Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Οι ποτίστρες, ο βασιλικός και η γλάστρα

του Σπύρου Κουταβά από το vetonews.gr
Τα πράγματα είναι περισσότερα απλά από ότι κάποιοι προσπαθούν να τα εμφανίσουν. Είναι αλήθεια ότι οι κτηνοτρόφοι μας έχουν ανάγκη εξοπλισμού προκειμένου να φροντίσουν τα ζώα τους και να προστατεύσουν το βιος τους. Ορθώς αντιλήφθηκε η νομαρχιακή αρχή ότι πρέπει να βοηθήσει , παρέχοντας στους κτηνοτρόφους καινούργιες ποτίστριες απαλλάσσοντας έτσι αυτή την επαγγελματική ομάδα από ένα επιπλέον κόστος. Το θέμα είναι η νομιμότητα των διαδικασιών που ακολούθησαν. Κανονικά θα έπρεπε να γίνει διαγωνισμός με κλειστές προσφορές όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Αντί αυτού ακολουθήθηκε –γιατί άραγε; -η διαδικασία της προμήθειας του συγκεκριμένου προϊόντος.
Δηλαδή στις οικονομικές υπηρεσίες της νομαρχίας και στο ελεγκτικό μηχανισμό του υπουργείου οικονομικών που είναι εγκατεστημένος στο κτίριο της οδού δημοκρατίας και ελέγχει τη νομιμότητα των δαπανών εμφανιστήκαν τιμολόγια αγοράς που στο στέλεχος αναγράφονταν η ποτίστρια και το κόστος της που ανέρχεται εάν δεν κάνω λάθος στο ποσό των 15.000€ δηλαδή το ανώτατο όριο που μπορεί να εγκριθεί ως προμήθεια.
Το γεγονός αυτό επισημάνθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες και το καλοκαίρι του 2009 με έγγραφο του υπευθύνου της υπηρεσίας ενημερώθηκε ο κ. Νομάρχης όσο και ο αρμόδιος αντινομάρχης ότι η διαδικασία είναι παράνομη και δεν μπορούν να πληρωθούν τα τιμολόγια. Πληροφορίες του vetonews κάνουν λόγο ότι την ίδια επισήμανση έκανε και η αρμόδια πάρεδρος του ελεγκτικού συνεδρίου με αποδέκτη το νομάρχη Κοζάνης. Οι επισημάνσεις δεν έπιασαν τόπο και πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων. Λίγο διάστημα αργότερα ο νομάρχης Κοζάνης ζητά από τον διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών κ. Γρίβα να παραιτηθεί. Ο τελευταίος αρνείται και μερικές ημέρες αργότερα μπαίνουμε στην προεκλογική περίοδο. 
Είναι λογικό με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με τον επιχειρηματία κ. Λιάνα να διεκδικεί τα χρήματα του που ανέρχονται στα 400.000 € να μπαίνουμε σε δεύτερες σκέψεις. Δηλαδή εάν από την συγκεκριμένη προμήθεια με αυτό το ασύλληπτο χρηματικό ποσό υπήρξαν πολιτικά πρόσωπα που ο λαός της περιοχής εμπιστεύθηκε με την ψήφο του, να ευνοήθηκαν οικονομικά. Να μας πει το ΤΕΕ ή ακόμη και η ΑΝΚΟ που έχει μεγάλη εμπειρία στην κοστολόγηση προϊόντων πόσο μπορεί να κοστίσει η προμήθεια του προϊόντος. Είναι άλλο πράγμα να πληρώνει η νομαρχία 15000 € και είναι επίσης διαφορετικό, με διαγωνισμό να πληρώνει 4000€. Από αυτή και μόνο την αφαίρεση φαίνεται ότι κάποιοι χωρίς να το αξίζουν και χωρίς να έχουν εργασθεί έγιναν πλουσιότεροι. 
Λοιπόν, όλα στο φως κύριοι της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.

9 σχόλια:

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Με τέτοιες καταγγελίες από Νομαρχιακούς Συμβούλους , επαναλαμβάνω, Κε Κουταβά γιατί δεν επεμβαίνει αυτεπάγγελτα ο Εισαγγελέας Κοζάνης ώστε να ερευνηθούν τυχών παρανομίες ; Άκου 400.000 € σε ποτίστρες!!!

Ανώνυμος είπε...

γεμισαν τα χωρια με ποτιστρες

Ανώνυμος είπε...

O k Eisaggeleas einai poly apasholimenos kai den ehei hrono na koitaei geloies ypotheseis.Kai esy, poly kataggeltikos egines Kyriako, gia olous kai gia ola.Den variese na ise etsi stin kathimerinotita soy.Allaxe kai ligo style.
Kairos ine.Asholisoy kai ligo me tin fysi.Gine romantikos kai eyharistos.Dose hioymor stin zoi soy.Min zeis me to aghos ton kataggelion.
Allaxe epiteloys.Kairos ine.
Me ektimisi
Enas filos soy

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Φίλε μου εξοργίζομαι όταν δεν υπάρχει σεβασμός στο δημόσιο χρήμα.
Ρομαντικός και ευχάριστος νομίζω ότι είμαι αφού σε μια εβδομάδα θα πάω με τη γυναίκα μου στο Παρίσι.
Όσο για τα υπόλοιπα, αφού ισχυρίζεσαι ότι είσαι φίλος μου, τα ξέρεις.

Ανώνυμος είπε...

Ok Kyriako.Kala na peraseis stin poli toy fotos.
Kaneis den antilegei otan diapistonete diaspathisi dimosioy hrimatos,na yparhei amesi eisaggeliki paremvasi, alla i Ellada ine xefrago ampeli.Poy na asholithei eisaggeleas, afoy kai aytoi kryvonte.
Makari i dikaiosyni na ine ameilikti kai amesi.Oloi tin epikaloynte, alla ayti kanei ta strava matia sta megala kefalia, eno gia aploys foykarades stelnei entalmata sylipsis.

Ανώνυμος είπε...

oraia ta leei o koutabas alla pios ton akouei. siga min 3ipnisoun oi eisagkeleis.

Ανώνυμος είπε...

Η συνέντευξη του Νομάρχη είναι μια σειρά από ανακρίβειες.
Επί του θέματος όμως είναι αυτονόητο ότι όταν σκέφτεσαι ή προβλέπεις να κάνεις μια τέτοια προμήθεια κοιτάς πάνω από όλα να κάνεις μειοδοτικό διαγωνισμό. Έτσι έχεις πιθανοτητα να πάρεις καλύτερες τιμές.
Δε ξέρω ποιον να λυπηθώ περισσότερο το νομάρχη ή τον άνθρωπο που δεν πήρε τα λεφτά του αλλά έπαιξε το παιχνίδι τους με τζίρο για τον εαυτό του μισό εκ. ευρώ;
Πάντως θα είχε πολύ μεγάλη σημασία να ρωτηθεί η άποψη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως επίσημου φορέα της πολιτείας και να αναλύσει τα όσα ισχύουν από το νόμο περί προμηθειών...
Εκεί θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος με τις βλακείες και τα ψέματα που είπε ο νομάρχης...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΥΤΑΒΑΣ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

Ανώνυμος είπε...

Αυτές δεν ήταν ποτίστρες μάλλον για ταίστρες μοιάζουν.....Νόστιμο που είναι το άτιμο το κουτόχορτο....Αυτά παθαίνουν μερικοί που νομίζουν ότι έχουν πιάσει τον παπά από τα .....(γένια).Το χειρότερο από όλα φυσικά η πολιτική νιρβάνα αυτών που διαπλέκονται....Που χάθηκε η πολιτική τσίπα να την βρουν οι δικοί μας...

Χ.Ε.

Το Προφίλ μας