Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

5 τρόποι να ανανεώσεις το δέρμα σου μετά τις διακοπές

Αφού απόλαυσες με τις ώρες τον ήλιο και τη χαρά της θάλασσας, ήρθε η ώρα που με βαριά καρδιά πρέπει να γυρίσεις στην πόλη. Και κάπου εκεί, ανάμεσα στον φόρτο εργασίας που σε περιμένει και τις αναμνήσεις του καλοκαιριού, που σου έχουν μείνει ακόμη, βλέπεις το μαύρισμά σου να χάνεται, το πρόσωπό σου να γεμίζει πανάδες (δεν έβαζες αντηλιακό προσώπου, ε;) και το δέρμα σου να αφυδατώνεται και να σπάει!
No worries! Η Μάργκυ Καπελάρη, αισθητικός των stars, μας δίνει 5 θεραπείες για κάθε ανάγκη. Για να κρατήσεις α) το τέλειο μαύρισμα β) την βαθιά ενυδατωμένη επιδερμίδα γ) να απαλλαγείς από πανάδες και πολλά, πολλά ακόμη.Extra info: όλες οι θεραπείες δεν ξεπερνούν τα €150!


Τι συμβαίνει στο δέρμα μας μετά το καλοκαίρι...
Το δέρμα στη διάρκεια του καλοκαιριού έχει πάθει το εξής. Αρχικά, έχει αφυδατωθεί εξαιτίας του ήλιου, του αέρα, της πισίνας που έχει χλώριο και της θάλασσας που έχει αλάτι. Έχει χάσει την ελαστικότητά του, έχει μαζέψει νεκρά κύτταρα και έχουμε τις πρώτες ρωγμές στο δέρμα, άρα τη διαδικασία για τις πρώτες ρυτίδες.

Θεραπείες για κάθε ανάγκη. Βρες τη δική σου!

Peeling και βαθιά ενυδάτωση για διψασμένες επιδερμίδες.
Μετά το καλοκαίρι είναι απαραίτητο να κάνουμε μια θεραπεία για να διώξουμε τα νεκρά κύτταρα με διάφορα είδη πίλινγκ, είτε ενζυμικά είτε με οξέα φρούτων. Ανάλογα με το δέρμα -ευαίσθητο ή όχι- υπάρχουν διάφορες κατηγορίες πίλινγκ που θα χρησιμοποιήσουμε.
Στη συνέχεια ακολουθεί μια βαθιά ενυδάτωση. Αυτό που θα χρησιμοποιήσουμε είναι συνένζυμα (διώχνουν τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα ώστε οι βιταμίνες να μπουν πιο βαθιά για να δράσουν) Q10, βιταμίνη C και υαλουρονικό. Αυτά όλα είναι βασικά αντιοξειδωτικά στοιχεία, τα οποία χρειάζεται το δέρμα για να αποκαταστήσει τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες του ήλιου.
Κόστος: €100
Για μεγαλύτερες γυναίκες υπάρχει η μεσοθεραπεία!
Αν έχεις ξεπεράσει την ηλικία των 40 ετών η ιδανικότερη λύση είναι μια ενέσιμη θεραπεία με βιταμίνες και υαλουρονικό, η οποία λέγεται μεσοθεραπεία. Αναζωογονεί το δέρμα που έχει ταλαιπωρηθεί από το καλοκαίρι και δίνει λάμψη και ανάπλαση!
Κόστος: €150
Θεραπεία λεύκανσης για τις πανάδες
Το δέρμα σου έχει γεμίσει πανάδες; Για να απαλλαγείς και να το προετοιμάσεις για τα πίλινγκ του χειμώνα, ιδανική είναι η θεραπεία "Bioritaire" χρησιμοποιώντας φυτικές ουσίες όπως είναι το κοζικό οξύ, η αρβουτίνη, η μύρτλα και η βιταμίνη C. Αυτές οι ουσίες είναι λευκαντικές και μειώνουν την ικανότητα που έχουν τα κύτταρα να παράγουν μελανίνη, οπότε την αποδυναμώνουν και προετοιμάζουν το δέρμα έτσι ώστε να δεχθεί τις βαθιές λευκαντικές θεραπείες με χημικά πίλινγκ του χειμώνα.
Κόστος: €100
Βαθύς καθαρισμός για να εξαφανιστούν τα σπυράκια!
Το δέρμα σου έχει γεμίσει σπυράκια από την έκθεση σου στον ήλιο; Δεδομένου ότι τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο υπάρχει ακόμη έντονη ηλιοφάνεια, ο ειδικός θα πρέπει να χορηγήσει θεραπεία για το σπίτι με φάρμακα που βασίζονται στο ρετινοϊκό οξύ και στο αζελαϊκό οξύ. Ακόμη μπορούμε να κάνουμε μάσκες με άργιλο για να αρχίσουν να μαραίνονται τα σπυράκια και να αποσυμφορίζονται οι πόροι.
Στη πορεία θα ακολουθήσει ένας καθαρισμός τον Σεπτέμβρη και ένας τον Οκτώβρη και από Νοέμβρη μαζί με τους καθαρισμούς η θεραπεία θα ολοκληρωθεί με ελαφρά πίλινγκ.
Κόστος: €100
Θέλω να διατηρήσω το μαύρισμα του καλοκαιριού! Τι κάνω;
Αν θέλουμε να διατηρήσουμε το μαύρισμα του καλοκαιριού θα πρέπει να κρατάμε ενυδατωμένο το δέρμα. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε με ένα μασάζ με αιθέρια έλαια και να το συνδυάσουμε με θεραπεία με ηφαιστειακές πέτρες.
Έτσι εσύ κερδίζεις! Γιατί μπορείς να συνδυάσεις και την ενυδάτωση στο δέρμα, ώστε να κρατάς το μαύρισμα, και να χαλαρώσεις όπου έχεις μυϊκούς σπασμούς. Επιπλέον, συνήθως μετά το καλοκαίρι πονάμε από τα μπάνια και τα βάρη που κουβαλάγαμε, οπότε είναι μία καλή λύση.
Της Αγγελικής Χριστοπούλου
ΠΗΓΗ TLife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας