Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Δήμος Σερβίων-Βελβεντού: Τοπικά Προϊόντα και εθελοντισμός

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 3 & 4 Σεπτεμβρίου η «1η Έκθεση αγροτικών & βιοτεχνικών προϊόντων» στο χώρο της εμποροπανήγυρης Σερβίων. Πλήθος κόσμου και τις δύο ημέρες επισκέφθηκε τα περίπτερα των εκθετών και απόλαυσε τα δημοτικά και ποντιακά συγκροτήματα μορφωτικών συλλόγων της περιοχής και άλλα δρώμενα. Τα θετικά σχόλια, τόσο των επισκεπτών, όσο και των εκθετών και των επισκεπτών, φυσικά θα πρέπει να αποδοθούν στους εθελοντές και τις εθελόντριες του συλλόγου «Σέρβια εν δράσει»,
που παρά το ότι δεν είχαν πρότερη εμπειρία, με προσπάθεια και αυταπάρνηση, κατάφεραν να ανταποκριθούν με το παραπάνω στις απαιτήσεις της οργάνωσης και της πραγματοποίησης των εκδηλώσεων του διημέρου. Ο εθελοντισμός είναι γνώρισμα των υγειών κοινωνιών, είναι η ανιδιοτελής προσφορά του ανθρώπου στον άνθρωπο, στην κοινωνία και στον τόπο του.
 Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον Δήμαρχο Σερβίων – Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη και τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής Δυτικής Μακεδονίας Αθανάσιο Κοσματόπουλο. 




Την πρωτοβουλία των μελών του συλλόγου ‘’Σέρβια Εν Δράσει’’  εξήρε κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού επισημαίνοντας ότι «είναι από τις προσπάθειες που είναι υποχρέωση του Δήμου να τις στηρίζει και να τις αναδεικνύει καθώς πετυχαίνουν έναν διττό στόχο. Αφενός μεν προβάλλουν τα τοπικά προϊόντα της περιοχής μας με οργανωμένο τρόπο και αφετέρου στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα εθελοντικής δράσης και ενεργοποίησης  των πολιτών. 
Σε ανάλογες πρωτοβουλίες η Δημοτική Αρχή έδειξε ότι είναι κοντά και θα συνεχίσει να είναι στηρίζοντας τις είτε οικονομικά είτε σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής και προσωπικού όπως και έγινε με την Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Βιοτεχνίας. Πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να έχει και συνέχεια και από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε την επόμενη φορά να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους παραγωγούς και τοπικές επιχειρήσεις δίνοντας έτσι και μια διέξοδο στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε».
Ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού, υπό την αιγίδα του οποίου διεξήχθη η Έκθεση αγροτικών & βιοτεχνικών προϊόντων, και ο Δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος προσωπικά: ευχαριστεί τους Εκθέτες που έλαβαν μέρος, το σύλλογο «Σέρβια εν Δράσει»  για την προσπάθεια που κατέβαλαν τα μέλη του και διαβεβαιώνει για την αμέριστη συμπαράστασή και βοήθειά του και στις επόμενες διοργανώσεις, καθώς και σε κάθε άλλη εθελοντική προσπάθεια ανάδειξης του τόπου μας.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ στον ΔΗΜΑΡΧΟ κ'στον συλλογο <>.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο να λέμε τα καλά, αλλά και τα αρνητικά.Το κυριότερο, η προχειρότητα στην οργάνωση των εγκαινίων, δεν υπήρχε ενα ψαλίδι για να κοπεί η κορδέλα.Επρεπε να φωνάζει ο δήμαρχος, φέρτε ψαλίδι!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το εγκατελειμένο μπλόγκ ΣΕΡΒΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ σήμερα 7/9 φιλοτιμήθηκαν να ενημερώσουν για την Εκθεση που εγινε!!!!! Εβαλαν 15 φωτογραφίες στο μπλόγκ τους, η μία κάτω απο την άλλη, και ενημερώνουν τον κόσμο, για αυτό που εγινε.
Πρίν την εκδήλωση τους, καμμία ανακοινωση απο το μπλόγκ τους για αυτό το γεγονός!!!!
Ενα απαξιωμένο μπλόγκ το ΣΕΡΒΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, δείχνει οτι μόνο σε...δράση δεν είναι στον τομέα της ενημέρωσης...
Τεμπελιά και βαριεστημάδα απο αυτους που το δημιούργησαν.
Καλά που ηταν άλλα μέσα και ενημέρωσαν τον κόσμο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όπως αναφέρει και ο φίλος από πάνω η προχειρότητα ήταν εμφανές.
Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και προκάλεσε χλευασμό αλλά και αφορμή για πολλά γέλια ήταν διάφοροι εκθέτες .Μιλάμε για super τοπικά προϊόντα.
Διακόσμηση με μπαλόνια οχαχαχαχα. Τοπικότατο από την εταιρια Σερβιομπαλονοκατασκευές .
Αμ το άλλο από την τοπική αυτοβιομηχανία το ακούσατε .
Άντε με το καλό και του χρόνου θα δούμε και έκθετες να εκθέτουν τοπικές ιδέες.
Όσο για το Σέρβια εν δράση αν νομίζετε ότι έχει εθελοντικό ακτιβιστικό πρόσωπο είστε πολύ γελασμένοι. Καθαρή προώθηση προσωπικών συμφερόντων γίνετε και τίποτα περισσότερο .
11:00 π.μ. ---- Όντος μισοτελειωμένο κακάσχημο ημιτελές Blog .
Προτείνω νέο όνομα για το Σέρβια εν Δράση.
Σέρβια εν στάση μιας και όλα είναι στάσιμα.
Τα λέμε του χρόνου. Πολλά φιλιά

Ανώνυμος είπε...

e vevaia osa den ftanei i alepou t kanei kremastaria....oust gidia

Ανώνυμος είπε...

Γίδι είσαι και φαίνεσαι @@ 2.17!
ΑμνοΕρίφιον!

Ανώνυμος είπε...

se poion milas etsi re;
apokaleis gidia toys ethelontes;
den ntrepese 2//17;
to eheis hameno.

Ανώνυμος είπε...

Πώς φαίνετε αυτός που δεν έχει επιχείρημα.lol τρομερή απάντηση το Ουστ γίδια .
Αν δεν έχεις τίποτα να πεις απλά βούλωσέ το .
Τράβα αρμεξέτα και έλα να αντικρούσεις την κοινή γνώμη ανόητη.. Εμ έτσι είναι .Η αλήθεια ποναει ..
Παρεμπιπτόντως μην νομίζεις ότι μπορείς να διασφαλίσεις την ανωνυμία σου πίσω από ένα ανώνυμο σχόλιο.
See you around and soon

Ανώνυμος είπε...

pola mravo stoys diorganotes. min niazeste gia toys mikropsixoys afiste na lene skane apo tin zilia toys

Ξενοφώντας Βαΐζογλου είπε...

Επειδή με αυτά που διαβάζω, αδικούνται οι Διοργανωτές του “ΣΕΡΒΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” καθώς επίσης και οι εκθέτες, για το λόγω αυτό παρεμβαίνω, δίδοντας πολλά, μα πάρα πολλά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους.
ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΑΨΟΓΑ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ με κάθε λεπτομέρεια.
Τα βίντεο του live-avles και Top Channel, φίλοι μου ανώνυμοι σας διαψεύδουν.

Ανώνυμος είπε...

Ε αφού κάνει δηλώσεις και δίνει πολλά μα πάρα πολλά συγχαρητήρια ο Ξενοφών που δεν "μιλά καθόλου"..Τι να πούμε εμείς οι επόμενοι??!!
τα λόγια είναι περριτά,ΠΕΡΡΙΤΕΥΟΥΜΕ!! τα Είπε ΌΛΑ ο Ξενοφών!!!
Γειά σου ρε Ξενοφώντα καιρό έχω να σε...διαβάσω!!!

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να ξέρω ποιος είσαι και χωρίς να με απασχολεί να μάθω θα σε συγχαρώ μόνο και μόνο επιδεί μιλάς επώνυμα.
Επί του θέματος
Ποιος μίλησε για την οργάνωση?? Ξαναδιάβασε προτού απαντήσεις. Μιλήσαμε για την προχειρότητα ερασιτεχνική δουλεία του Blog Servia en drasi που πολύ πιθανόν δεν κατάλαβες .Επίσης προσωπικά μίλησα για το πρόσωπο του Σέρβια ένα δράση.
Δεν μπορείς να λέγεσαι εθελοντής όταν προωθείς τα προσωπικά σου συμφέροντα.
Αν δεν μπορείς να το κατανοήσεις αυτό πολύ πιθανότατα να ζεις στην δική σου πλάνη.
Το άλλο που ανέφερα ήταν οι έκθετες.Αν θεωρείς τοπικό προϊόν ενα συνεργείο απλά δεν χρειάζεται περεταίρω συζήτηση.
Τώρα τι σχέση έχει το βιντεάκι με τους πόντιους χορευτές δεν μπορώ να καταλάβω .
So μην βιάζεσαι να απαντήσεις σκοντάφτεις .Me vs Ξενοφώντας 1-0
Όσο για τον φίλο η μάλλον φίλη που απλά δεν έχει επιχειρήματα και πετάγετε απλά να πει ένα Ουστ γιδια .Γίδα είσαι και φαίνεστε ανόητη ελεεινή και τρισάθλια.
Φιλικά Anonymos :) We are anonymous.

Ξενοφώντας Βαϊζογλου είπε...

Φίλε Anonymos απλά βιάζεσαι,σου είπα να δεις τα εν λόγω βίντεο γιατί σε αυτά φαίνονται αρεκετοί εκθέτες με τα τοπικά τους προϊόντα.
Δηλαδή δεν είδες τοπικά προϊόντα; Μάλλον δεν την επισκέφτηκες, αλλιώς θα σκόνταφτες πάνω στον ΑΣΕΠΟΠ ή στην ξύλινη κατασκευή του εκθέτη Κου Τέτου, στην συνέχεια στα τοπικά κρασιά, στα τοπικά προϊόντα των Ιμέρων, στα υφαντά Μικροβάλτου, στους παραγωγούς με τα τυριά, στα μέλια, στα γλυκά, και και και........, δεν είδες τίποτε από αυτά, παρά μόνο τον εκθέτη του συνεργείου και το "Ψαλίδη".
Δέν είμαι μέλος του " Σέρβια εν δράσει", αλλά τους παρακολουθώ, χαίρομαι για τις πρωτοβουλίες τους και τους ΣΥΓΧΑΙΡΩ.
Που είδες τα προσωπικά συμφέροντα στην εν λόγω ομάδα; Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ.
Μην κάθεσαι στην ΜΙΖΕΡΙΑ, προχώρα και κάνε κριτική αλλά να πιάνει τόπο.
Ξενοφώντας vs Me 1-1

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά χαίρομαι που υπάρχει έστω και ένας που μιλάει ήρεμα χωρίς βρισιές κτλ και δεν κατευθύνει την συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο. Γιατί ως γνωστόν αν δεν είσαι κοματοποιημένος εδώ σε αποπαίρνουν η τουλάχιστον αυτή η εντύπωση έχει σχηματιστεί μέχρι τώρα.
Μια χαρά ήταν διάφοροι εκθέτες απλά κάποιοι προκάλεσαν γέλια με τα υποτιθέμενα τοπικά εκθέματα. Δεν είμαι ο μόνος δύστυχος η ευτυχώς που έχει αυτήν την άποψη.
Είναι η πλειοψηφία τον δημοτών. Αφού να φανταστείς άρχισαν να κυκλοφορούν και τοπικά ανέκδοτα επί του θέματος .
Πάμε πάλι για να το εμπεδώσουμε.
Αν δεν μπορείς να καταλάβεις ότι από πίσω κρύβονται προσωπικά και οικονομικά συμφέροντα απλά λυπάμαι. Αποδεικνύετε αυτό που προανέφερα.
Ζεις στη δική σου πλάνη .Βγάλε από τα μάτια σου τις γάζες και δες τη σκληρή πραγματικότητα.
Εσύ το αποκαλείς μιζέρια. Εγώ το αποκαλώ αλήθεια .
Μερικές φορές φίλε Ξενοφώντα πρέπει να είσαι ξύπνιος όταν οι άλλοι κοιμούνται .
Δες τις δραστηριότητες του Σέρβια εν δράση και συγκρινέτες με τα άτομα που το αποτελούν και βγάλε πόρισμα.Δεν θα αναφέρω παραδείγματα γιατί δεν αποσκοπώ να στοχοποιήσο άτομα και καταστάσεις .
Κλείνοντας να αναφέρω και ποιος δεν αγαπάει τον τόπο του φίλτατε???
Σαφώς και τα παιδιά του Σέρβια εν δράση αγαπάνε τον τόπο τους αλλά δεν είναι αυτό το κίνητρο συμμετοχής τους στον εθελοντισμό .
Anyway.Ολόκληρη έκθεση έγραψα μπας και πιάσεις το νόημα Ξενοφώντα και κατά πάσα πιθανότητα να μην το αποδεχτείς .
So i am Winner and you lose again.
Χάρηκα που τα είπαμε και ας μην ξέρω ποιος είσαι φίλτατε :)
See you around.Πάντα φιλικά Anonymous

