Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Απάντηση της Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού για την ανακοίνωση του κ. Λαζαριώτη

Με έκπληξη διαβάσαμε την Παρασκευή 29/7/2011 την ανακοίνωση που έβγαλε στα ΜΜΕ ο αντιδήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού κ. Λαζαριώτης σχετικά με το θέμα του νερού στο Βελβεντό.
Την προηγούμενη εβδομάδα με επιστολή της «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» που απευθυνόταν προσωπικά στον Δήμαρχο, ο οποίος απουσίαζε σε άδεια, επισημάνθηκαν τα παράπονα των ίδιων των κατοίκων του Βελβεντού για το νερό. Την επιστολή αυτή δεν την δημοσιεύει. Αλλά αντίθετα δημοσιοποιεί μια απάντηση γεμάτη αοριστολογίες και μιλά περί ανεύθυνων που δημιουργούν φήμες.  
            Μας προκαλούν πραγματικά κατάπληξη τα εξής:
1)                Πώς ένα τόσο σοβαρό θέμα γίνεται αντικείμενο επικοινωνιακών παιχνιδιών από την πλευρά της δημοτικής αρχής.
2)                Πως είναι δυνατόν ο υπεύθυνος – κατά τα άλλα – αντιδήμαρχος να συντάσσει ολόκληρη ανακοίνωση κάνοντας λόγο για φήμες, ανεύθυνους και άλλα γενικά κι αόριστα, χωρίς να δίνει στη δημοσιότητα και την επώνυμη επιστολή που έλαβε από την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, την οποία εμείς αποφύγαμε να δημοσιοποιήσουμε, περιμένοντας από το Δήμο να δει τις επισημάνσεις μας και να λάβει μέτρα.
3)                Δημοσιεύει την ανακοίνωσή του σε ΜΜΕ και διαδικτυακές σελίδες της Κοζάνης, αλλά αποφεύγει να το κάνει στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου. Τόση ήταν η σπουδή του να δημιουργήσει εντυπώσεις στην περιοχή για το Βελβεντό (για το οποίο δεν βρήκε ποτέ να πει μια καλή κουβέντα).
4)                Σε ποιους απευθύνεστε κ. Λαζαριώτη;


Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική κι ας την πληροφορηθούν όλοι:
1. Δημότισσα του Βελβεντού που επικοινώνησε πρόσφατα με την «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» αλλά και με τον κ. Λαζαριώτη επώνυμα, κατήγγειλε ένα ζήτημα ποιότητας του νερού, που διαπίστωσε η ίδια, παρουσία υδραυλικού και αρκετών μαρτύρων. Ο κ. Λαζαριώτης αποφεύγει να το πει αυτό. Αντιθέτως το χλευάζει. Άλλη δημότισσα του καταγγέλλει τηλεφωνικά το γεγονός των πολύωρων διακοπών νερού κι εκείνος απαντάει ότι δεν γνωρίζει τίποτα -αν και είχαν μεσολαβήσει 10 απογεύματα διακοπών εν μέσω καύσωνα και αρκετοί πολίτες είχαν ήδη τηλεφωνήσει στο Δήμο για την αδικαιολόγητη λειψυδρία στα σπίτια, αφού το νερό υπερχείλιζε από το Υδραγωγείο.  
2. Εκτός από τις μετρήσεις χλωρίωσης που πραγματοποιεί η Εταιρεία μας με ειδικό μετρητή, υπάρχουν και οι μετρήσεις του Κέντρου Περιβάλλοντος, τις οποίες έχουμε και μεις σε γνώση κ. Αντιδήμαρχε. Κι αυτές αποδεικνύουν περίτρανα ότι το νερό βρέθηκε να έχει πολύ πιο χαμηλή χλωρίωση από τα επιτρεπτά όρια.
3. Για τις διακοπές του νερού στοχοποιεί τον αγροτικό κόσμο του Βελβεντού, που έχει ύδρευση σε αγροκτήματα στον κάμπο. Και βεβαίως θεωρεί υπαίτιο το Δήμο Βελβεντού γιατί «δήθεν» άπλωσε δίκτυα πόσιμου νερού στον κάμπο χωρίς μελέτες. Μα το να υπάρχει πόσιμο νερό στις αγροτικές αποθήκες και αγροικίες του κάμπου κ. Λαζαριώτη είναι πρόοδος. Μην το στοχοποιείτε και αυτό. Και τα δίκτυα πόσιμου νερού των αγροκτημάτων είναι ελεγχόμενα. Ανά πάσα στιγμή λειψυδρίας μπορεί να διακοπούν όλα τα αγροτικά δίκτυα από κεντρικές βάνες διακοπής για να μη λείψει το νερό από τον οικισμό. Αλλά από πού να το μάθει, αφού δεν καταδέχεται να αξιοποιήσει την υπάρχουσα εμπειρία, που του προσφέρθηκε αλλά την αγνόησε επιδεικτικά.
4. Αρνείται να παραδεχτεί ότι οι διακοπές του νερού οφείλονται σε κάκιστους εργονομικούς χειρισμούς της λειτουργίας των δικτύων και των δεξαμενών, όπως το επισημάναμε στην «αδημοσίευτη» επιστολή προς τον Δήμαρχο. Δεν μπορεί να υπερχειλίζει το νερό στο Υδραγωγείο και την ίδια ώρα να λείπει από τα σπίτια και μάλιστα όταν επιστρέφουν οι άνθρωποι από αγροτικές εργασίες. Είχαμε κι άλλες χρονιές καύσωνες, αλλά λειψυδρία δεν είχαμε. Ο εγωισμός δεν επιτρέπει στον κ. Λαζαριώτη να ζητήσει και να μάθει τις καλές πρακτικές των Bελβεντινών που εφαρμόστηκαν επί σειρά ετών για τη διαχείριση των δικτύων και των υδραγωγείων, τις οποίες προσφερθήκαμε από την πρώτη στιγμή να δείξουμε ως εθελοντές στη νέα Δημοτική Αρχή, αλλά μας αγνόησε. Βεβαίως ούτε αυτό το αναφέρει.  
5. Στοχοποιεί ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης ακόμη κι αυτή τη Γιορτή Ροδάκινου μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις στον κόσμο, ωσάν η Γιορτή αυτή να γίνεται σε ανταγωνιστική περιοχή εκτός της χωρικής αρμοδιότητας της Αντιδημαρχίας του. Η Γιορτή στήθηκε με πολύ κόπο, με προσφορές εθελοντών, πολιτών, καταστηματαρχών και χορηγών και ο κόσμος θα επισκεφτεί και πάλι το Βελβεντό και θα γιορτάσει μαζί μας, όσο κι αν κάποιοι δεν το θέλουν. 
6. Απειλεί ότι θα καταγγείλει τους «ανώνυμους» στις αρμόδιες αρχές. Δεν χρειάζεται κ. Λαζαριώτη. Η επιστολή που στείλαμε στο Δήμαρχο ήταν επώνυμη. Και την αναφορά την κάναμε επωνύμως πρώτοι εμείς (έχοντας υπόψη και τις μαρτυρίες των δημοτών του Βελβεντού και τις μετρήσεις του ΚΕΠΕ). Απαριθμήσαμε τα συμβαίνοντα με το νερό στο Δήμο που εκπροσωπείτε, (εκτός κι αν τον θεωρείτε αναρμόδιο να επιληφθεί του θέματος), στην αρμόδια Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και στην αρμόδια Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση.     
Κλείνοντας θέλουμε από την πλευρά μας να καταστήσουμε σαφές, πως όταν διαπιστώνουμε προβλήματα, παραλείψεις και αβλεψίες που αφορούν την κοινωνία μας (και ο κατάλογος δυστυχώς είναι πλούσιος) -και ειδικά σε τόσο σοβαρά ζητήματα- πευθυνόμαστε πρώτα και κύρια στις αρμόδιες αρχές με σκοπό την άμεση επίλυσή τους. Αυτό κάναμε και κάνουμε από 1/1/2011 με αλλεπάλληλα έγγραφα κι επιστολές προς τη δημοτική αρχή του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού καθώς και προς κάθε αρμόδιο φορέα κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Με γνώμονα πάντα το συμφέρον  της κοινωνία μας.
Αν θέλει ν’ αναρωτηθεί ο κ. Λαζαριώτης για το ποιος κάνει την πραγματική ζημιά στο Βελβεντό, με τη δημιουργία «επικοινωνιακών» εντυπώσεων, ας απευθυνθεί στον εαυτό του και στη δημοτική αρχή. Τέτοιες λογικές αντιμετώπισης των πραγμάτων πολύ απλά θα μας βρίσκουν απέναντι.
Παρ’ όλα αυτά κ. Αντιδήμαρχε. δηλώνουμε και πάλι διαθέσιμοι και παρόντες  για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί ο καλλικρατικός Δήμος για το καλό του πρ. Δήμου Βελβεντού.
ΤΟ Δ.Σ.
ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

LOYSOY TA TWRA KWNSTANTOPOYLE.STO LEGAME PWS TO POLY TO XAIDEMA VLAPTEI ALLA ESY....

