Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Με ποδήλατα εφοδιάζει τους δήμους το υπουργείο Υγείας...

Πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος στην Τρίπολη...
Σε μία συμβολική κίνηση, που επιβάλλει αλλαγή νοοτροπίας στον τρόπο μετακίνησης των πολιτών, προβαίνει το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προμηθεύοντας τους δήμους της χώρας με ποδήλατα που φέρουν ειδική σήμανση.
Με το εν λόγω πρόγραμμα οι...

δήμοι γίνονται φορείς διαχείρισης και εκμετάλλευσης των ποδηλάτων, με στόχο, αυτό να γίνει βασικό μέσο μετακίνησης για όλους τους πολίτες.
Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προώθηση της σωματικής άσκησης, βελτίωσης της καθημερινότητας και προάσπιση της δημόσιας Υγείας που υλοποιείται από το αρμόδιο υπουργείο, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Τρίπολη εκδήλωση με τίτλο «Το ποδήλατο στη ζωή μας».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο υφυπουργός Υγείας κ. Χρήστος Αηδόνης, καθώς και ο γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου κ. Τάσος Αποστολόπουλος και κατά τη διάρκεια της οποίας παραδόθηκαν συμβολικά στο Δ. Τρίπολης πενήντα ποδήλατα, που θα διατεθούν στους πολίτες της αρκαδικής πρωτεύουσας, προκειμένου το ποδήλατο να προαχθεί ως μέσο μετακίνησης, ψυχαγωγίας και άθλησης για όλη την οικογένεια.
Στη συνέντευξη Τύπου, που έγινε στο Δημαρχείο, ο κ. Αηδόνης δήλωσε ότι για πρώτη φορά θεσμικός φορέας της πολιτείας εφαρμόζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την πρόληψη και αντιμετώπιση νοσημάτων, που προκαλούνται από τις κακές διατροφικές συνήθειες και την έλλειψη της καθημερινής άσκησης και τόνισε ότι οι πολιτικές που εφαρμόζει το υπουργείο Υγείας λειτουργούν στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εμπειρίας και ακολουθούν τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος, ο οποίος τόνισε με τη σειρά του τη σημασία του συγκεκριμένου προγράμματος, όπως επίσης και ο δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης, γιατρός κ. Κώστας Τζιούμης.

Παρών ήταν και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Αθανάσιος Τερζής, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην παράδοση που έχει η Τρίπολη στο άθλημα της ποδηλασίας, ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος της αρκαδικής πρωτεύουσας κ. Γιάννης Σμυρνιώτης ευχαρίστησε τον υφυπουργό και όλους τους επισήμους για το ενδιαφέρον τους αλλά και για την πρωτοβουλία που πήραν. Υποσχέθηκε μάλιστα, μοναδικές ποδηλατικές εμπειρίες μετακίνησης και περιήγησης στην πρωτεύουσα του Μοριά και δήλωσε ότι η Τρίπολη έχει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει μία ιδανική πόλη ποδηλάτου, αξιοποιώντας το μοναδικό φυσικό πλούτο της περιοχής.

Στην αξία που έχει το ποδήλατο για την υγεία των πολιτών αλλά και στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο γγ Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ο οποίος κάλεσε την κοινωνία να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια που κάνει το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά και στη διάδοση του μηνύματος πως η σωματική άσκηση και η υγιεινή διατροφή αποτελούν τη μόνη φυσική και ουσιαστική προστασία της προσωπικής ευημερίας, της προάσπισης της δημόσιας Υγείας και κατά συνέπεια και της οικονομίας της χώρας μας.
http://www.lakonikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας