Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Εν έτει 2011 o πρώην Δήμος Βελβεντού, συνεχίζει να υφίσταται με βάση την ημερομηνία έκδοσης στα βιβλία που μοιράστηκαν στη φετινή γιορτή Ροδακίνου!



Από το kozan.gr
Επιστολή αναγνώστη στο kozan.gr
Αγαπητό και φιλόξενο kozan.gr, δηλώνοντας κατ’αρχήν λάτρης της φύσης και της παράδοσης δε θα μπορούσα παρά να επισκεφθώ το όμορφο Βελβεντό με την ευκαιρία της φετινής «Γιορτής του Ροδάκινου». Πάντα όμορφο και φιλόξενο το Βελβεντό, αλλά αυτή τη φορά θα αναφερθώ σε κάτι που με προβλημάτισε,
με τα δεδομένα που γνωρίζω από τις κατά καιρούς δημοσιεύσεις (και στο kozan) για τη «διαμάχη» της ΜΚΟ «Κοινωνίας των πολιτών του Βελβεντού» με το νέο Καλλικρατικό Δήμο Σερβίων-Βελβεντού.Στη διάρκεια των εκδηλώσεων λοιπόν διανέμονταν μια σειρά βιβλίων-εγχειριδίων (σας φωτογραφίες των εξωφύλλων) με αντίτιμο μάλιστα 25 ευρώ (!).

Την περιέργειά μου κέντρισε η ημερομηνία έκδοσης των εν λόγω βιβλίων, που ήταν «Δεκέμβριος 2010» & «2010-2011», μιλάμε δηλαδή και για περίοδο που υπήρχε πια ο νέος Δήμος Σερβίων-Βελβεντού και το περίεργο είναι ότι σε όλα, στην προμετωπίδα τους, εμφανίζεται ο (παλιός) Δήμος Βελβεντού και η «Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού» !!!

Από όσο γνωρίζω αυτοί οι δύο φορείς δε «συναντήθηκαν» ποτέ, εφόσον ο δεύτερος με τη μορφή Μ.Κ.Ο. δημιουργήθηκε μετά τη θεσμική κατάργηση του δευτέρου. Πώς είναι δυνατόν να συνυπάρχουν σε αυτές τις εκδόσεις;

Το άλλο –ευνόητο- ερώτημα που μου δημιουργήθηκε αφορά φυσικά το κόστος και την πληρωμή αυτών των βιβλίων και πώς αυτή έγινε (εάν έγινε μέχρι τώρα), και εξηγούμαι: Πληρώθηκαν τα έξοδα των εκδόσεων; Και αν ναι από το Δήμο Βελβεντού που δεν υπάρχει πλέον; Μήπως από την Μ.Κ.Ο. «Κοινωνία των Πολιτών» και έτσι εξηγείται και δικαιολογείται το αντίτιμο ή δεν πληρώθηκαν και αν ισχύει αυτό, από ποιόν θα πληρωθούν; Από την ΜΚΟ ή από το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού; Το εισπραχθέν ποσό από τη διανομή των βιβλίων θα χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή της έκδοσης ή θα «ενισχύσει» το ταμείο της ΜΚΟ;

Στην εποχή που ζούμε, θεωρώ, ότι τα παραπάνω είναι ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν με σαφήνεια και διαφάνεια. Ελπίζω να αποδειχθεί ότι τα ερωτήματα αυτά είναι απλώς προϊόντα ενός «καχύποπτου» νου και όχι πρακτικές που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως άκρως περίεργες!
Ένας φανατικός σου αναγνώστης

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΝΗΡΟΥΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΚΑΡΦΙΣΤΕΙΣ Ε;;

Ανώνυμος είπε...

Τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς...

Είναι πολλά τα λεφτά ΑΡΗ πολλά...

Η πλάκα θα είναι να τα χρωστάει ο Δήμος και θα πρέπει να τα πληρώσει τώρα ο Κωσταντόπουλος...

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ KOZAN.GR
ανωνυμος
23 Αύγ : 08:38
Reply to this ΑΠ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΕΡΒΙΩΝ ΕΓΙΝΕ ΠΛΕΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ!!
--------------------------------------------------------------------------------

Ανώνυμος
23 Αύγ : 08:44
Reply to this Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ο ανωνυμος επιστολογραφος απευθυνετε στο kozan.gr και οχι στους φορεις υλοποιησης του εγχειριδιου για να παρει τις απαντησεις του. Κατι μου μυριζει εδω....

Ανώνυμος είπε...

O ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ;; ΠΩς ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΕΙ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΤΓΗΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ; ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΟΥ ΤΟ...ΔΩΣΕ ΤΕΛΟΣ!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν βαριέστε η τελευταία εκδοσή ως δήμου βελβεντου ήταν... Αλλα το θέμα είναι μην συντονιστούν με το σήμερα μετά θα ζητούν και τα ρέστα για τα βιβλία που δεν πουλήθηκαν ο κ.ΜΚΟς

Ανώνυμος είπε...

Στεργίου όλο κόλπα σαν τον κοπερφιλντ!

Ανώνυμος είπε...

Καλά, σας έχουν πάρει χαμπάρι όλοι στην Κοζάνη, επίσημο σαιτ του δήμου το kozan.gr και το ai-vres. Άλλη φορά διασταυρώστε την πληροφορία πριν τη δημοσιεύσετε. Και μην πεις αιβρες ότι δεν είστε δημοσιογραφικό σαιτ, ούτε το κοζαν είναι δημοσιογραφικό. Πολώνετε το κλίμα έτσι.

Ανώνυμος είπε...

http://neolaiavelventou.blogspot.com/2011/08/blog-post_22.html

Ανώνυμος είπε...

Εμφανίστε ρε παιδια και τα βίντεο της Νεολαίας Βελβεντού. Να δουμε την διάθεση συνεργασίας...

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η νεολαία Βελβεντού πρέπει επιτέλους να μας πει από ποιούς δεκάδες, τους εξής πέντε, που εκφράζεται από έναν 30-άρη, αποτελείται. Τον επέλεξε κανείς ως εκπρόσωπό τους;
Τι χουντικές πρακτικές είναι αυτές;

ΑΚΠΠ(Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών πέρα από το Ποτάμι) είπε...

Ρε εσείς εκεί του ΠΡΩΗΝ, αντί να μας παραπέμπτετε αλλού, δείξτε μας την δική σας διάθεση.
Θέλετε ή θελέτε την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ;
Γιατί εμείς την θέλουμε με πράξεις, γιαυτό άλλωστε:

ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΒΑΣΙΛΗ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΒΑΣΙΛΗ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΒΑΣΙΛΗ

ενας βελβεντινος είπε...

ευχομαι τα επομενα 4-5 χρονια αντιστοιχες εκδοσεις να υπαρξουν για τα σερβια,για την αιανη,για τη σιατιστα και για αλλες πολεις του νομου.η καθε πολη κουβαλαει τη δικη της ιστορια και μακαρι αυτη να διδασκεται στα σχολεια της.το ποιος θα υπογραφει τις εκδοσεις ποσως μ'ενδιαφερει.

Ανώνυμος είπε...

23 Αυγούστου 2011 9:44 μ.μ. δες αποσπασματα απο το Δ.Σ. Σερβίων και μετά απάντησε ποιες πρακτικές ειναι χουντικές. Ειδαμε και τους εκλεγμενους σας τι "δημοκρατικοί" που είναι, που ενεργουν με βάση τι τους λενε οι θαμώνες των καφενείων σχετικά με το "χάιδεμα" του Βελβεντου. Σαν δεν ντρεπομαστε λέω γω.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΓΛΥΦΤΗ!! ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω καλύτερα να μας η ΑΚΠΠ από ποιούς αποτελείται και από ποιούς εκλέχτηκε...

Ανώνυμος είπε...

Παντού εχθρούς, προβοκάτορες και αντιπάλους βλέπετε μερικοί. Απορώ. Δηλαδή όλα αυτά που αναφέρονται στην επιστολή δεν ευσταθούν; Δεν είναι εύλογα τα ερωτήματα;
Τα περισσότερα απαντήθηκαν και εφόσον οι εξηγήσεις ευσταθούν δεν τίθεται καν ζήτημα, οπότε μην τρελαίνεστε.
Ο έλεγχος και οι εξηγήσεις για τα πεπραγμένα οποιουδήποτε οργάνου που ασκεί εξουσία είναι καθήκον και υποχρέωση κάθε πολίτη. Σταματήστε λοιπόν τις συνομωσιολογίες Χαρδαβέλλες,ε Χαρδαβέλλες

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΟΓΡΑΦΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ ΝΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΝΩ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΚΑΝ!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΠΟ ΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ!!!!!!!!!! ΑΡΕ ΧΡΗΣΤΑΡΑ ΦΟΥΡΚΑ ΠΟΥ ΘΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

12.11 αυτή είναι η ουσία ; Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν αυτά τα βιβλία; Κυκλοφόρησαν ή δεν κυκλοφόρησαν; Γράφουν ή δεν γράφουν Δήμος Βελβεντού που δεν υπάρχει; Εδώ απάντησέ μας.

Ανώνυμος είπε...

http://www.kozan.gr/comment.php?comment.news.14385

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟ ΑΠ ΤΑ 4 ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΚΑΝ;

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ, ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ. ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΑΜΕΤΟΧΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ. ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΞΗ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΜΙΑ ΠΑΥΛΑ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ΣΕΡΒΙΩΝ; ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ Η ΟΥΣΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

Η ουσία δεν είναι η παύλα και η λέξη. Η ουσία είναι Μανωλάκη ότι με προβοκάτσιες προσπαθείς να ξανακερδίσεις την καρέκλα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΤΑΞΕΙ ΧΡΗΣΤΑΚΗ ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΕ ΛΕΝΕ ΜΑΝΩΛΑΚΗ! ΑΥΤΟΣ Ο ΕΡΜΟΣ Ο ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ. Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ! ΜΗ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

Η ουσία είναι ότι κάνεις τα πάντα να μην αναγνωρίσεις τον Δήμο και τον Δήμαρχο και μετά κλαίγεσαι ότι δεν σε ρωτάνε για την διοίκηση του Δήμου. Πάρτο χαμπάρι ένας σύλλογος είσαι χωρίς καμιά θεσμική ιδιότητα. Τα κολπάκια με τα βιβλία του τάχα μου Δήμου Βελβεντού και τις μεσίστιες σημαίες είναι για τα παιδάκια του δημοτικού. Μέχρι εκεί σας φτάνει; Άμα θέλατε θα είχατε ανεξάρτητο Δήμο.

Υ.Γ. Δυστυχώς για σένα δεν είμαι ο Χρηστάκης

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΠΑΜΠΟΥ.....ΦΑΣΟΥΛΙΑ ΒΡΑΖΟΥ.....ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα και το σκάνδαλο δεν είναι το όνομα,- άν και αυτό δεν σας πειράζει, όπως λέτε, και κακώς μπαίνει στον τίτλο του Δήμου - Αλλά το ότι ενώ χρηματοδοτήθηκε από τον δήμο για να διανεμηθεί ΔΩΡΕΑΝ, ο Στεργίου το πουλά(ΠΟΥΛΑΕΙ) 25 ευρώ έκαστο!!!...ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ???..ΕΕΟΟ???
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΑ????..
Έπειτα να ξέρετε ότι μια ΜΚΟ είναι κατώτερη από έναν σύλλογο, και δεν έχει το δικαίωμα να χρηματοδοτείται από κρατικό φορέα, ενώ ένας σύλλογος το έχει,..πως λοιπόν ο Στεργίου και οι "ομοίοι του" πουλάνε κάτι που ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ??.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Η προυγουμενη Δημοτικη αρχη του Δημου Σερβιων εξεδωσε ενα υπεροχο Λευκωμα 'Cερβια μνημοσυνης ψηγματα'και η Δημοτικη αρχη το μοιραζε ΔΩΡΕΑΝ στους δημοτες.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί διαχειριστή του ιστολογίου κατάργησες την ανάρτηση του 9:32 π.μ.???..
Υβριστικά σχόλια δεν είχε!!!
Απλά ντρεπόταν που ο Κωνστ/πουλος, υπέκυψε στις απαιτήσεις του Στεργίου, και έστειλε τον ΑΤΙΔΗΜΑΡΧΟ και ΠΡΟΕΔΡΟ του ΔΣ κο Ελευθερίου και τον ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Λαζαριώτη να συναντηθούν στο κτίριο του Βελβενδού με τον Στεργίου γιατί έτσι ήθελε η ΜΚΟ και όπου ήθελε η ΜΚΟ!!!
Αυτήν είναι κατάντια του Κωνστ/πουλου που δεν λέει να βάλει κάποια τάξη.
Και υποτίμησε τον Θεσμό -Δήμος- απέναντι στους πολίτες της περιοχής Σερβίων, για τις "προτιμήσεις" των ΜΚΟ!!!
Και όλα αυτά, για μια χούφτα ψήφων
Τέτοια υποτίμηση από έναν δουλοπρεπή δήμαρχο!!!
ΔΕΝ νοιώθω ούτε κι εγώ υπερήφανος που ψήφισα Κωνστ/πουλο, γιατί δεν έχει πυγμή!! και αφήνει τους Βελβενδινούς να αλωνίζουν χωρίς συνέπειες!!
Βλέπε υπεξαίρεση λεφτών από την διαθήκη- ιδιοποίηση από τον ίδιο τον Στεργίου ηλεκτρονικό υλικό του δήμου, καταστροφή και κρύψιμο άλλων πολλών μηχανημάτων του δήμου, Τελευταία μαθαίνουμε και πώληση του βιβλίου αντί να διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ!!!

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ!!!
ΑΝ ήταν όμως ο Κοκολιός??..ΕΕΟΟ???...

Ανώνυμος είπε...

στο kozan.gr δημοσιεύτηκαν σχόλια με επαρκείς εξηγήσεις επί των ερωτημάτων που έθεσε ο συντάκτης της επιστολής.
ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΛΟΙΠΟΝ:
Το βιβλίο δεν πουλιούνταν (ή μοιράζονταν) στη Γιορτή Ροδάκινου, αλλά σε εκδήλωση που διοργανώσαμε προς τιμή των Ομογενών μας, μέρες μετά τη Γιορτή Ροδακίνου.

Η Αστική Μή Κερδοσκοπική Εταιρεία και Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού" συστάθηκε (με αποφαση έγκρισης του καταστατικού της από το Πρωτοδικείο) στις αρχές Σεπτέμβρη του 2010. Ο Δήμος Βελβεντού υφίστατο ως τις 31-12-2010.

Το βιβλίο Τοπικής Ιστορίας - ως εγχειρίδιο για τη διδασκαλία στα σχολεία μας - πληρώθηκε (για την έκδοσή του) από την Εταιρεία (Μ.Κ.Ο.). Τμήμα (2/3 περίπου) ήταν προσφορά Ομογενειακών Συλλόγων Βελβεντινών και το υπόλοιπο θα καλυφθεί από την πώληση ορισμένου αριθμού αντιτύπων.
Την απόφαση ανάθεσης στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας της μελέτης συγγραφής της Τοπικής Ιστορίας, πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Βελβεντού στις αρχές του 2009 - κατόπιν πρότασης του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου Βελβεντού - και εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ.

Μεγάλος αριθμός αντιτύπων θα διατεθεί στα σχολεία του Βελβεντού με πρόθεση να διδάσκεται στις ευέλικτες ώρες - ζώνες των μαθημάτων.
Και ελπίζουμε το Υπουργείο Παιδείας να αξιολογήσει ως σημαντικό το όλο εγχείρημα και, ή δυνατό, να το χρησιμοποιήσει και ως Πιλοτικό Πρόγραμμα, με προοπτική να εφαρμοστεί σ΄όλη την επικράτεια. Γιατί, τί το σημαντικότερο, τα νέα παιδιά, της κάθε περιοχής της χώρας μας, να διδάσκονται την Ιστορία των προγόνων τους και ν΄αγαπούν έτσι περισσότερο τον τόπο τους, μαθαίνοντας γι΄αυτόν στην ιστορική του διαδρομή;
Και φυσικά το ως άνω βιβλίο δεν δημιουργήθηκε.... "από παρθενογέννεση". Για την τοπική Ιστορία του Βελβεντού, γράφτηκαν πολλά, από αρκετούς έγκριτους συμπατριώτες μας και αυτά ήταν οδηγός για την Επιστημονική Ομάδα.
Μάκις Μπελιάς

Το βιβλίο αποτελείται από 5 τεύχη:
1) Το κυρίως βιβλίο, 200 σελίδων
2) Το τετράδιο εργασιών για τους μαθητές, 50 σελίδων
3) Το βιβλίο - βοήθημα για τους εκπαιδευτικούς
4) Ένα παραμύθι του 1904 ενός Βελβεντινού και επιπρόσθετα με προσαρμογή του στη σημερινή μας γλώσσα, με εργασίες για τους μαθητές, 46 σελιδων και
5) Ένα ένθετο για τον Γεώργιο (Αλέξανδρο κατά Καζαντζάκη) Ζορμπά, με εργασίες κι αυτό για τους μαθητές, 24 σελιδων.

Ανώνυμος είπε...

ά ρε προβοκάτορες!
στη γιορτή ροδακίνου μόνο βιβλία από τη Μ.Κ.Ο. δεν διατίθονταν.
Σε άλλη εκδήλωση της Μ.Κ.Ο. μια βδομάδα μετά, πρωτοεμφανίστηκε το βιβλίο Τοπικής Ιστορίας.
Τί θέλετε να "αποδείξετε" πάλι;
Και θ΄απαντήσετε για την ουσία και τη σημαντικότητα της εν λόγω έκδοσης και τί αυτή θα προσφέρει αυτή στα παιδιά μας, ή θα σταθείτε στα της έκδοσης με προσφορά των ομογενών μας και με κάλυψη τμήματος του κόστους έκδοσης από τα έσοδα απ΄τις πωλήσεις;
Τα λεφτά που ο Δήμος έβαλε μέσω Προγράμματος αφορούσαν την μελέτη καταγραφής της Ιστορίας και όχι το κόστος του Τυπογραφείου!
Αλλά και γι΄αυτό πάλι κάτι θα βρείτε να γράψετε, ξεπερνώντας την ουσία (διδασκαλία της Τοπικής Ιστορίας στα σχολεία)

Το Προφίλ μας