Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Συνάντηση Δημάρχων για την αξιοποίηση των λιμνών και της παραλίμνιας ζώνης Πολυφύτου.

Οι αναπτυξιακές προοπτικές και ευκαιρίες που προσφέρει το σύστημα των διαδοχικών τεχνητών λιμνών του ρου του Αλιάκμονα που βρίσκονται εντός των γεωγραφικών ορίων των Δήμων Βέροιας, Σερβίων – Βελβεντού, Κοζάνης, Γρεβενών και Δεσκάτης  συζητήθηκαν στην πρώτη συνάντηση των Δημάρχων και εκπροσώπων των ομώνυμων Δήμων που πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Κοινότητα Νεράιδας μετά και τη σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού.
Κοινή διαπίστωση στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο Δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Γρεβενών Γιάννης Νασίκας και ο εκπρόσωπος του Δήμου Δεσκάτης Νίκος Σίμηνας είναι οι δυνατότητες που προκύπτουν στο νέο αυτοδιοικητικό τοπίο, μέσα από τις διαδημοτικές και διαπεριφερειακές συνεργασίες, ο ποταμός Αλιάκμονας και το μοναδικό στην Ελλάδα σύστημα διαδοχικών Τεχνητών Λιμνών του να αποτελέσουν το εργαλείο μιας συντονισμένης αναπτυξιακής πολιτικής ώστε να αξιοποιηθεί το τουριστικό απόθεμα της συγκεκριμένης περιοχής.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τρόποι για την αποτελεσματικότερη συνεργασία των πέντε Ο.Τ.Α. πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και καθορίστηκε το χρονοδιάγραμμα των πρώτων ενεργειών που πρέπει να τρέξουν άμεσα και το επόμενο διάστημα.  
Ομόφωνα αποφασίστηκε συντονιστής των ενεργειών να αναλάβει ο Δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος ενώ την σύνταξη του τεχνικού δελτίου ενός γενικού σχεδίου ανάπτυξης δράσεων και παρεμβάσεων (master plan) που θα προωθηθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ ανέλαβε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.
Παράλληλα θα ξεκινήσουν οι ενέργειες για τη σύσταση Δικτύου των πέντε παραλίμνιων Δήμων ενώ θα συγκεντρωθούν και θα αξιολογηθούν όλες οι μελέτες που κατά καιρούς έχουν συνταχθεί και αφορούν τον σχεδιασμό για την αξιοποίηση των λιμνών και της παραλίμνιας ζώνης Πολυφύτου.
Επίσης αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμός και συνεργασία στο θέμα της τουριστικής προβολής.  
Μέσα στον επόμενο μήνα θα υπάρξει νέα συνάντηση των πέντε Δημάρχων καθώς όπως τονίστηκε από όλους πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ένταξη δράσεων σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί η συνάντηση εγινε σε ιδιωτική επιχείρηση και οχι στην αιθουσα συνεδριάσεων τ.κ Νεράιδας?
Με τσιπουράκια και 1ο τραπέζι πρός την λίμνη στο μαγαζί του Προέδρου Νεράιδας θα γίνει ανάπτυξη του Αλιάκμονα?
Πέρα απο τις θεωρίες, η συνάντηση εγινε για να τονωθεί η κίνηση στο Οστρια, γιατί ολοι πάνε Ν.Ο.Κ!

Ανώνυμος είπε...

ti les re karagiozi...?
oti thelis les pali...paralimnie...

Ανώνυμος είπε...

edo gelai k i pardali katsika xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxa poso ili8ios mpori na eine kapios

Ανώνυμος είπε...

2.35 diko sou olo parto http://www.youtube.com/watch?v=hU4h3pMNXfA

Ξενοφώντας Βαΐζογλου είπε...

Φίλε Συγχωριανέ μου, Ανώνυμε Σχολιαστή, δεν είχα πρόθεση να απαντήσω στις προκλήσεις σου, αλλά φαίνεται πως το ζητάς επίμονα.
Γνωρίζεις ότι το ΚΑΦΕ ΟΣΤΡΙΑ, η επιχείρηση του γιού μου λειτουργεί 11 χρόνια, ποτέ μέχρι και σήμερα δεν χρειάστηκε να διαφημιστεί. Δεν έχει κάνει αφισοκόλληση, ούτε ανήρτησε ποτέ πανώ, αλλά ούτε έχει τοποθετήσει διαφημιστικό πίνακα, γιατί απλά εκτός του ότι ΣΕΒΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ το περιβάλλον, πιστεύει πως η καλύτερη διαφήμιση είναι η διαφήμιση ΣΤΟΜΑ ΜΕ ΣΤΟΜΑ.
Επ΄ ευκαιρία, σε ερώτημα που έθεσες αν θα αποδεχόμουν σε μια ενδεχόμενη πρόσκληση σου για την επιχείρησή σου, δηλώνω πως θα το έκανα με ευχαρίστηση.

Ανώνυμος είπε...

Re konte..! ektos twn allwn ,apo to fainete arxises na mhn blepeis kai kala!!!pou ta eides ta tsipourakia ?Alla ti rwtaw.. kala leei ena rhto..H zhlia tuflwnei!!!!

Ανώνυμος είπε...

ektos apo kontos eisai kai gkavos,des kai kamia fotografia kafedes kai xumous pinoun oi anthropoi!

Ανώνυμος είπε...

Konto , gkavo eksupnopouli 2:35...eutuxws pou uparxeis ki esu me tis eustoxes kai rhtorikes sou apanthseis...kai anadeiknuetai h ousia twn legomenwn!!! Osa xronia kai na perasoun panta to idio ftwxo mualo tha exeis...Gi auto ekanes allwste kai tosa erga sthn Neraida..!Mhn zorizesai allo pia, mas kourases!Skeperase to..h Zwh sunexizetai..mexri kai to roloi skekollhse apo 3:45!

Ανώνυμος είπε...

ξυπνηστε μωρε που μας δουλευουν 30χρονια ψιλο γαζι ολοι τους!!!δεν θελουν αναπτυξη στην περιφερεια σερβιων κανεις τουςςςςςςςςςς,το πρωτο πραγμα ειναι ο δρομος,η απολυτη κοροιδια,τρεξτε να τους ψηφισετε παλι ομως!!

Ανώνυμος είπε...

Διατείνεται ο Προεδρος Νεράιδας, οτι η επιχείρηση του γιου του, ποτέ δεν διαφημίσθηκε ολα τα χρόνια λειτουργίας της και...πουθενά!!!
Ξέχασε να πεί οτι η Οστρια διαφημίζεται στο διαδίκτυο, με ενα μπλόγκ (http://ostrianer.blogspot.com/)
που είναι...Υπό Κατασκευή!!!
>> Ακόμα....κατασκευάζεται....

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΡΕ ΚΑΤΑΠΑΤΙΤΙ; ΕΣΙ ΔΕΝ ΔΙΑΦΙΜΙΖΕΣΕ;

Ανώνυμος είπε...

Είπε ο Πρόεδρος Νεράιδας παραπάνω...
''ποτέ μέχρι και σήμερα δεν χρειάστηκε να διαφημιστεί. Δεν έχει κάνει αφισοκόλληση, ούτε ανήρτησε ποτέ πανώ, αλλά ούτε έχει τοποθετήσει διαφημιστικό πίνακα...''
--- 11.18 είναι το ψεύδος, που λέει ο Προεδρος, οτι π ο υ θ ε ν ά δεν διαφημίσθηκε η Οστρια!
Ξέχασε να πεί οτι το...μπλόγκ δεν είναι διαφήμιση.
Επίσης, ξέχασε να πεί οτι είναι και στο Face Book η Οστρια!
--- Απλά του '' πουθενά'' του Προέδρου Νεράιδας
δεν ισχύει...

Ανώνυμος είπε...

telika re pedia o kontos exi poli megalo problima....problima me ton eauto tou...den xeri ti ton ftei...mia o enas mia o alos...akomi ke ta rouxa tou ton ftene...ala to pire to apotelisma stis ekloges...ton barethikan oli i sixoriani...XOU,XOU,XOU..akoma pio pera...xaxaxaxaxaxxaxaxa....

Ανώνυμος είπε...

Ο κοντος 11.48, που δεν μπορείς κάν να προφέρεις το ονομα του, είναι εξαίρετος Δημοτικός Σύμβουλος!
Με συνεισφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση, με πολιτικό νεύρο φωνής, σε όλες τις παρεμβάσεις του...Με ήθος και κύρος, πρός κάθε κατεύθυνση...

Ανώνυμος είπε...

Ερωτάται ο Πρόεδρος Νεράιδας αν συμμερίζεται τις ύβρεις ορισμένων '' αφελών '', εδω μέσα εναντίον πολιτικού προσώπου και δημοφιλούς δημοτικού συμβούλου.
Τις συμμερίζεται ή τις καταδικάζει ο Πρόεδρος Νεράιδας;

Ανώνυμος είπε...

ρε σείς που βρίζετε και τάχα ξέρετε...τον κακό σας τον καιρό!!...
Πως είστε σίγουροι ότι είναι ο Δημ σύμβουλος της Νεράϊδας αυτός που ρωτά γιατί έγινε στο μαγαζί του προέδρου???..
Χαϊβάνια,γλυφτρόνια, σαλιγκάρια,..είστε για φτύσιμο!!!..αμάν το γλύψιμό σας!!!!..

Ξενοφώντας Βαΐζογλου είπε...

Φίλε Συγχωριανέ μου, Ανώνυμε Σχολιαστή
Στο πιο πάνω σχολιασμό μου θα προτιμούσα να αποτύπωνες το “ΣΕΒΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ το περιβάλλον” , κατά τα άλλα ναι έχεις δίκαιο , υπάρχει ένα blog http://ostrianer.blogspot.com το οποίο πράγματι δε ολοκλήρωσα γιατί σκοπό έχω εκτός από το ΚΑΦΕ ΟΣΤΡΙΑ να προσθέσω και την περιοχή μου, αλλά η ενασχόλησή μου με τα κοινά έχει περιορίσει σημαντικά τις ελεύθερες ώρες μου και έτσι παραμένει “ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ “.
Επειδή δεν μπορώ να ξεφύγω, επί πλέον έχω τρείς σελίδες στο facebook “δύο με ΝΕΡΑΪΔΑ ΚΟΖΑΝΗ ΟΣΤΡΙΑ ΚΑΦΕ και ένα με NERAIDA KOZANHS CAFE OSTRIA” προτείνω τους χρήστες αυτού του blog να τις επισκεφτούν,γιατί εκτός από τις φωτογραφίες του καταστήματος έχω το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΡΑΪΔΑΣ και λίγα για την περιοχή μου.
Επίσης, ίσως να μην το γνωρίζεις, έχω άλλα δύο προσωπικά Facebook (Ελληνικό και Αγγλικό) για την επικοινωνία με τους φίλους μου και τέλος τρία email ; ένα για το κατάστημα, ένα της Νεράϊδας το neraida1974@gmail.com και ένα προσωπικό.
“Ελπίζω ο φάκελός σου να είναι τώρα πλήρης”
Θα είμαι πάντα στην διάθεσή σου

Ανώνυμος είπε...

Στο βασικότερο επίσης ερώτημα, δεν απαντήσατε κ Πρόεδρε Νεράιδας και είναι
>> αν συμμερίζεσθε τις ύβρεις ορισμένων '' αφελών '', εδω μέσα,εναντίον πολιτικού προσώπου και δημοφιλούς δημοτικού συμβούλου.
Τις συμμερίζεσθε ή τις καταδικάζεται;
---Επίσης κ Πρόεδρε...
Αν πάρουμε το παράδειγμα '' Υπό...Κατασκευή '',
φαντασθείτε τα εργα που θα (!) ξεκινήσετε για την Νεραιδα να μην μείνουν...ημιτελή, δηλ να μην είναι...υπο κατασκευή!!!!

Ξενοφώντας Βαΐζογλου είπε...

Προσθέτω στο πιο πάνω σχόλιο μου, ότι χειρίζομαι το blog : http://neraidakozanis.blogspot.com/ και την σελίδα Facebook "Νεράϊδα Κοζάνης (Neraida Kozanis)", τα οποία είναι αποκληστικά για το χωριό μου την ΝΕΡΑΪΔΑ

Ανώνυμος είπε...

Jenofon plaka exeis, perimenis apo ton PARALIMNIO KATAPATHTH na sevasti to perivalon?
JOU JOU JOU JOU kai pio pera

Ανώνυμος είπε...

exoune persei posoi mines, kai kanena ergo den arxise sti neraida, kai de fteei o proedros, ftaiei i sapia parataxi tou pou tous efere stin exousia akribos me to idio sin8ima, oti leyta iparxoune. Proedre os tora to mono pou egine sti Neraida itane to roloi kai oi labes ston peripatiko dromo. Arages ti etimazis sto epomeno Project sou? Pane oi epoxes pou erxotane oloi san tis miges stin Neraida, me ayta pou grafete edo kai adalasete oute sta magazia sas den 8a pata kanis, 8a pa8ete opos oi Velvedinoi rotiste na ma8ete.

Το Προφίλ μας