Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Δήμος Κοζάνης: Επίσκεψη μαθητών στην πολυθεματική έκθεση «Πόντος-δικαίωμα στη μνήμη»

Την Πολυθεματική Έκθεση «ΠΟΝΤΟΣ-ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ», που διοργανώνει ο Δήμος Κοζάνης, επισκέφθηκε τμήμα των μαθητών θετικής κατεύθυνσης, της Β΄ τάξης του 2ου Ενιαίου Λυκείου Κοζάνης, συνοδεία του καθηγητή τους κ. Σάββα Θεοδωρίδη. 
Την ξενάγηση στους χώρους της έκθεσης πραγματοποίησαν, ο Νίκος Αδαμίδης, Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Δρεπάνου και συνεργάτης του Καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνου Φωτιάδη, καθώς και η Ιστορικός-Μουσειολόγος, Κάτια Χλιάπα. 
Τους νέους και τις νέες του 2ου Ενιαίου Λυκείου Κοζάνης υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης Παναγιώτης Θεοδωρίδης, ο οποίος αφού τους ευχαρίστησε για την ευαισθησία που επιδεικνύουν σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Ιστορία και τη διαδρομή μιας σημαντικής συνιστώσας του Ελληνισμού, ευχήθηκε το παράδειγμα τους να ακολουθήσουν και άλλες τάξεις σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 
Η Πολυθεματική Έκθεση θα φιλοξενείται στους χώρους του Λαογραφικού Μουσείου Κοζάνης μέχρι και τις 5 Μαρτίου, ενώ παράλληλα στον ίδιο χώρο συνεχίζονται τα Σεμινάρια Ιστορίας από τον Καθηγητή Φωτιάδη, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου με θέμα: «Η Παιδεία στον Πόντο» και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου με θέμα: «Ο Ελληνισμός της Ρωσίας και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης», στις 6 το απόγευμα. Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι τα σωστά, και μπράβο σας, παιδιά του Δήμου Κοζάνης. Πόντος. Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Οι αλησμόνητες πατρίδες πρέπει να διδάσκονται στα σχολεία με περισσότερη φροντίδα. Έκει υπάρχει ήθος. Στα ποντιακά χωριά, στα προσφυγοχώρια συναντάς παππούδες και γιαγιάδες αγράμματους αλλά με ευγένεια ψυχής. Είναι τα λουλούδια του Πόντου.

Το Προφίλ μας