Ανώνυμος είπε...

Θα πρότεινα στον Anonymous να γίνει μέλος του Σέρβια εν δράσει για να καταλάβεί ότι η δράση θέλει κόπο χρόνο και πόνο.Λοιπόν Anonymous με τς πουρδές αυγά δεν βάφονται ούτε κάστανα ψήνονται.Ασε τον καναπέ και βγες και παραέξω...

Ξενοφώντας Βαΐζογλου είπε...

Φίλε anonymous
Είναι πολύ εύκολο να κατηγορείς κάποιον (εδώ το Σέρβια εν Δράσει) και μάλιστα ανωνύμως, δεν έχω δικηγορικές ιδιότητες για στηρίξω την εν λόγω κίνηση, αλλά με ενόχλησαν τα σχόλια, που πράγματι αδικούσαν μια πετιχυμένη εκδήλωση.
Όπως όλοι έτσι και εγώ, πολιτικοποιημένος είμαι και ενεργώ σύμφωνα με αυτά που πιστεύω, ΜΟΝΟ στις εθνικές εκλογές επιλέγω την κομματική μου προτίμηση.
Πάντως φαίνεται να έχεις άποψη, απλά νομίζω πως βρίσκεται σε λήθαργο, για το λόγω αυτό βγες και μάλιστα θα έλεγα, αν μένεις στα Σέρβια συμμετείχε και εσύ σε αυτήν την ομάδα (Κίνηση).
Στην Ελλάδα είμαστε, όλοι μας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ξέρουμε, δεν υπάρχει λόγος να ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙΣ τα ΑΓΓΛΙΚΑ. Τώρα είμαστε “ΠΑΤΣΙ”.

Ανώνυμος είπε...

Xenofontas VS Xenofon 0-3

Ανώνυμος είπε...

Τρομερά επιχειρήματα που αντικρούουν τα λεγόμενά μου . οχαχα lol
Προς συνονόματo Anonymous
1.Άσε τον καναπέ και βγες παραέξω .----- >Με αποστόμωσες .
Πώς μπορείς να αξιολογείς κάποιον που απλά δεν ξέρεις . [Αποτυχημένο επιχείρημα ]
2. Η δράση θέλει κόπο χρόνο και πόνο
Προσπαθείς να μου διδάξεις τον εθελοντισμό . 7 Χρονάκια στο εθελοντισμό είναι πολλά???
Έχεις ιδέα ποιο είναι το νόημα του εθελοντισμού η απλά πετάγεσαι να υπερασπιστείς κάτι το όποιο δεν έχεις ιδέα τι είναι.Ε να λοιπόν που θα μάθεις .
Δώσε βάση στα Bolt
Εθελοντισμός είναι η μη αμειβόμενη και δίχως επαγγελματική εξέλιξη δραστηριοποίηση των πολιτών που αποβλέπει στην ευημερία του συνανθρώπου, της κοινότητας και της κοινωνίας γενικότερα. Δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή ανιδιοτελούς κοινωνικού έργου, αλλά περισσότερο αφορά μια στάση ζωής με ιδιαίτερες αξίες, όπως η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη κτλ.
Εθελοντής είναι ο πολίτης εκείνος που προσφέρει ανιδιοτελώς χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα.
Το έπιασες . Χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα.
Τώρα ξέρεις τι θα απαντήσεις αν ποτέ ερωτηθείς.
Και τώρα η απάντηση προς τον άγνωστο συμπαθείς κοματοποιημένο Ξενοφώντα.
Η αλήθεια πόνεϊ φίλτατε και από ότι βλέπω αυτός ο πόνος αγγίζει και εσένα.
Ok.Όποιος έχει το θάρρος , θράσος να κάνει λόγο για την αλήθεια αντικρούοντας τα συμφέροντα ορισμένων ανθρώπων δεν νομίζω να βρίσκετε σε λήθαργο.
Σε λήθαργο βρίσκονται όλοι αυτοί που κάθονται κουρνιασμένοι στην γωνία τους με τα χέρια σταυρωμένα φοβούμενοι να μιλήσουν.
Τι περιμένεις να αφήσω επώνυμα σχόλια.
Είναι σαν να βγάζω τα μάτια μου με τα ίδια μου τα χέρια .
Περίμενα κάτι περισσότερο στην απάντησή σου φίλε Ξενοφώντα.
Κλείνω δεν με σηκώνει εδώ το κλίμα. Ευτυχώς υπάρχουν και τοπικά Blog που γράφουν χοντρές αλήθειες με αποδείξεις και ονόματα. Θα σου έκανα πρόσκληση αν δεν ήσουν κοματοποιημένος Ξενοφώντα όπου απλά δεν θα πίστευες στα μάτια σου και θα αναθεωρούσες όλα τα πιστεύω σου.
Χαιρετώ λοιπόν το Φίλο ανώνυμο με τα αυγά και τα καστανά και τον γαλήνιο κοματοποιημένο Ξενοφώντα.Τα λέμε.

Ανώνυμος είπε...

xaaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaaxxa
ehasan ta ayga kai ta kalathia...

Ξενοφώντας Βαΐζογλου είπε...

Ηρεμα και μην χάνεις την ψυχραιμία σου, ποιος είναι λάθος;
Διάβαζε προσεκτικά τις απαντήσεις και θέσεις μου στα σχόλιά σου.
Κάνεις λάθος ή δεν καταλαβαίνεις, άλλο είναι πολιτικοποιημένος και άλλο κομματικοποιημένος, ό ένας είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και ο άλλος στο ΜΑΝΤΡΙ.
Εσύ ήσουν που ισχυρίστηκες ότι δεν υπήρχαν στην έκθεση τοπικά προϊόντα, δεν ξέρω αν ήσουν ο ίδιος και το σχόλιο για το ψαλίδι.
Ισχυρίστηκες επίσης ότι στην κίνηση του Σέρβια εν Δράσει υπάρχουν προσωπικά συμφέροντα. Γιατί εγώ δεν τα βλέπω; Αν και φοράω γυαλιά.
Ερώτημα τι είδους; Γράψε μας μια ενέργεια αυτών, που να αποδεικνύουν τα λεγόμενά σου.
Εχεις λάθος για την έννοια της αλήθειας, δεν πονάει όταν λέγεται από άτομα υπεύθυνα.
Δεν θέλω να ενοχλείσαι που γράφω επώνυμα. Το κάνω διότι δεν είμαι κλέφτης, ούτε απατεώνας, δεν χρωστώ σε κανένα, αλλά ούτε και στη εφορία.
Βλέπω δεν χρησιμοποιείς αγγλικά, πολύ θετικό, παρά μόνο το Bolt, που σημαίνει έντονη γραφή.

Ανώνυμος είπε...

ολωνων δικαιωμα ειναι να συμφωνουν η να διαφωνουν για κατι,οπως να κρινουν η να κατακρινουν κατι ειτε επωνυμα,ειτε ανωνυμα
ΜΠΡΑΒΟ στους "σερβια εν δρασει" γιατι χωρις αυτους δεν θα γινοταν ολο αυτο
προσωπικα δεν με απασχολει στο αν "καποιοι" απο αυτους αποσκοπουν καπου
αρκουμε στο οτι "δρουνε",και δινουν μια ελπιδα οτι "κατι παει να γινει"
παιδια μην πτοειστε,συνεχιστε οσο μπορειτε και να θυμαστε οτι ο καθενας εχει δικαιωμα να εχει αποψη

Το Προφίλ μας