Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Δήμος Βελβεντού: Η λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας

Η λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας στο Βελβεντό είναι μια πραγματικότητα στην καθημερινότητα των βελβεντινών. Η μοναδική προς το παρόν δημοτική αστυνόμος κ. Αγλαΐα Καραδήμα προσπαθεί να οργανώσει την παρουσία της δημοτικής αστυνομίας στον τόπο μας σε συνεργασία με την υπάλληλο του δήμου Άννα Κούτλου, με τη βοήθεια μιας αρμόδιας επιτροπής και της δύναμης της Αστυνομίας των Σερβίων, εφόσον αυτό επιβάλλουν οι περιστάσεις και ο Νόμος. Ήδη έχει τυπωθεί και διανεμηθεί σε όλα τα σπίτια και τις υπηρεσίες του Βελβεντού σχετικό ενημερωτικό έντυπο για τις αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας και σε ειδικό ένθετο περιλαμβάνονται τα σήματα και αντίστοιχα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για τους παραβάτες. Παράλληλα και ειδικά για το θέμα των παράνομων σταθμεύσεων, που είναι εδώ και χρόνια ένα διακριτό πρόβλημα για το κέντρο του Βελβεντού η δημοτική αστυνόμος κινείται μεθοδικά και μέχρι στιγμής έχει ενημερώσει όλους τους παραβάτες με ενημερωτικά σημειώματα για τις ευθύνες τους χωρίς τα προβλεπόμενα πρόστιμα, σε ένδειξη καλής διάθεσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Είναι απαραίτητο να απευθύνουμε έκκληση στους δημότες να βοηθήσουν και αυτοί με τον τρόπο τους την απρόσκοπτη λειτουργία αυτής της υπηρεσίας. Ήδη από την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων υπάρχει η δέουσα αναγνώριση, συμπαράσταση και συνεργασία. Ωστόσο μερικοί-και είναι ελάχιστοι αυτοί- προσπαθούν να ξεφύγουν τον έλεγχο, παίζοντας κρυφτό με την παρουσία του οργάνου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Καταλαβαίνουμε πολύ καλά τη διάθεση για αυθαιρεσία αυτών των ολίγων, γιατί έτσι έμαθαν εδώ και πολλά χρόνια και ειδικά μετά την αποχώρηση της Αστυνομίας από το Βελβεντό. Αυτή η τακτική τους όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν έχουμε άλλη άμυνα προς στιγμήν για το θέμα αυτό, αφού είμαστε υποχρεωμένοι ως δήμος να κινηθούμε με μια δημοτική αστυνόμο, μέχρι να προσληφτούν και άλλες δυο μονάδες στο μέλλον. Γι’ αυτό τους παραβάτες που επιμένουν να μην συμμορφώνονται και ταλαιπωρούν το κοινωνικό σύνολο, τους παραδίδουμε στην κοινή γνώμη. Ζητάμε την βοήθεια και τη συνεργασία από την συντριπτική πλειοψηφία των ευσυνείδητων πολιτών στο έργο της δημοτικής αστυνομίας. Τους ζητάμε να καταδικάσουν φαινόμενα αυθαιρεσίας και παραβατικής συμπεριφοράς που ούτε λίγο ούτε πολύ διεκδικούν «δάφνες» επειδή καταφέρνουν να ξεφεύγουν τον έλεγχο, μόλις η δημοτική αστυνόμος στρίψει στη γωνία. Ένας τόπος πάει μπροστά όταν βοηθάνε όλοι. Κοιτάμε μπροστά.
Φυλλάδιο Δημοτικής Αστυνομίας: σελίδα 1, σελίδα 2, σελίδα 3, σελίδα 4 
Πίνακας Κυρώσεων: σελίδα 1, σελίδα 2

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που να τα βάλουν οι άνθρωποι τα αυτοκίνητά τους. Τώρα ως νεόπλουτοι βλέπεις έχουν και πολλά!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΠΟΝΗΡΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ. ΟΙ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ-ΠΛΟΥΤΟΙ. ΕΊΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

11:44
Έχετε τη δύναμη της αυθυποβολής. Λέτε κάτι για σας και πιστεύεται ότι αυτό ισχύει. Για σκεφτήτε λίγο μήπως γινεται λιγο πιο μετριόφρονες. Τι εννοείτε δεν σας χαρίστηκε τίποτε;

paralimnios είπε...

Θα σου πω εγώ τι σημαίνει ότι δεν τους χαρίστηκε τίποτα αφού εσύ πονηρέ κανεις πως δεν καταλαβαίνεις. Σημαίνει λοιπόν πως αυτοί οι άνθρωποι ότι έχουν το απέκτησαν με σκληρή και τίμια δουλειά. Χωρίς να γλείφουν και χωρίς να φυλάνε κατουρημένες ποδιές. Με σεβασμό στον συνάνθρωπο. Με οικονομία αλλα όχι τσιγκουνιά. Κατάλαβες? Μάλλον όχι!! Αυτά είναι ψιλά γράμματα για σας φιλε μου. Αγαπά λοιπόν και μην ζηλεύεις τον πλησίον σου. Ακολούθησε το παράδειγμα του και να είσαι σίγουρος ότι μονο έτσι θα πας μπροστά. Γιατί ούτε και σε σας θα χαριστεί τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

8:23
Για ξαναδιάβασε αυτά που έγραψες. Τα περισσότερα ήταν για μένα εννοώντας ότι εμείς είμαστε οι κακοί και τα λιγότερα για σένα εννοώντας ότι εσείς είστε οι καλοί. Είσαι φοβερά προκατηλειμμένος. Αν θέλεις να κάνουμε κάποια συζήτηση χωρίς δογματισμούς μπορώ να σου αποδέιξω ότι δεν είναι έτσι όπως τα λες.

paralimnios είπε...

9:44
Λεγε. Τι περιμένεις?

Ανώνυμος είπε...

Θα στα λέω λίγα - λίγα για να μπορείς να τα σχολιάζεις. Σου λέω ότι έχω φίλους Βελβεντινούς και ξέρω από μέσα αρκετά.
1)Δυστυχώς στην καπιταλιστική μας κοινωνία δεν αρκεί η δουλειά για να αποκτήσεις κάποια οικονομική άνεση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η πλουτισμός των Βελβεντινών προήλθε από τις μεγάλες επιδοτήσεις στα αγροτικά προϊόντα και στους συνεταιρισμούς. (Το χαρακτηρισμό «νεόπλουτοι» τον έχω ακούσει από τους ίδιους τους Βελβεντινούς που το χρησιμοποιούν για να λοιδορούν τους συχωριανούς τους). Στο παρελθόν δούλευαν το ίδιο σκληρά αλλά δεν τα έβγαζαν πέρα με αποτέλεσμα να ξενιτεύονται πάρα πολλοί.
Συμφωνείς με τα παραπάνω;

paralimnios είπε...

1. Στην καπιταλιστική κοινωνία μονο η σκληρή δουλειά μπορεί να σου δώσει άνεση. Οι κρατικοδίαιτοι τεμπέληδες απλά την βγάζουν...
2. Στα υπόλοιπα δεν σχολιάζω γιατί δεν είμαι από το Βελβεντό και δεν γνωρίζω.
Γνωρίζω όμως ότι και άλλοι πήραν επιδοτήσεις αλλα σήμερα δεν είναι ούτε πλούσιοι ούτε άνετοι αλλα διαμαρτυρόμενοι στα μπλόκα.

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν είσαι Βελβεντινός δεν συνεχίζω γιατί δεν θα μπορείς να ελέγξεις αν αυτά που θα πω είναι αληθινά.
Σχετικά με το 1. διαφωνώ. Αυτοί που πλουτίζουν είναι οι επιτήδιοι και τα λαμόγια. Πόσα χρήματα μπορέι να αποταμιεύσει κάποιος από την σκληρή δουλειά; 100, 200, 300 Ευρώ το μήνα;
Ποιους εννοείς καρατικοδίαιτους τεμπέληδες; Τους εργολάβους, τους προμηθευτές νοσοκομείων κλπ. Αν πιστευεις ότι αυτοί τα βγάζουν πέρα με το ζόρι τι να πω!

Velventinos είπε...

Kanete Analyseis gia to Velvento. Alla den ta lete kala ta pragmata. Loipon oi velventinoi eriksan kai rixnoun douleia se ola ta epipeda. Sta Xorafia, tous synetairismous, stin ekpedefsi, ston politismo, ston athlitismo,sta mnimeia, sto periballon, stis ekklisies. Pantou. Akoma kai oi epidotiseis pou les ponire sxoliasti, dothikan gia enan kampo pou eixe rodakinies kai milies. Oi kalliergeies aytes theloun poly douleia. Kai piso apo tous agrotes yparxoun kai oi organomenoi synetairismoi. Se sas poios na dosei kai giati na to dosei? Poia politieia na vasistei na sas dosei epixorigiseis? Kai gia pio pragma na sas dosei? Gia tis elafres kai ksekourastes kalliergeies apo staria kai trifylia kai kalampokia? H gia tous synetairismous pou tous dialysate kai anagkasthkan oi agrotes tou Paltanorematos na graftoun stous synetairismous tou Belbentou gia na doun mia aspri mera? H mipos gia ton TOEB me to pio sygxrono diktyo tis perioxis, pou xalasate tous metrites kai klebate systimatika to nero?
Proti fora stin evriteri perioxi mia koinonia ekbebe ton eayto tis. Kai afti itan i diki sas.

Den nomizo na egine pote afto sto Belbento, oute sta Xasia, oute sto Bathylako edo kai polla polla xronia. Mono eseis eiste oi epitideioi. Mono eseis eiste to paradeigma pros apofygin. Oxi oloi bebaia. Alla kapote oi meiopsifies pairnoun sto lemo tous kai tis pleiopsifies. Koutoponire sxoliasti katalabaineis poly kala ti paizei. Giayto piase kammia akri kai ase ta sxolia. Einai ola eis baros sou.

paralimnios είπε...

Κρατικοδίαιτους αποκαλώ αυτούς τους υπαλληλίσκους του δημοσιου που βολεύονται με ένα μισθό προσφέροντας ελάχιστα.Οι άλλοι που αναφέρεις (εργολάβοι δημοσιου κλπ) είναι οι επιτήδειοι και τα λαμόγια. Καμια όμως από τις παραπάνω κατηγοριες δεν επιβιώνει σε ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚA καπιταλιστικό σύστημα αξιοκρατίας το οποιο δυστυχώς ποτε δεν εφαρμόσαμε στην χωρα μας.

paralimnios είπε...

Νομίζω ο φίλος velventinos έδωσε τις απαντήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Ο φίλος Βελβεντινός -ο οποίος δεν γράφει καν Ελληνικά- δεν έδωσε απαντήσεις. Κατέβασε το επίπεδο της συζήτησης με κραυγές. Γιαυτό δεν απαντώ και ποτέ δεν θα μπορούσα να συζητήσω με τέτοιους ανθρώπους που κατά την γνώμη μου δεν αντιπροσωπεύουν τους εργατικούς Βελβεντινούς.

paralimnios είπε...

Τώρα φιλε ανώνυμε μας έπεισες. Και τον velventino και εμάς τους υπολοιπους. Πέντε σχόλια έγραψες και τίποτα δεν είπες. μονο "σερβιωτικο" complex έβγαλες.

Ανώνυμος είπε...

Ε μα τι αλλο να πει κανενας για κατι ανόητους που βγάζουν τα κομπλεξ τους εδω. Το θέμα φορά αλλο πράγμα και καποιοι γραφουν για αλλα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι μου καλησπέρα και καλές αποκριές.Κατάγομαι απ το Ροδίτη αλλα μεγάλωσα στα Σέρβια.
Απο πότε φίλε ανώνυμε οι ωμές αλήθειες είναι κομπλεξ? (Αναφέρομαι στο φίλο απ το Βελβεντό).
Κάποτε επιτέλους εσεις οι Σερβιώτες θα πρεπει να παραδεχτείτε ολη αυτή τη γενική κακοδιαχείριση των πόρων και να μοιάσετε τους ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ Βελβεντινους εαν πραγματικά θέλετε ν αλλάξει κατι στα Σέρβια.

sottis είπε...

"κουτοπονηροι οι σερβιωτες","τεμπεληδες οι σερβιωτες","τυχοδιωκτες οι σερβιωτες",ολα τα κακα του κοσμου τα εχουν οι σερβιωτες!απο την αλλη οι βελβενδινοι,εργατικοι,τιμιοι,υπερηφανοι που ποτε δεν φιλησαν κατουρημενες ποδιες...
ωραιο το μπιρι μπιρι,ας παμε και στο παρασυνθημα.
2 φορες καμενα τα σερβια,μια επι ιταλων και μια επι γερμανων.το περηφανο βελβεντο ποσες?
δεν παω αιωνες πισω,για συγχρονη ιστορια μιλαμε.

sottis είπε...

και επειδη εκανα πατατα γιατι βιαζομουν να κλεισω διορθωνω:
1 φορα καμενα απο τους ιταλους κι οχι 2 απο ιταλους και γερμανους.
2 κατακτητες ειχαμε στο κεφαλι μας ηθελα να γραψω.το αποτελεσμα ειναι το ιδιο ομως,καμενα και ρημαγμενα τα σερβια..

Το Προφίλ μας