Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Δήμος Σερβίων-Βελβεντού: Ξεκίνησε από τα Σέρβια η 9η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας

Στην Κεντρική Πλατεία των Σερβίων, αφετηρία της 9ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας, άναψε το απόγευμα του Σαββάτου η Φλόγα της Αγάπης. Με πρώτο λαμπαδηδρόμο τον Σερβιώτη παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Γιάννη Τζιφόπουλο η  Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της που θα διαρκέσει δύο μήνες με στόχο τη διάδοση του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Τους εθελοντές αιμοδότες καλωσόρισε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος ο οποίος στο χαιρετισμό του έκανε λόγο για «την αφετηρία μιας μεγάλης διαδρομής αλλά και την συνέχεια ενός αγώνα που δίνουν καθημερινά οι εθελοντές αιμοδότες  Αγώνας προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, αλληλεγγύης αλλά και άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες όλης της χώρας διασχίζοντας με τη φλόγα της αγάπης, πόλεις και χωριά, για να προωθήσουν την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας».
Ειδική αναφορά ο Δήμαρχος Σερβίων  - Βελβεντού έκανε στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Περιφέρειας Σερβίων ΄΄Οι Αγ. Ανάργυροι΄΄ χαρακτηρίζοντας τα μέλη του «πρωτεργάτες σε αυτή την προσπάθεια έχοντας ως μόνη ικανοποίηση τη χαρά της προσφοράς» και τονίζοντας ότι «σύσσωμη η κοινωνία της περιοχής και η δημοτική αρχή στηρίζουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή. Ο Πανελλήνιος Ποδηλατικός Γύρος τον Ιούνιο που διεξάγεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, οι ημέρες εθελοντικής αιμοδοσίας, ενημερωτικές ημερίδες είναι ορισμένες από τις δράσεις του συλλόγου που γίνονται κάθε χρόνο στα Σέρβια. Όλα αυτά είναι ένα μικρό δείγμα του πόσο μεγάλη και σημαντική είναι η συνεισφορά του συλλόγου μας στη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας».
Στο έργο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Σερβίων αναφέρθηκε στην ομιλία του και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Χρήστος Πρωτόπαππας ο οποίος και συνοδεύει τη Φλόγα στο μακρύ της ταξίδι.
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το τελετουργικό της αφής που συνδυάστηκε με παράλληλες εκδηλώσεις όπως η παρουσίαση τοπικών χορευτικών τμημάτων και μουσική συναυλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας