Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Πως θα αντιμετωπίσουν οι δήμοι της περιοχής το πρόβλημα της έλλειψης βιβλίων στα σχολεία- Δεν υπάρχουν κενά σύμφωνα με την α/θμια Κοζάνης

του Σωκράτη Μουτίδη από το ΧΡΟΝΟ
Στη διαδικασία προκήρυξης ενός μίνι διαγωνισμού για την εκτύπωση των πρώτων κεφαλαίων των διδακτικών βιβλίων των δημοτικών σχολείων προχωρά ο δήμος Κοζάνης σε συνεννόηση με τη α/βάθμια εκπαίδευση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα έλλειψης βιβλίων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής. Το κόστος θα επιβαρυνθεί αρχικά ο δήμος Κοζάνης, ο οποίος στη συνέχεια θα πάρει τα χρήματα αυτά από το υπουργείο παιδείας, όπως έχει αποφασιστεί. Τη σχετική απόφαση κοινοποίησε η αρμόδια αντιδήμαρχος Νούλα Τουμπουλίδου, ενώ εντός των ημερών θα γίνει και η σχετική ανάθεση στους ιδιώτες που θα αναλάβουν το έργο.
 Στο δήμο Σερβίων Βελβεντού ελήφθη η απόφαση να γίνεται προβολή σε προτζέκτορες σε κάθε σχολείο, ενώ στο δήμο Βοϊου δεν υπάρχει θέμα, καθώς οι ελλείψεις καλύφθηκαν από το στοκ που υπήρχε στα σχολεία από τις προηγούμενες χρονιές.



Στο δήμο Εορδαίας προς το παρόν δεν έχει ληφθεί απόφαση σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι, καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο δήμος θα αναλάβει τελικά τη διαδικασία της εκτύπωσης.
Από την άλλη
Σε ότι αφορά τώρα στα κενά σύμφωνα με τον διευθυντής α/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Γ. Γκαμπουρά, αλλά και τον προϊστάμενο των εκπαιδευτικών θεμάτων Θεόδωρο Φλώρο υπάρχουν ελάχιστα κενές θέσεις εκπαιδευτικών, οι οποίες δεν δημιουργούν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ο δημαρχος δενξερει οτι δεν υπαρχουν προτζεκτορες σε ολα τα σχολεια η νομιζει οτι ειναι στην κοζανη
BILL ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΩΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Το Προφίλ μας