Ανώνυμος είπε...

Το καλό είναι Δήμαρχε οτι προεκλογικά συμβουλευόσουν και κάποιυς με γνώση και εμπειρία, το κακό είναι οτι μετεκλογικά και αυτούς τους έχεις γράψει διότι σε μέθυσε η ΕΞΟΥΣΙΑ. τώρα συνεργάσου με την κοινωνία των πολιτών του Βελβεντού, λες και οι άλλες κοινωνίες ειναι εκτρώματα και μονον αυτοί υπάρχουν.Πάρτο απόφαση Δήμαρχε, η είσαι θεσμικό ΟΡΓΑΝΟ και πράττεις κατά το δοκούν η θα γίνεις περίγελος γυρνώντας σαν τους γυρολόγους αποβλέποντας και στην 2η πενταετία.Σήμερα υπάρχει τοπικό Συμβούλιο το οποίο είναι εκλεγμένο με τον νόμο και η κάθε κοινωνία ειναι υποχρεωμένη να δρά ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ._

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΚΩΛΟΤΡΙΒΕΤΑΙ Η ΜΚΟ; ΑΣ ΒΓΑΛ' ΟΣΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΘΕΛ'. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝ ΕΧΟΥΜΕ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΑΛΛΝ' ΦΟΥΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΔΙΑΧΕΙΡΙΣ'

ενας βελβεντινος είπε...

προς 4:45
συμφωνω μαζι σου.η καθε κοινωνια δρα ιεραρχικα.στο βελβεντο στις εκλογες του νοεμβρη η κοινωνια αποφασισε να ειναι αυτη στην κορυφη της ιεραρχιας.αυτη να οριζει τη μοιρα της.θες δε θες,η κοινωνια του βελβεντου εκφραζεται μεσω της μκο,δεν εκφραζεται μεσω του "¨ενιαιου δημου" ουτε μεσω του ελλειπους-ανυπαρκτου τοπικου συμβουλιου.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ.ΤΙ ΚΑΜΑΡΩΝΕΤΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΤΖΙΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ.ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ; Η ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΣΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΩΝ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ,ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ, ΜΠΑΚΑΝΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ ΤΣΙΡΕΚΑΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΠΕΛΩΝΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΤΩΝ

Ανώνυμος είπε...

mko kakos stilate epistoli sto dimarxokai malista mistika .eprepe na tin stilete sto topiko symvoylio k ayto na epilif8i.pos k den tin stilate stin periferia

ΑΚΠΠ(Ανερξάρτητη Κίνηση Πολιτών πέρα από το Ποτάμι) είπε...

Ρε εσείς εκεί της ΜΚΟ τι παπαριές είναι αυτές που μας αραδιάζετε.
Θέλετε να μας πείτε ότι εσείς νοιάζεστε και ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ αδιαφορεί;
Το ξέρετε ότι γελοιοποιήστε με το να φάσκετε και να αντιφάσκετε;
Αφού κάνατε όπως λέτε σοβαρές μελέτες, γιατί τότε κλείνατε τις βάνες στις ώρες αιχμής;
Αμ το άλλο με το χλώριο, δηλαδή οι δικές σας οι μετρήσεις είναι σωστές και αυτές του ΔΗΜΟΥ ΟΧΙ;
Μία συμβουλή, σοβαρευτείτε , να μην μένετε πολύ στο Ηλιο και να τρώτε πολλά ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ θα σας κάνει καλό.

Ανώνυμος είπε...

Ρε ΑΚΠΠ άσε τις εντυπώσεις και τα πυροτεχνήματα κατά μέρους και απάντησε μου στα ερωτήματα που θέτει ο πρώην αντιδήμαρχος. Εάν το πρόβλημα ήταν η επέκταση του δικτύου γιατί δεν έκλεισαν την τροφοδοσία σε εκείνο το κομμάτι του δικτύου?
Επίσης ας μας απαντήσει πότε έγινε η τελευταία προμήθεια χλωρίου.
Υ.γ. : στην Ελλάδα που ζούμε είσαι ότι δηλώσεις. Δηλώνεις ανεξάρτητος, είσαι ανεξάρτητος τέρμα(να σας θυμίσω προεκλογικά ο ΑΚΠΠ μας είχε πρήξει τα ……… με το ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ,ΠΑΠΑΙΟΡΔΑΝΙΔΗ,ΜΑΛΟΥΤΑ,ΛΩΤΙΔΗ και στο ΒΟΪΟ ας κάνουν ότι τους φωτίσει ο Θεός. Για τόσο μεγάλη ανεξαρτησία μιλάμε.
Ένας ΠΑΣΟΚΤΖΗΣ που του προκαλεί αηδία το ‘γλείψιμο’

Ανώνυμος είπε...

Λαζαριώτη μην πτοείσαι από κακόβουλους που σου επιτίθενται εδώ …
Συνέχισε να κάνεις την δουλειά που σου εμπιστεύθηκε ο κόσμος με την ψήφο του.

ΥΓ1. Φανταστείτε φίλοι Βελβεντινοί στην θέση του Λαζαριώτη να ήτανε κάποιος άλλος …. Φαντάζεστε κανέναν Κοκολιό; … κανέναν Παπαδόπουλο; …. Κανέναν αστοιχείωτο Μακρυγιάννη ….. ;;;;;

ΥΓ2. Έχετε τον καλλίτερο και ποιο καταρτισμένο Αντιδήμαρχο που θα μπορούσατε να έχετε ( από την στιγμή που αποφασίσατε να μην συμμετέχετε στις εκλογές ) προσπαθήστε να τον εκμεταλλευτείτε για το καλό του ενιαίου Δήμου και του Βελβεντού φυσικά …..

ΑΚΠΠ(Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών πέρα από το Ποτάμι) είπε...

Για να καταλάβουμε και ΕΜΕΙΣ ανώνυμε "ΠΑΣΟΚΤΖΗ" σε τι ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΣΩΣΤΑ ο Κύριος ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ;
Δεν πήγε να κλείσει την βάνα; ή ότι οι δικές σας μετρήσεις είναι σωστές;

ΕΜΕΙΣ επιμένουμε στην συμβουλή μας, ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΤΕ, αποφέυγετε την έκθεση στον ήλιο και να τρώτε πολλά ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ θα σας κάνουν καλό.

Ανώνυμος είπε...

Προς ΑΚΠΠ
Δεν σου έχουν μάθει ότι σε μια ερώτηση δεν απαντάνε με ερώτηση?
Δεν σε παρεξηγώ όμως, τόσο σε κόβει τόσα λες.
Παρόλο αυτά εγώ θα σου απαντήσω. Το πρώτο λάθος του Λαζαριώτη είναι όντως ότι δεν άνοιξε (και όχι να κλείσει όπως λες) την βάνα που τροφοδοτεί την παλια δεξαμενή από την καινούργια. Πες το αμέλεια πες το ανικανότητα, δεν με ενδιαφέρει όπως και εάν το πεις, το αποτέλεσμα μετράει.
Το δεύτερο λάθος του ότι προσπάθησε να ρίξει το φταίξιμο αλλού και αυτό είναι το μεγάλο του λάθος γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός μας «ο έξυπνος, παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει ότι δεν έφταιγε αυτός».
Όσο για τις μετρήσεις επιμένω στην ερώτηση που σου έκανα και δεν μου απαντησες, γιατί άραγε?
Από πότε έχει να γίνει προμήθεια χλωρίου? Και κάτι ακόμη, γιατί δεν βγάζει στην δημοσιότητα της μετρήσεις του δήμου?

Ανώνυμος είπε...

περιμένετε παιδιά -και σεις της ΑΚΠΠ- και θα υπάρχει σίγουρα και συνέχεια...
Ανεξάρτητα πάντως το ποιός έχει δίκαιο ή άδικο, το κύριο ερώτημα παραμένει: Γιατί δηλαδή σε μια επιστολή της Μ.Κ.Ο. προς τη Δημοτική Αρχή, η ανταπάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου δημοσιοιποιείται στα Μ.Μ.Ε. χωρίς να τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας (της δημοσίευσης δηλαδή και της επιστολής της Μ.Κ.Ο.)
Έτσι δηλαδή θα ενεργεί η Δημοτική Αρχή; Σε κάθε επιστολή που θα λαμβάνει από τη Μ.Κ.Ο. θα ανταπαντά διά του Τύπου;
Και να μην εκπλαγούμε όλοι απ΄τις εξελίξεις!
Να δούμε και τι θα γίνει σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Κάθε απάντηση επί της ουσίας καλοδεχούμενη.

Το Προφίλ μας