Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Δήμος Κοζάνης:Παρουσίαση της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στον Υπουργό Πολιτισμού

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου, στην πόλη της Κοζάνης, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010, δόθηκε η ευκαιρία στη Δημοτική Αρχή Κοζάνης να παρουσιάσει αυτοτελώς το έργο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Την παρουσίαση εκτός του κ. Γερουλάνου, παρακολούθησαν ο Γ.Γ. Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Γ.Κύρκος, καθώς και οι βουλευτές του νομού, κ.κ. Π. Κουκουλόπουλος, Α. Αθανασιάδης και Γ. Βλατής. 
Ο Δήμαρχος, Λάζαρος Μαλούτας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Μάρκος Φλώρος, καθώς και η Διευθύντρια Ιωάννα Στεργιοπούλου, επεσήμαναν την αναγκαιότητα κατασκευής του νέου κτιρίου της Βιβλιοθήκης, τονίζοντας τον τεράστιο ιστορικό πλούτο και τη σημασία της, τόσο για την Κοζάνη όσο και για την ευρύτερη περιοχή. Από τους μελετητές του έργου έγινε στη συνέχεια αναλυτική παρουσίαση του κτιριολογικού προγράμματος και των λειτουργιών που φιλοξενεί το νέο σχεδιασμένο οίκημα(Βιβλιοθήκη –Παιδική Βιβλιοθήκη – Μουσείο – Χώροι συνάθροισης κοινού – Εργαστήριο Συντήρησης κ.ά.). 
Το νέο κτίριο της Κ.Δ.Β.Κ. πρόκειται να ανεγερθεί σε οικόπεδο 2,5 περίπου στρεμμάτων απέναντι από το Δημοτικό Κήπο, θα είναι εμβαδού 4.000τ.μ., και είναι σχεδιασμένο για να είναι ιδιαιτέρως φιλικό στους επισκέπτες. Η μελέτη του έργου έχει ολοκληρωθεί, ενώ ο προϋπολογισμός αγγίζει τα 14 εκατομμύρια ευρώ. Το νέο κτίριο της Κ.Δ.Β.Κ. θα κατασκευαστεί στην περιοχή, που σύμφωνα με το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου, θα αποτελέσει το νέο διοικητικό κέντρο, ενώ είναι ήδη κέντρο εκπαιδευτικών πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων. 
Με το πέρας της παρουσίασης, ο κ. Γερουλάνος συζήτησε με τους αρμόδιους για το μέλλον των βιβλιοθηκών στην ψηφιακή εποχή, και τον ρόλο που φιλοδοξεί να διαδραματίσει το νέο κτίριο της Κοβενταρείου Βιβλιοθήκης Κοζάνης, καθώς εντυπωσιάστηκε από τον πλούτο του περιεχομένου της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας