Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας: Δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, μετά από ενημερωτική συνάντηση που είχε με τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης, πληροφορήθηκε το γεγονός ότι μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, αποφασίστηκε η αναστολή της σύμβασης με τον ΟΠΑΔ και για χρονικό διάστημα ενός μηνός με αφετηρία τις 12/9/2011.
Μετά την παρέλευση του παραπάνω χρονικού διαστήματος και αν δεν υπάρξει εξέλιξη στο θέμα της πληρωμής των μελών του Ιατρικού Συλλόγου , καθώς διατελούν απλήρωτοι εδώ και είκοσι (20) μήνες , θα προχωρήσουν στην καταγγελία των σχετικών συμβάσεων με το Δημόσιο.
Κατόπιν τούτου το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ουσιαστική κατάργηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εκπαιδευτικών.

Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι δέχονται τη χειρότερη επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων και κατακτήσεών τους, έρχεται ένα ακόμη χτύπημα αυτή τη φορά στο ευαίσθητο αγαθό της δημόσιας υγείας και περίθαλψης, εν μέσω μάλιστα μιας γενικότερης σοβαρής οικονομικής κρίσης, κατά την οποία το οικογενειακό εισόδημα των εργαζομένων έχει συρρικνωθεί τραγικά.
  

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι εργαζόμενοι να υποβάλλονται σε επιπλέον οικονομική αιμορραγία παρά το γεγονός ότι καταβάλλουν ανελλιπώς τις σχετικές κρατήσεις κάθε μήνα και είναι οι μόνοι οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα απλά αναρωτιούνται που πηγαίνουν αλήθεια τα χρήματα των εισφορών τους.
 Σε κάθε άλλη περίπτωση και αφού οι εργαζόμενοι είναι απολύτως συνεπείς στις κρατήσεις τους, προτείνουμε να γίνει αναστολή των κρατήσεων αυτών , έως ότου ο ΟΠΑΔ ανταποκριθεί στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες του Δημοσίου.
Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και δεν μπορούμε να την ανεχτούμε άλλο. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία και τη ζωή μας.
Απαιτούμε άμεσα οικονομική στήριξη των ασφαλιστικών μας ταμείων και του Ο.Π.Α.Δ.  
Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να δώσει άμεσα λύση  σε ένα ζήτημα που αφορά τις ζωές χιλιάδων εργαζομένων αλλά και των οικογενειών τους.
  

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας