Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Το κατάλληλο φως για κάθε χώρο.

 Η σημασία του φωτισμού είναι μεγάλη και επηρεάζει άμεσα την ψυχολογία μας. Σκεφτείτε πως νιώθετε τις γκρίζες φθινοπωρινές μέρες αλλά και την πρώτη ανοιξιάτικη ηλιόλουστη μέρα. Για αυτό ακόμα και μέσα στο σπίτι μας πρέπει να είμαστε προσεχτικοί με τις πηγές φωτισμού που χρησιμοποιούμε ώστε να είναι κατάλληλες για την χρήση που προορίζεται το κάθε δωμάτιο.
Για το σαλόνι/καθιστικό

Γενικά να αποφεύγετε τον φωτισμό που έρχεται από το ταβάνι. Τις περισσότερες φορές είναι σκληρός και έντονος και μπορεί να κουράσει. Επιλέξτε να φωτίσετε τον χώρο σας περιφερειακά με επιδαπέδια φωτιστικά, ή πορτατίφ γιατί έτσι δημιουργείται μια ζεστή, χαλαρωτική ατμόσφαιρα χωρίς να νιώθετε ότι ανακρίνεστε. Καλό είναι να τοποθετήσετε ροοστάτες ώστε να αυξομειώνεται την ένταση του φωτός αναλόγως την περίπτωση.
Γραφείο
Φροντίστε να έχετε μια λάμπα με φυσικό φώς η οποία να επικεντρώνεται στον χώρο που διαβάζετε ή εργάζεστε. Εάν καθόσαστε στον υπολογιστή είναι καλό να έχετε μια πηγή φωτός που να έρχεται από πίσω σας.
Για το υπνοδωμάτιο
Μπορεί ο ένας από τους δύο να έχει την διάθεση να διαβάσει στο κρεβάτι όμως δεν χρειάζεται να ξαγρυπνήσει και ο σύντροφος του. Βρείτε ένα spot που στέλνει το φως μόνο στο σημείο που είναι στραμμένο. Για να μπορείτε όμως να δείτε τι έχετε στις ντουλάπες σας βάλτε ένα δυνατό φως ή κάποια φωτιστικά που μπαίνουν εσωτερικά στη ντουλάπα και δουλεύουν με μπαταρία.
Μπάνιο
Σίγουρα θα έχετε δει τον φωτισμό που υπάρχει γύρω από τον καθρέφτη στα μπουντουάρ των σταρ. Μικρές στρογγυλές λάμπες γύρω-γύρω που φωτίζουν χωρίς να κάνουν σκιές. Αυτός είναι λοιπόν ο ιδανικός φωτισμός για να κάνετε επιτυχημένα το μακιγιάζ σας. Γενικότερα στο μπάνιο που είναι ένας μικρός χώρος και συνήθως χωρίς παράθυρο χρειάζεται να έχεις καθαρό και δυνατό φως.
Τραπεζαρία
Υπό το φως των κεριών είναι το ιδανικό αλλά μιας και θέλετε να βλέπετε τι τρώτε προτιμήστε κάποιο μοντέρνο τύπου φωτιστικό που θα φτάνει χαμηλά στο τραπέζι, χωρίς όμως να ενοχλεί τους καλεσμένους.
Για ειδικές περιπτώσεις
Βάλτε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος έναν πίνακα, μια φωτογραφία ή ένα έργο τέχνης τοποθετώντας ένα spot που θα φωτίζουν μόνο αυτά.
Τώρα το καλοκαίρι μεταφέρετε το μέσα – έξω. Τοποθετήστε επιτραπέζια φωτιστικά στο μπαλκόνι και κάντε το προέκταση του σπιτιού σας. Αμέσως ο χώρος ανανεώνεται και νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιο στυλάτο καφέ. Και γιατί όχι να μην κρεμάσετε ένα π.χ φωτιστικό οροφής από bamboo και χαρτί μεταμορφώνοντας πλήρως το μπαλκόνι σας.
jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας