Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΕΚΝΚ: Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σε εργολάβο στη Δ.Ε.Η


Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σε εργολάβο στη Δ.Ε.Η έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο ατυχημάτων στην περιοχή μας.
Συγκεκριμένα, στο Νότιο πεδίο συνάδελφος εργαζόμενος οδηγός φορτηγού σε εργολάβο καταπλακώθηκε από χώματα κατά τις εργασίες αποχωμάτωσης, με αποτέλεσμα τον θάνατό του.
Ο θάνατος του άτυχου συναδέλφου εργαζόμενου έγινε κάτω από τις σκληρές ανταγωνιστικές και απάνθρωπες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στα ορυχεία, χωρίς κανέναν έλεγχο με τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία να ανθεί, χωρίς να τηρούνται στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας της εργασίας.
Η Δ.Ε.Η πρέπει να αντιληφθεί ότι δε μπορεί να παρακολουθεί αδιάφορα όσα συμβαίνουν μέσα στην καρδιά της και να επιτρέπει να επικρατούν οι συνθήκες ζούγκλας.
Οφείλει να ελέγχει αυστηρά  τους χώρους και τις εργασίες που ανατίθενται στους εργολάβους και να επιβάλλει τους κανόνες της εργατικής νομοθεσίας.
Το Υπουργείο Απασχόλησης να εντείνει τους ελέγχους και να τιμωρεί αυστηρά τους παραβάτες και να στελεχώσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που είναι υπό διάλυση, λόγω πολλών ελλείψεων σε προσωπικό εξοπλισμό κ.α.
Για ακόμη μία φορά τονίζουμε, ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία Επιθεώρησης μεταλλείων στην περιοχή, με έδρα την Κοζάνη, διότι μόνο αυτή μπορεί να διενεργεί ελέγχους στα ορυχεία και να επιβάλλει ασφαλές  περιβάλλον εργασίας στους εργαζόμενους.
Το Εργατικό Κέντρο Ν.Κοζάνης,  εκφράζει τη βαθιά του λύπη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου θύματος.

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας