Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Η ανεργία είναι ο καθρέπτης της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει η Κυβέρνηση.

Το πρόβλημα της ανεργίας αποκτά πλέον τραγικές διαστάσεις, οδηγώντας πέρα από την οικονομική, στην ψυχική ή ακόμη και στη βιολογική εξόντωση του ανθρώπου που χάνει τη δουλειά του.
Η Κυβέρνηση, όχι μόνο εθελοτυφλεί μπροστά στη διαπίστωση ότι η ανεργία και η εργασιακή ανασφάλεια  εγκυμονούν πολύ σοβαρούς κινδύνους  για την υγεία των πολιτών, αλλά αντιθέτως εντείνει αυτά τα φαινόμενα μέσα από την προσπάθειά της να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φτηνού εργασιακού κόστους.

Το πολυνομοσχέδιο και το μεσοπρόθεσμο με την ψήφιση και τη μετατροπή τους σε νόμο του ελληνικού κράτους, με τη σύμφωνη γνώμη  των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μέσα από πλήρως αντιδημοκρατικού χαρακτήρα διαδικασίες για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα , αποτελούν πραγματικό ¨οδοστρωτήρα¨ που ισοπεδώνει τους μισθούς, τα κοινωνικά δικαιώματα, τις εργασιακές σχέσεις και γυρίζει την ελληνική αγορά εργασίας πολλά χρόνια πίσω.
Οι αυριανοί επαγγελματίες της χώρας, οι αυριανοί επιστήμονες, οι αυριανοί ηγέτες θα βρεθούν στο περιθώριο των εξελίξεων, γίνονται πειραματόζωα, εκπαιδεύονται στην ανεργία και αναγκάζονται στη μετανάστευση ή την εργασιακή περιπλάνηση.
Η φτώχεια, η ανεργία, η κρίση, η εκ περιτροπής εργασίας, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, η κατάργηση των Σ.Σ.Ε. , οι απολύσεις, η φοροεπιδρομή και τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο ως αποτέλεσμα της αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής της Κυβέρνησης.
 
Γραμματέας ΔΑΚΕ Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης
                                                            Κουρκούτας Άρης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΑΚΙΤΕΣ
ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
ΕΠΑΝΑΔΙΟΡΗΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΟΥ ΣΕ ΜΑΪΜΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΔΗΛΩΝΗ ΔΑΚΙΤΗΣ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ
ΨΗΦΙΣΕ ΒΑΣΙΛΗ ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΛΑΜΟΓΙΑ.........

Το Προφίλ μας