Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού κ. Βασίλη Κωνσταντόπουλου προς τους επιτυχόντες

 Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων μία επίπονη και μακρόχρονη προσπάθεια έφθασε στο τέλος της.
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου Σερβίων  -Βελβεντού που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Η επιτυχία αυτή αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα αλλά και τον οδηγό να συνεχίσουν να αγωνίζονται με τον ίδιο ζήλο στη νέα τους προσπάθεια που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.

Οι επιτυχίες αυτές αντικατοπτρίζουν και το πολύ καλό επίπεδο της δουλειάς που γίνεται στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς που βάδισαν τον ίδιο δρόμο μαζί με τους μαθητές τους.
Συγχαρητήρια και στους γονείς των παιδιών που πολυποίκιλα στήριξαν τον αγώνα τους.
Στα παιδιά που για τον οποιοδήποτε λόγο δεν ολοκλήρωσαν με επιτυχία αυτή την προσπάθεια θα ήθελα να επισημάνω ότι θα τους δοθούν νέες ευκαιρίες στο μακρύ δρόμο της ζωής. Όλοι οι άνθρωποι κρύβουν μέσα τους αστείρευτες δυνάμεις αρκεί να πιστέψουν στον εαυτό τους.
                                                           
                                                               Ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού


                                                                    Βασίλης Κωνσταντόπουλος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΠΑΜΕ με ΑΦΟΡΜΗ τις ΒΑΣΕΙΣ

Κάθε χρόνο ο δείκτης των βάσεων για την είσοδο στις σχολές, ανεξαρτήτως αν δείχνει αύξηση ή μείωση, καταγράφει ένα αδιάψευστο αποτέλεσμα. Οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση ενισχύονται όπως ενισχύεται παράλληλα η εμπορευματοποίηση στην Παιδεία, η είσοδος των επιχειρήσεων στα σχολεία και τις σχολές.
Η ανακοίνωση για τις βάσεις δε δείχνει ποσά παιδιά δε θα πάνε στις σχολές τους επειδή το οικογενειακό εισόδημα δεν το επιτρέπει, δε δείχνει τα έξοδα που χρειάζεται ένας νέος φοιτητής σήμερα για να σπουδάσει, δε δείχνει πόσοι φοιτητές αναγκάζονται να ψάξουν για σπίτι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας υποδομών σε στέγαση και σίτιση. Δε δείχνει συνολικά τον κόπο και τις θυσίες της λαϊκής οικογένειας σε συνθήκες κρίσης να σπουδάσει τα παιδιά της.
Οι νέοι φοιτητές μέσα στα Πανεπιστήμια χρειάζεται νωρίς - νωρίς να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να υψώσουν τείχος στα νέα μέτρα που υποβαθμίζουν τη γνώση, την παραδίδουν στις επιχειρήσεις και στα μονοπώλια, να απαντήσουν στα νέα μέτρα καταστολής. Να δυναμώσουν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Για τους νέους που δεν πέρασαν σε κάποια σχολή, η απάντησή τους πρέπει να είναι μαχητική και αγωνιστική. Με την οργάνωσή τους στους συλλόγους κατάρτισης αν επιλέξουν κάποιο ΙΕΚ, με την οργάνωσή τους στα σωματεία και την ενίσχυση του ΠΑΜΕ αν βγουν πρώιμα στην παραγωγή, με αξιοπρεπή αγωνιστική στάση αν προσπαθήσουν να δώσουν ξανά εξετάσεις.
Υπάρχει ελπίδα. Σήμερα υπάρχουν όλες οι υλικές προϋποθέσεις και για τα παιδιά που για λόγους κυρίως κοινωνικο-ταξικούς δεν κατάφεραν να περάσουν στα ΑΕΙ - ΤΕΙ να φοιτήσουν σε δημόσιες και δωρεάν επαγγελματικές σχολές, αλλά και για τα παιδιά που σήμερα εισάγονται στα ΑΕΙ - ΤΕΙ να σπουδάζουν σε μια πραγματικά ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, με το πτυχίο να αποτελεί τη μόνη προϋπόθεση για το επάγγελμα. Η μόρφωση είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά. Η Παιδεία είναι υπόθεση του λαού, είναι δικαίωμα και κατάκτηση και ο λαός έχει τον πρώτο λόγο στην υπεράσπιση αυτού του δικαιώματος.
Η μάχη της λαϊκής οικογένειας, για να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά της, μπορεί να γίνει νικηφόρα. Απαιτείται πάλη για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, δουλειά με πλήρη δικαιώματα μετά το τέλος των σπουδών. Χρειάζεται ρήξη με την πολιτική της ΕΕ και της πλουτοκρατίας.

Το Προφίλ μας