Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

«Σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για το καλάθι των αγροτικών προϊόντων»

Σύσκεψη με θέμα το καλάθι των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011, με πρωτοβουλία του  Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Πασχάλη Χαρούμενου στην έδρα της Περιφέρειας, με στόχο το συντονισμό των ενεργειών για την κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου που προωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, η κ. Ευφροσύνη Μπουσίου αρμόδια εκπρόσωπος του ΥΠΑΑΤ για την παρακολούθηση των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Σχεδίων Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Γενικός Διευθυντής Προγραμματισμού κ. Οικονομίδης, εκπρόσωποι της ΑΝΚΟ καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες για την ενεργοποίηση του «Καλαθιού» και συντονίστηκαν οι επόμενες ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, ώστε να επισπευσθούν οι ρυθμοί υλοποίησης του εν λόγω Επιχειρησιακού Σχεδίου.
Ως μία από τις πρωτοπόρες Περιφέρειες ως προς την ετοιμότητα τους πάνω σε θέματα του πρωτογενούς τομέα και ειδικότερα όσον αφορά στο «Καλάθι των Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας», χαρακτηρίστηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέσω της εκπροσώπου του, η Περιφέρεια Δυτικής  Μακεδονίας.
Τέλος, συμφωνήθηκε η συγκρότηση της Ομάδας Εργασίας η οποία θα συντονίζει το εν λόγω εγχείρημα, καθώς και τα επόμενα βήματα που αφορούν στα έργα και τις δράσεις που απαιτούνται για το πρόγραμμα και για τα οποία θα πραγματοποιηθεί  διαβούλευση, σε επίπεδο φορέων αλλά και τοπικών κοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας