Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Η Δημοτική Κίνηση Κοζάνη Τόπος να ζεις για την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο - μεγάλη επιτυχία η χθεσινή ποδηλατοδρομία στους δρόμους της πόλης

Παγκόσμια μέρα χωρίς αυτοκίνητο χθες 22/9/2011 και μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή των πολιτών στην ποδηλατοδρομία που οργανώθηκε στην πόλη μας με την ενεργό συμμετοχή της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη-Τόπος να ζεις» και της ομάδας «Ποδηλάτες Κοζάνης». Η επιτυχία της δράσης αποδεικνύει το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον  πολλών συμπολιτών μας για το ποδήλατο.

    Πάνω από 50 ποδήλατα  διέσχισαν τους δρόμους της πόλης μας σε μια συμβολική πράξη που σκοπό είχε να δώσει το μήνυμα πως δεν έχουν δικαιώματα μόνο τα  αυτοκίνητα στους δρόμους. Ίσα δικαιώματα έχουν οι πεζοί, οι ποδηλάτες, τα ΑΜΕΑ .
    Δυστυχώς η πόλη μας δεν είναι ιδιαίτερα φιλική για τους ποδηλάτες, αλλά είναι παρήγορο το γεγονός πως αναπτύσσεται ένα κίνημα φίλων του ποδηλάτου που διεκδικεί το δικαίωμα να κινείται στην πόλη.
    Σε μια αποχή που το κόστος μετακίνησης έχει εκτοξευθεί, που όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος,, το ποδήλατο μπορεί να είναι μέρος της λύσης.
    Ελπίζουμε να βλέπουμε στο μέλλον περισσότερα  ποδήλατα να κινούνται στους δρόμους του δήμου μας καθημερινά. Αυτό βέβαια προϋποθέτει, αφενός  τη βούληση της δημοτικής αρχής να κάνει όσα απαιτούνται για την προώθηση της χρήσης του, αφετέρου, την αλλαγή στάσης των συμπολιτών μας.
     Στη σωστή οργάνωση της  ποδηλατοδρομίας  πολύ σημαντική υπήρξε και  η συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας.

Δημοτική Κίνηση
«Κοζάνη – Τόπος να ζεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας