Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
Αγαπητοί φίλοι και γείτονες,
 Όλοι σας γνωρίζετε ότι, με την εξαγγελία της αναδιάρθρωσης της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πριν από τρία και πλέον χρόνια, ξεκινήσαμε έναν αγώνα με στόχο ο Δήμος Βελβεντού να παραμείνει στα γεωγραφικά όρια του «Καποδίστρια» και στο νέο αυτοδιοικητικό τοπίο που οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ  σχεδίαζαν. Γνωρίζετε επίσης, τον εμπαιγμό που υποστήκαμε ως κοινωνία, με την υπαναχώρηση το Μάιο του 2010, του Υπουργείου Εσωτερικών και της Κυβέρνησης, από την αρχική τους απόφαση, να παραμείνει ο Δήμος Βελβεντού ως αυτόνομος Δήμος και στον Καλλικράτη. Όμως η τελική απόφαση ήταν η δημιουργία ενός μόνο Δήμου στην περιοχή μας, με τη συνένωση των πρώην Δήμων Σερβίων, Βελβεντού, Καμβουνίων και της Κοινότητας Λιβαδερού.
Αποφασίσαμε τότε, με πλήρη συνείδηση και ευθύνη, να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική μας δικαίωση. Και την απόφαση αυτή την πήραμε, ως κοινωνία, με απόλυτα διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες (Λαϊκές Συνελεύσεις, Δημοψήφισμα και αποχή από τις διπλές αυτοδιοικητικές εκλογές).
 Δεν ήταν και δεν είναι ο αγώνας μας αυτός, ενάντια σε πολίτες και πολύ περισσότερο απέναντι σε σας, τους γείτονές μας, με τους οποίους μας συνδέουν πολυποίκιλοι δεσμοί. Δεν το κάναμε μέχρι τώρα, ούτε έχουμε σκοπό να το κάνουμε. Είναι αγώνας για να επιτύχουμε το στόχο μας, να συνεχίσουμε δηλαδή ως κοινωνία την πορεία μας με τα δικά μας αυτοδιοικητικά όργανα και τις δομές, που τα θεωρούμε αναγκαία για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας και της αναπτυξιακής μας προοπτικής. Και είναι πολύ περισσότερο ένας αγώνας ελεύθερης βούλησης των πολιτών και πραγματικής δημοκρατίας. Ένας αγώνας αξιοπρέπειας και ελευθερίας.
Για μας, το Δημοτικό μας Συμβούλιο ανέκαθεν αποτελούσε τον καταλύτη όλων των σημαντικών θετικών εξελίξεων της κοινωνίας μας:
-                                Ήταν και πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα είναι και στο μέλλον (με την επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού), σημαντικός αρωγός στις αναπτυξιακές επιλογές των παραγωγικών μας φορέων.
-                                Ήταν και θα είναι και στο μέλλον ο στυλοβάτης της Παιδείας μας.
-                                Ήταν και θα είναι και στο μέλλον ο φορέας ανάδειξης και προστασίας του αστικού, περιαστικού και δασικού περιβάλλοντος της περιοχής μας.
-                                Ήταν και θα είναι και στο μέλλον δίπλα στους πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς του τόπου μας, συμβάλλοντας σημαντικά στην εν γένει πολιτισμική λειτουργία της κοινωνίας μας.
-                                Ήταν και θα είναι και στο μέλλον ο συνδετικός κρίκος και ο συνθετικός ιστός όλων των δράσεων και κοινών επιλογών φορέων και πολιτών του Δήμου μας.
-                                Ήταν και θα είναι και στο μέλλον ο εγγυητής της θεσμικής λειτουργίας της κοινωνίας μας, που καταξιώνει τη δημοκρατία.
Αυτόν τον αγώνα, που συνεχίζουμε αταλάντευτα, τον επικρότησαν οι περισσότεροι πολίτες στο Νομό μας, αλλά και πανελλαδικά. Υπήρχαν και άλλοι βέβαια που διαφώνησαν και ορισμένοι μάλιστα - ελάχιστοι ευτυχώς - μας χλεύασαν και μας αποδοκίμασαν. Ακόμη, πολλοί από σας ίσως και να θεωρείτε  ότι δεν έχει νόημα ο αγώνας μας και πρέπει πλέον να τον σταματήσουμε και να συμπορευτούμε υπό την ίδια στέγη. Κάποιοι μάλιστα σχολίασαν - ανώνυμα φυσικά - ότι αγωνιζόμαστε να παραμείνουμε μόνοι μας, επειδή θεωρούμε την κοινωνία μας ξεχωριστή και τους γείτονές μας υποδεέστερους.
Δεν είναι όμως αλήθεια αυτό. Κι όχι μόνο είναι ένα απεχθές ψέμα αλλά αποτελεί και ύβρι! Είναι πιστεύουμε αυτονόητο αλλά και αδιαπραγμάτευτο ότι σεβόμαστε τόσο τον καθένα σας προσωπικά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που σεβόμαστε και τους συντοπίτες μας, όσο και τη διαχρονική σας πορεία στον τόπο αυτό.
  Και όσον αφορά εμάς, πιστεύουμε ότι διαχρονικά πετύχαμε πολλά, αλλά και ότι πολλά ακόμα θα μπορούσαμε να κάνουμε. Έχουμε βέβαια δρόμο - μακρύ ίσως - μπροστά μας. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία μας με τις τοπικές γειτονικές κοινωνίες, μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί αλλά και να διευρυνθεί σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής λειτουργίας.
Ο Δήμος μας, ο Δήμος Βελβεντού, εδώ και χρόνια έκανε πράξη τις εθελούσιες συνενώσεις και στη βάση αυτών συγκροτήθηκε ως Δήμος. Ανέκαθεν πιστεύαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε, ότι, αν κάποιες όμορες κοινωνίες πρέπει να συγχωνευτούν και να προχωρήσουν ως ενιαίες αυτοδιοικητικές  οντότητες, αυτό θα πρέπει να προκύπτει με τη βούλησή τους και όχι με νομικούς εξαναγκασμούς. Όχι με τη βία. Εξ άλλου, σε όλες σχεδόν τις χώρες που συμμετέχουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αντίστοιχες αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση πραγματοποιούνται με τη βούληση των πολιτών και όχι υποχρεωτικά με αποφάσεις των κυβερνήσεων, όταν μάλιστα δεν έχουν την συγκατάθεση και αποδοχή των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Αγαπητοί φίλοι και γείτονες, ζητάμε συγνώμη για την όποια αναστάτωσή σας προέρχεται από την στάση μας αυτή και τις μορφές του αγώνα που επιλέξαμε. Γνωρίζετε όμως καλά, ότι έχουμε επιλέξει ως τώρα αγωνιστικές δράσεις που προάγουν τη δημοκρατία και δεν δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα σε κοινωνικές ομάδες, στην καθημερινότητα και στην εύρυθμη λειτουργία (όλων σας) - όλων μας. Έτσι θα πορευτούμε μέχρι την τελική μας δικαίωση. Αδιαπραγμάτευτα και αταλάντευτα. Σ΄ αυτές μας τις επιλογές σας θέλουμε δίπλα μας. Σας θέλουμε αλληλέγγυους. Και στο άμεσο μέλλον, αλλά και στο απώτερο, πάντα θα έχουμε τη βούληση – όπως έχουμε αποδείξει - για συνεργασίες και, όπου απαιτηθεί, κοινούς αγώνες τόσο απέναντι σε κάθε «καλλικρατική» μορφή απαξίωσης του ιστού των τοπικών μας κοινωνιών όσο και για την διεκδίκηση μεγάλων υπερτοπικών και περιφερειακών έργων και υποδομών σε όλα τα επίπεδα. Προς όφελος της περιοχής μας και των πολιτών που επέλεξαν να ζήσουν εδώ.


Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Πολιτών 
του «Καποδιστριακού» Δήμου Βελβεντού.

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Συντονιστική Επιτροπή..
Οι εξής δύο..
Ο Στεργίου κι ο Μανώλης!!...
ΧΙ ΧΙ ΧΙ ΧΙ.....

Ανώνυμος είπε...

…... ‘’Εν έτει 2011 o πρώην Δήμος Βελβεντού, συνεχίζει να υφίσταται με βάση την ημερομηνία έκδοσης βιβλίου..... …’’

Ανώνυμος είπε...
ΠΟΝΗΡΟΥΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΚΑΡΦΙΣΤΕΙΣ Ε;;
23 Αυγούστου 2011 2:28 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...
Τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς...

Είναι πολλά τα λεφτά ΑΡΗ πολλά...
Η πλάκα θα είναι να τα χρωστάει ο Δήμος και θα πρέπει να τα πληρώσει τώρα ο Κωσταντόπουλος...
23 Αυγούστου 2011 3:14 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...
Η ουσία δεν είναι η παύλα και η λέξη. Η ουσία είναι Μανωλάκη ότι με προβοκάτσιες προσπαθείς να ξανακερδίσεις την καρέκλα.
24 Αυγούστου 2011 1:16 π.μ.

Ανώνυμος είπε...
Η ουσία είναι ότι κάνεις τα πάντα να μην αναγνωρίσεις τον Δήμο και τον Δήμαρχο και μετά κλαίγεσαι ότι δεν σε ρωτάνε για την διοίκηση του Δήμου. Πάρτο χαμπάρι ένας σύλλογος είσαι χωρίς καμιά θεσμική ιδιότητα. Τα κολπάκια με τα βιβλία του τάχα μου Δήμου Βελβεντού και τις μεσίστιες σημαίες είναι για τα παιδάκια του δημοτικού. Μέχρι εκεί σας φτάνει; Άμα θέλατε θα είχατε ανεξάρτητο Δήμο…….
24 Αυγούστου 2011 1:32 π.μ.

Ανώνυμος είπε...
Το θέμα και το σκάνδαλο δεν είναι το όνομα,- άν και αυτό δεν σας πειράζει, όπως λέτε, και κακώς μπαίνει στον τίτλο του Δήμου - Αλλά το ότι ενώ χρηματοδοτήθηκε από τον δήμο για να διανεμηθεί ΔΩΡΕΑΝ, ο Στεργίου το πουλά(ΠΟΥΛΑΕΙ) 25 ευρώ έκαστο!!!...ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ???..ΕΕΟΟ???
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΑ????..
Έπειτα να ξέρετε ότι μια ΜΚΟ είναι κατώτερη από έναν σύλλογο, και δεν έχει το δικαίωμα να χρηματοδοτείται από κρατικό φορέα, ενώ ένας σύλλογος το έχει,..πως λοιπόν ο Στεργίου και οι "ομοίοι του" πουλάνε κάτι που ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ??.
24 Αυγούστου 2011 8:04 π.μ.

..AYTA TA LIGA gia ta "KA(O)LOPAIDA THS MKO"..

Ανώνυμος είπε...

'Πιστεύουμε ότι η συνεργασία μας με τις τοπικές γειτονικές κοινωνίες, μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί αλλά και να διευρυνθεί σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής λειτουργίας'.
"ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ" αυτο που γινεται τωρα δηλαδη?
Αυτη η υπεροχη σημερινη συνεργασια. Οπου δεν μπορει να κυκλοφορησει στο βελβεντο ο αρμοδιος Αντιδημαρχος. Οπου σε αθλητικες εκδηλωσεις των τοπικων ομαδων ποδοσφαιρου απασα η νεολαια του βελβεντου να υποδεχεται με βαγια και ανθη τον ΤΙΤΑΝΑ Σερβιων. Οπως εγινε φετος, που στο γηπεδο επεφταν βροχη τα αντικειμενα και οι κροτιδες και οι αθλητες του βελβεντου φορουσαν κατω απ τις φανελες, τις ¨κατσικες¨. Οπως με την γ¨λυκειου βελβεντου , που τα παιδια της ηθελαν διακαως κ ψηφισαν να πανε εκδρομη με τα παιδια του λυκειου Σερβιων. Οπως με το περυσινο εμπαργκο στο πανηγυρι. Οπως με τον Α.Σ.Ε.Π.Ο.Π. ,που για 4 χρονια ενεργουσε εν κρυπτω , για ινστιτουτο σε χωρο των Σερβιων, διχως να ενημερωσει -ακουσον,ακουσον- καν τον τοτε η τον νυν ΔΗΜΟ.
Οπως,Οπως,Οπως,.....
Αυτη η αγαστη συνεργασια να συνεχιστει κυριοι της ΜΚΟ ?

Ανώνυμος είπε...

Όταν έχεις ένα μοντέλο ανάπτυξης, πετυχημένο κατά γενική ομολογία, δεν το αλλάζεις αν δεν είσαι σίγουρος για την επιτυχία ου νέου μοντέλου. Και εμείς σαν Βελβεντινοί δεν πήραμε από κανέναν αρμόδιο μια διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσουμε τους ίδιους ρυθμούς ανάπτυξης με τα προηγούμενα χρόνια.Αντιθέτως αυτό που ακούμε διαρκώς είναι η κλασσική ατάκα του νεοέλληνα "Είναι νόμος του κράτους, οπότε πάρτε το απόφαση".Εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε έναν αγώνα και δεν νομίζουμε ότι ενοχλούμε κάποιον, ούτε τους φίλους Σερβιώτες, κτ που πολύ θα ήθελε η τωρινή Δημοτική Αρχή.
Και φυσικά δεν καταλαβαίνουμε, ιδίως οι νέοι, πως είναι δυνατόν να δέχεται κάποιος να ασκεί εξουσία σε έναν τόπο όπου δεν τον αναγνωρίζουν. Οποιοσδήποτε άλλος αν ήταν στη θέση του Κωνσταντόπουλου, θα πήγαινε στον υπουργό και θα του έλεγε ότι πρέπει το Βελβεντό να μείνει ανεξάρτητο. Πως γίνεται να σε "φτύνουν", όπως λέει η Δημοτική Αρχή, και να λες "θέλω και άλλο". Εκτός και αν είναι πολλά τα λεφτά..

Ανώνυμος είπε...

Τορπιλίζεις την όποια συννενόηση 2.32. Εσύ είσαι ο πρώτος που ποτέ δε θέλει αυτή τη συνεργασία, ΠΟΤΕ δεν το ήθελες και χαίρεσαι από την στάση που κρατά εδώ και 15 μήνες το Βελβεντό. Μάλιστα κατηγορείς τον ίδιο αντιδήμαρχο που αναφέρεσαι, όταν συννενοηθεί σε ένα δύο πράγματα με τους Βελβενούς.
Εσύ και η μειοψηφία σου, που έχεις πρόβλημμα με τους Βελβενούς, τους Λιβαδεριώτες, τους Πλατανορευμιώτες, τους Καμβουνιώτες κ.ο.κ. Και μάλιστα προσπαθείς να επιβάλλεις το ίδιο και στους αιρετούς που πέρυσι εξελέγησαν. Θέλεις όλοι να ανήκουν διοικητικά στα Σέρβια, αλλά να μην τους λαμβάνεις υπόψιν, και τώρα που θα έρχονταν οι Βελβενοί που είναι περίπου ισάριθμοί σου, φοβόσουν μη μας βάλουν χέρι μαζί με τους άλλους χωριάτες. Είσαι μάλλον ο μόνος που δε θες να πάει μπροστά η περιοχή. Ε, λοιπόν να χαίρεσαι τη μοναξιά σου.

Ένας "χωριάτης"

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑΚΠΠ(Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών πέρα από Ποτάμι) είπε...

Μπορούν να μας πουν οι ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΙ πως θα μπορούσε ο σημερινός Δήμαρχος να υλοποιήσει τις προτάσεις τους, όταν αυτές γίνονται, χωρίς να κάνει ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, δηλαδή να δέχεται τις προτάσεις τους παραβλέποντας την Πρόεδρο του Βελβεντού. Καλό θα είναι να απαντήσει ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΒΑΔΙΖΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ.
ΑΥΤΟ ΖΗΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΠΠ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ. ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ. ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ -ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ...

Ανώνυμος είπε...

κι εγω δεν θελω να πληρωνω ΦΠΑ ΚΑΙ ΙΚΑ αλλα πληρωνω εσεις δηλαδη τι ειστε και να μην τηρειται τους νομους

Ανώνυμος είπε...

Μετά από 20 μήνες αγώνων η Συντονιστική και όχι η ΜΚΟ! θυμήθηκε ότι υπάρχουν και γείτονες! Διαπίστωσαν φαίνεται ότι οι περισσότεροι πολίτες στο Νομό μας δεν είναι πλέον μαζί τους, οπότε κάνουν στροφή και υποκριτικά μας λένε ότι θα συνεργαστούμαι προς όφελος της περιοχής μας.
Βέβαια όταν γινόταν αυτά που σωστά αναφέρει ο/η 2:32 24-8-11 σφύριζαν αδιάφορα, τώρα που τους είπαν ότι έχει χαθεί το επικοινωνιακό παιχνίδι επέστρεψαν υποκριτικά με άλλη στρατηγική.
Οσο για τους νόμους όποιοι μας βολεύουν καλώς, αλλιώς νομικός εξαναγκασμός.
Τη θέλω να πω. Ο Καποδίστριας καλώςςςς. Γιατί είχαμε τα παρακάτω δεδομένα : α)Βελβεντό για 3.000 άτομα κρατική επιχορήγηση 3.000.000 Ε και Σέρβια για 10.000 άτομα επιχ. 5.000.000 Ε όχι μόνο καλώς λοιπόν ο Καποδίστριας αλλά Πάνγκαλως. β)Εάν θα μένατε αυτόνομος Δήμος και ο Καλλικράτης καλώς θα ήταν τώρα όμως είναι κακός. γ)Μιλάτε για εθελούσιες συνενώσεις αλλά ξεχνάτε ότι η συνενωσή σας με το Παλαιογράτσανο είχε αρκετά επισόδεια (τα λεγόμενα κλειστά σύνορα, ανθρώπους που δεν δέχτηκαν ποτέ να κατέβουν στο Βελβεντό) αλλά βλέπεις για εσάς ήταν χωριάτες, άρα εκεί δεν είχαμε νομικό εξαναγκασμό;
Αλλά εκεί που γίνεται χαμός είναι με τη νεολαία (neolaiavelventou.blogspot) και το φθόνο που βγάζουν για το Χρήστο Ελευθερίου έτσι θα υπάρξει συνεργασία;
Οσο για το φίλο-η 3:04 24-8-11 τη ανέκδοτα είναι αυτά που μας λες. Σε ποιους τα λες αυτά στους Σερβιώτες που τα μισά Σέρβια είναι με κόσμο από τα γύρω χωριά καθώς βέβαια και οι μισές επιχειρήσεις.
Δε ρωτάς κανένα γνωστό σου από Παλαιογράτσανο ή την Αγία Κυριακή να σου πει πως τους λέγανε στο Βελβεντό μέχρι πριν 20 μήνες (χωριάτες). Αρα δεν είσαι αυτός που θες να μας δείξεις αλλά κάποιος άλλος (Βελβεντινός) που τορπιλίζεις τα Σέρβια.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑΚΠΠ(Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών πέρα από το Ποτάμι) είπε...

Για τον 9:36
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ πως δεν έχουν τα ίδια μυαλά με σένα στην Συντονιστική. Γιατί εσύ μόνο για ΠΑΠΑΡΙΕΣ κάνεις.

Ανώνυμος είπε...

Στέλνουμε φιλική επιστολή, μας κατηγορείτε. Δεν στέλνουμε πάλι μας κατηγορείτε. Αποφασίστε επιτέλους τί θέλετε. Ή τί σας βολεύει.

Ανώνυμος είπε...

Δεν στέλνεται φιλική αλλά υποκριτική επιστολή και αυτή 20 μήνες μετά!

Ανώνυμος είπε...

velventinoi san mpike san mpikan aggouria st kwlo sas thumithikate t sunergasia t topou...p exete kanei mikrous k megalous na ekfrazoun ratsismo k vgazoun spirakia molis akoune gia t servia....tr parte auto p kserete....@@@ mas (zoel)

Ανώνυμος είπε...

Να αφήσετε τον δήμαρχο και το επιτελείο του να κάνουν τις δουλειές τους. Και ό,τι προτάσεις έχετε να τις αναφέρετε στην πρόεδρό σας η οποία είναι πολύ συνεργάσιμη με όλους τους παράγοντες του δήμου Σερβίων και περιχώρων!
Και ό,τι προβλήματα αντιμετωπίζει το Βελβενδό, αμέσως το αναφέρει και δίνει λύσεις!!.
Εσείς τί άλλο θέλετε από τον Δήμαρχο???..
Να σας αφήσει ήσυχους, σας άφησαν όλοι ήσυχους,
και η πρόεδρος και ο αντιδήμαρχος, εσείς γιατί τρώγεστε και τους βρίζετε και βάζετε εμπόδια συνεχώς στο έργο τους???...

Ανώνυμος είπε...

Προς τον ("χωριατη",΄3.04) που θεωρει οτι τορπιλιζω (2.32) τη συνεργασια. ΑΝ βρει απ τα παραδειγματα μου καποιο που δεν ισχυει, να το πει να ξερουμε αν ζουμε σε μια αλλη πραγματικοτητα και δεν το ξερουμε.
Οσο γι αυτα που γραφει, οτι τα Σερβια εχουν προβλημα με τα γειτονικα χωρια, αυτο -και θα συμφωνησω απολυτα με τον,την 10.32- ειναι το καλυτερο ανεκδοτο.
Να μην τα ξαναγραφουμε να μην τα ξαναλεμε, τα Σερβια ηταν για παρα πολλους αιωνες το γεωγραφικο,διοικητικο,ιστορικο,πολιτιστικο,θρησκευτικο κεντρο της περιοχης.
Μια πολυ συντομη ιστορικη αναγνωση, δειχνει οτι οι γυρω οικισμοι ηταν προιον συννεχους μετακινησης του υπαρχοντος πληθυσμου των Σερβιων κυριως κατα την περιοδο της Τουρκοκρατιας.
Συγκοινωνουντα δοχεια, με εκατερωθεν εισροες και εκροες πληθυσμου.
Εξαλλου πολλα απ τα χωρια δημηουργηθηκαν απ τον υπαρχοντα πληθυσμο για διαφορους λογους, ενας απ τους οποιους ηταν η εντολη του Τουρκου τοπικου διοικητη, για την γεωργικη εκμεταλευση ολης της γεωγραφικης εκτασης που περιλαμβαναν τα ορια της περιοχης.
Επισης αν μιλαμε για την προσφατη ιστορια , τα Σερβια δεχτηκαν τεραστιο προσφυγικο ογκο μετα το 1922. Σε ενα τοσο πολυπολιτισμικο χωρο ,με ολες τις ¨φυλες¨να συνυπαρχουν και να ζουν αρμονικα, ο φιλος απ το βελβεντο , ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ κομπλεξ.
Το ιδιο ακριβως, οπως η συντονιστικη του βελβεντου , ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ συνεργασια με τους γειτονες της....
Οσο για τον "σεβασμο στον καθενα σας προσωπικα", που αναφερεται στην ανακοινωση , θα επαιρνα ενα τρανταχτο παραδειγμα "σεβασμου", το ιδιο με τον παραπανω φιλο, του προεδρου του Δ.Σ.
Ο Χ.Ελευθεριου ηταν σεβαστο προσωπο οσο βοηθουσε τα παιδια μας, σαν σιγουρο χαρτι για τις εξετασεις κ.τ.λ.
Τωρα μας χαλασε τον τραχανα .
Τι θελει και ανακατευεται με τα κοινα μας...
Στο πυρ λοιπον...

Ανώνυμος είπε...

9.12
πρώτον δεν βρίζουμε κανένα. Τα ανώνυμα σχολιάκια ή οι κουβέντες καφενείου δεν είναι θέσεις της Συντονιστικής και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (Μ.Κ.Ο.). Εκτός και αν μπορείς να μου παρουσιάσεις ένα κείμενό μας που καθυβρίζει τους γείτονες ή τη Δημοτική Αρχή. Σκληρή κριτική, ναί κάνουμε. Και απαντήσαμε σε άδικα για μας Δελτία Τύπου του Δήμου. Και πλείστα όσα έγγραφα με επισημάνσεις μας για προβλήματα του Βελβεντού έχουμε αποστείλει στο Δήμο.
Αν δίνονται λύσεις, ελάτε να το διαπιστώσετε στα απλά και καθημερινά (στην φροντίδα του οικισμού, η οποία πολύ απέχει απ΄ότι συνέβαινε ως τις 31-12-2011).
Και βεβαίως δεν ασχολούμαστε και δεν απευθυνόμαστε στην "Πρόεδρο" των 50 ψήφων σε σύνολο 2900 τουλάχιστον, του οικισμού του Βελβεντού, των εκάστοτε Δημοτικών εκλογών. Και για μας ο τύπος δεν είναι και η ουσία.
Και στην τελική, αυτή ήταν η απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Βελβεντινών (έτσι να πορευτούμε, δηλαδή, μέχρι τη δικαίωσή μας). Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Αγώνα δίνουμε και θα έχει και τις επιπτώσεις του. Και για μας. Και αυτά που διακυβεύονται με την στάση μας εκτιμούμε ότι είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με αυτά που μας επιφυλάσει ο Καλλικράτης. Οι παρενέργειες του οποίου είναι πολύ σημαντικές και για σας γειτόνοι και όχι βέβαια η δική μας στάση.

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΟΖΑΝ.
Όσα δόθηκαν από τη φύση στο Βελβεντό είναι τέλεια. Για τις ατέλειες και τα λάθη φρόντισε ο Μανολίξ, που απομόνωσε μια ολόκληρη κοινωνία, την έθεσε στο περιθώριο και τώρα βγάζει ανακοινώσεις για «γειτόνους» και «γειτόνισσες», ώστε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα !

Το σκηνικό έμοιαζε εξ αρχής βολικό. Δυο πατροπαράδοτα ανταγωνιστικές κοινωνίες (Σέρβια και Βελβεντό), με χαρακτηριστικά - εκατέρωθεν - άκρατου τοπικισμού, φάνταζαν ιδανικές για τo σχέδιο «καρέκλα» και γι’ αυτό που θα επακολουθούσε.

Σημαντικά θέματα όπως η φροντίδα για τις βασικές υποδομές του πρώην Δήμου Βελβεντού, η αναπτυξιακή προοπτική του, ακόμη και ζητήματα καθημερινότητας, παραμερίστηκαν για το εύηχο και πολλά υποσχόμενο σύνθημα: «Βελβεντό – Ενωμένο – Δυνατό – Ανεξάρτητο»!

Σήμερα εκείνοι που ευαγγελίζονται την αγάπη για τον τόπο τους, ουσιαστικά καλλιεργούν το σοβινισμό. Ακόμη και ζητήματα ζωτικής σημασίας (όπως το πρόσφατο περιστατικό με την ποιότητα του νερού στο Βελβεντό), ενώ θα μπορούσαν να αποφευχθούν δια της εμπειρίας αυτών που μέχρι «χθες» ασκούσαν διοίκηση, δυστυχώς θυσιάζονται στο βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας ή σώζονται στο παρά πέντε (για ξεκάρφωμα).

Το ζητούμενο; Η ταλαιπωρία μιας ολόκληρης κοινωνίας, αρκεί τα αίτια να αποδοθούν στους κακούς χειρισμούς της δημοτικής αρχής. Γνωρίζουν καλά ότι ο πολίτης που για παράδειγμα δε μπορεί να πιει νερό, απαιτεί και διαδηλώνει πιο έντονα γι’ αυτό που τους είχαν προειδοποιήσει.

Τους αξίζουν συγχαρητήρια, αφού οδήγησαν μια ολόκληρη κοινωνία σε οιονεί εμπόλεμη κατάσταση και νευρική κρίση.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΖΑΝ. ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΙΨΑΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΓΕΙΤΟΝΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Το μεγάλο ερώτημα, είναι αν σήμερα το Βελβεντό, ΔΙΟΙΚΕΙΤΕ απο την Δημοτική αρχή ή αν αυτό είναι μόνο στα...χαρτιά.
8 μήνες πορείας του νέου δήμου και φαίνεται οτι το ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΕΙΤΕ απο την νεα δημοτική αρχή. Αυτό είναι σαφές, απο πολλά γεγονότα που γίνονται εκεί και είναι υπο την εποπτεία της ΜΚΟ.
Οι δημότες των άλλων περιοχών, Καμβούνια κλπ βλέπουν το Βελβεντό, να είναι ο μεγάλος Μπελάς για τον διευρυμένο δήμο και δείχνουν να ειναι δυσαρεστημένοι που ο δήμαρχος δεν μπορεί να επιβάλλει την διοικητική τάξη με τον εκεί Αντιδήμαρχο του Λαζαριώτη.
Το πρώτο βήμα είναι να γίνει απάλειωη του όρου Βελβεντό στο τίτλο του Δήμου και να επανελθει στο κεντρικό του ονομα ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ.
Με την λογική που υπάρχει ο δήμος αν είναι ετσι πρέπει να λέγεται ΔΗΜΟΣ Σερβίων-Λιβαδερού-Καμβουνίων-Βελβεντού!
Ας γίνει το 1ο βήμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και να προταθεί η αλλαγή ονόματος του δήμου, σε ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ.
Ας το κανει ο δήμαρχος και να αποδείξει οτι το Βελβεντό δεν μπορεί να είναι το .... ''ΒΑΤΙΚΑΝΟ'' της περιοχής και ο μεγάλος Μπελάς για όλους!!!!!

ΑΚΠΠ(Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών πέρα από το Ποτάμι) είπε...

Εσείς εκεί της ΜΚΟ, για πέστε μας να ξέρουμε, ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ, ότι όλοι εμείς θέλουμε το ΚΑΚΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ;
ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΒΟΛΟ !!!!!!!!!! και αφίστε τα ΕΣΕΙΣ και ΕΜΕΙΣ, γιατί αρχίζουν να μας ΠΡΙΖΟΝΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

άντε τώρα ΑΚΠΠ, ν΄απαντήσουμε επί της ουσίας, στο δικό σας ύφος....
Το γιατί κάνουμε τον αγώνα μας και ενάντια σε ποιόν στρέφεται τόχουμε πει 1000 φορές. Και εννοείται, προς την κυβέρνηση!
Και με σας τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, κανένα πρόβλημα δεν έχουμε. Και αυτό -και μέσα απ΄την επιστολή- το διατρανώνουμε.
Το Δήμο μας θέλουμε για 1000 + 1 λόγους, που έχουν σχέση με όσα πιστεύουμε ότι μας πρόσφερε ςω τις 31-12-2010 και στο μέλλον - εάν ευοδοθούν οι προσπάθειές μας- θα μας προσφέρει. Αν και αυτό ακόμα δεν καταλαβαίνετε....εντάξει, ό,τι πείτε. Εμείς συνεχίζουμε. Και δεν σας πειράζουμε.
Αν εσείς ενοχλείστε, απλά ζητείστε απ΄τη Δημοτική Αρχή, να το ζητήσει η ίδια απ΄το Υπουργείο. Την επανασύσταση, δηλαδή, του Δήμου Βελβεντού.
Αν όπως λέτε "σας τα πρίξαμε"

Ανώνυμος είπε...

Βρε ου.. 1:50 μ.μ.
ποιόν αγώνα κάνετε?.. αφού πάντα στρέφεστε ενάντια στους γείτονές σας!!!

ΚΑΙ ΑΝ μείνετε "ανεξάρτητοι" δεν θα εφαρμόσετε τους νόμους της πολιτείας???..

Ε, Λοιπόν μέσα σ'αυτούς τους νόμους είναι και ο "Καλλικράτης"..Κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων-κέντρα υγείας, υπηρεσιών, εφορίας, τετράωρα, εξάμηνα, ανασφάλιστοι κλπ...

Σε τί απ'όλα δεν συμφωνείς Μανώλ' και δεν ψήφισες???..
Αφού ΟΛΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΕΣ!!..τωρα κάνεις τον "αγανακτησμένο"???...

Πουνηρέ Βιλβινέ???...

Ανώνυμος είπε...

Ρέ 1.13, αφού τό Βελβεντό είναι ό μεγάλος μπελάς γιά τούς δημότες τών άλλων περιοχών, όπως λές, γιατί δέν κάνετε κάτι νά αποσχιστεί(το Βελβεντό) από τόν συγκεκριμένο Δήμο;Δηλαδή άν αλλάξει τό όνομα θά σταματήσουμε νά είμαστε μπελάς όπως λές;Μάλλον μάς θέλετε στό Δήμο αλλά μέ τά αυτιά κατεβασμένα.Νά μάς χορεύτε όπως θέλετε.Άρα δέν νοιάζεστε γιά τό καλό τού Δήμου, χωρίς εμάς (πού σύμφωνα μέ σένα είμαστε μπελάς), αλλά θέλετε νά μάς πικάρετε
(τάχα) αφαιρώντας τό ΒΕΛΒΕΝΤΟ από τόν τίτλο τού Δήμου.Πόσο νυχτωμένοι είστε!!!Σάς τό είπαμε τόσες φορές.Δέν μάς ενδιαφέρει πώς θά λέγεται ό Δήμος, στόν οποίο δέν θέλουμε νά είμαστε μέλος.'Ας τό καταλάβετε επιτέλους.

Ανώνυμος είπε...

7.44
Αν γινει κάποτε αλλαγή της ονομασίας, θα σε ''τσούζει'' περισσότερο...
Για αυτό άφησε τα παραμύθια.
Οταν κάποτε γίνει, θα δείς το μεγάλο ζόρι που θα τραβάς....
χαχαχαχαχαχααααααααα

Ανώνυμος είπε...

Α ρέ καυμένε 8.50, πάλι μέ τό όνομα ασχολείσαι.Απ' ότι φαίνεται σέ "τσούζει" πάρα πολύ.Κρατήστε τό όνομα νά τό χαίρεστε.Πώς λοιπόν νά συνυπάρξεις μέ ανθρώπους πού δέν καταλαβαίνουν ούτε τά αυτονόητα.Γιά τά άλλα όμως πού γράφω 8.50 κουβέντα δέν λές.Τάκανες γαργάρα έ;Ασχολήθηκες μόνο μ' αυτό πού σέ "τσουρουφλάει" έ;Πονηρούλη!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο καθαυτό αποδεικνύει πως ΟΝΤΩΣ θεωρείτε τους εαυτούς σας ανώτερους και ξεχωριστούς και ας προσπαθείτε να πείσετε για το αντίθετο.
Από τη στιγμή που δεν ικανοποιείτε τις προϋποθέσεις του Καλλικράτη για ανεξαρτησία και ζητάτε ΕΙΔΙΚΗ μεταχείριση, σημαίνει πως θεωρείτε τους εαυτούς σας ανώτερους και καλύτερους από τους γείτονές σας και τα υπόλοιπα κορόιδα που δέχτηκαν το νόμο.
Και καταντάτε στην τελική ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ από τον κλασσικό ελληνάρα που οι νόμοι που δεν του αρέσουν είναι μόνο για τους άλλους και όχι για τον ίδιο.

Το Προφίλ μας