής
Πρόεδρος «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων»                                    Υπεύθυνος Ανταλλαγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας