Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Άνοιξε τις πύλες της η Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας

Η έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα θα διαρκέσει έως τις 28 Σεπτεμβρίου
Άνοιξε σήμερα τις πύλες της η 27η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας που πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης και η οποία θα διαρκέσει έως τις 28 Σεπτεμβρίου

«Εκπέμπουμε πλέον φωνή απελπισίας» τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κοζάνης Χρήστος Σάββας κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της έκθεσης.
Ο κ. Σάββας κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να ανασάνουν, λέγοντας χαρακτηριστικά, «δώστε φορολογικά κίνητρα , απελευθερώστε τα κοινοτικά κονδύλια, δημιουργήστε προϋποθέσεις ρευστότητας μέσα από τις τράπεζες, ρυθμίστε παλιές οφειλές».
«Δυστυχώς δεν φαίνεται τίποτα τα ελπιδοφόρο στο άμεσο μέλλον και το μόνο που δραματικά βιώνουμε καθημερινά είναι ποια θα είναι τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν την επόμενη βδομάδα, τον επόμενο μήνα, το επόμενο εξάμηνο» υπογράμμισε.
Όπως ανέφερε, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας. «Καθημερινά στο επιμελητήριο γινόμαστε μάρτυρες επιχειρήσεων που κλείνουν που συρρικνώνονται. Δυστυχώς έχουμε και φαινόμενα ακόμα και στο νομό μας ορισμένοι επιχειρηματίες μη αντέχοντας το ψυχολογικό βάρος αυτών των καταστάσεων να έχουν προβεί σε πράξεις απελπισίας, βάζοντας τέλος στη ζωή τους» σημείωσε.
Όπως τόνισε ο κ. Σάββας, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, «η υγιής επιχειρηματικότητα και οι φορείς της δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια και παράδειγμα γι΄ αυτό αποτελεί η φετινή έκθεση.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, πάνω από 150 επιχειρήσεις από το Νομό Κοζάνης αλλά και την ευρύτερη περιοχή παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν δίνουν και πάλι το παρόν τους σε ένα οικονομικό γεγονός που μέσα σ αυτές τις δύσκολες συνθήκες. «Είναι επιβεβλημένο στις συνθήκες που βιώνουμε να αλληλοστηριχτούμε να διατηρήσουμε το κοινωνικό ιστό στη Δυτική Μακεδονία»ν τόνισε.
Το φετινό μήνυμα της Έκθεσης είναι « Σπίτι μας η περιφέρεια - Γειτονιά μας τα Βαλκάνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας