Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σχεδιάζει την δάδα της λαμπαδηδρομίας Αιμοδοτών



του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ 
Συνεργασία του Ιδρύματος με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αιμοδοτών
Αύριο Σάββατο 27 Αυγούστου, ξεκινά από τα Σέρβια η 9η Λαμπαδηδρομία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιμοδοτών. Να σημειωθεί ότι στα Σέρβια είχε τερματίσει η περσινή Λαμποδηδρομία, γι’ αυτό φέτος ξεκινά από τα Σέρβια και θα τερματίσει στην Κέρκυρα.
Φέτος για πρώτη φορά συμμετάσχει για πρώτη φορά στην Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, με τον Σύλλογο Φοιτητών Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης, ενώ ο Σύλλογος των Φοιτητών Εθελοντών Αιμοδοτών Φλώρινας έχει ήδη από το παρελθόν συνεργαστεί με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών στη Φλώρινα. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι το ΤΕΙ ανέλαβε τον σχεδιασμό της δάδας. Γι’ αυτό χτες εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου.
«Η άριστη συνεργασία του ΤΕΙ με τον Σύλλογο και τον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Τσαουσίδη και κατόπιν με τον Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών Δυτικής Μακεδονίας , μετά την πρώτη αιμοδοσία στο ΤΕΙ στην Κοζάνη τον Απρίλη του 2009, οδήγησε και στο επόμενο βήμα. Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του στρατηγικού του σχεδιασμού του για συνεργασία με την τοπική κοινωνία πρότεινε στον Σύλλογο τον σχεδιασμό της δάδας για την Λαμπαδηδρομία των Αιμοδοτών από τώρα και για όλες τις επόμενες Λαμπαδηδρομίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών στηρίζοντας αυτόν τον ανθρωπιστικό σκοπό, πρόταση η οποία έγινε δεκτή», σημείωσε η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Ιδρύματος Αναστασία Κωνσταντινίδου.
Να σημειωθεί ότι τον σχεδιασμό της δάδας ανέλαβε το Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και με υπεύθυνο καθηγητή τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Ιδρύματος κ. Γιώργο Σαμαρνιώτη, προχώρησε σε διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν φοιτητές του Τμήματος, όπου μετά από αξιολόγηση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών επιλέχθηκε για την θεματική του συνάφεια το σχέδιο της φοιτήτριας Μαρίας Κοκινοπούλου.
Κατόπιν ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανολογίας κ. Γιώργος Σιώμος προχώρησε στην κατασκευή του κελύφους της δάδας η οποία αποτελείται από ξύλο και αλουμίνιο στα εργαστήρια του Τμήματος και στη συνέχεια ο καθηγητής του ιδίου Τμήματος κ. Γιάννης Κάρμαλης σχεδίασε το εσωτερικό σύστημα καύσης της δάδας.
Ακόμη, η Α. Κωνσταντινίδου, υπογράμμισε: «Το επόμενο διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε το πρότυπο της δάδας καθώς και να προχωρήσουμε στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος και του Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών Δυτικής Μακεδονίας στηρίζοντας ταυτόχρονα τον Σύνδεσμο για την εύρεση κονδυλίων για την κατασκευή των απαραίτητων αντιγράφων για της ανάγκες της Π.Ο.Σ.Ε.Α. Η δράση αυτή ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που τα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας αμφισβητούνται, δίνει το μήνυμα του ουσιαστικού ρόλου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ως Εκπαιδευτικού Ιδρύματος για την ανάπτυξη της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και για την ολόκληρη την χώρα. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Θεόδωρο Τσαουσίδη για την άριστη συνεργασία και ευχόμαστε σε όλους τους Λαμπαδηδρόμους καλή επιτυχία!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας