Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ομαλή προσγείωση μετά τις διακοπές

Πάει και αυτό! Σίγουρα, σου φαίνεται σαν χθες που σχεδίαζες πως θα περάσεις την άδειά σου, κι όμως, τελείωσε κιόλας. Όμως, δεν υπάρχει λόγος να τα βάψεις μαύρα. Κράτα στο μυαλό σου τα πολλά όμορφα των διακοπών και προσπάθησε να μπεις όσο πιο ομαλά γίνεται στους καθημερινούς ρυθμούς σου. Μέχρι τις επόμενες διακοπές... 

Των φρονίμων τα παιδιά. Με δεδομένο ότι έχεις φροντίσει για την επάνοδό του πριν ακόμη φύγεις, το σπίτι δεν θα είναι σε τραγική κατάσταση κατά την επιστροφή σου.
Πάντως, αν πρέπει να κάνεις κάτι μόλις αμέσως μπεις στο σπίτι, είναι να ανοίξεις όλα τα παράθυρα για να φρεσκαριστεί ο χώρος, να βάλεις κρύο νερό στο ψυγείο, να καθαρίσεις πρόχειρα το μπάνιο και... να ανοίξεις το θερμοσίφωνα.
Η μαγική λίστα. Επειδή "ένα μυαλό είναι αυτό" και θα το λιώσεις, έχε πάντα κοντά σου χαρτί και μολύβι. Τη στιγμή που θα σκεφτείς κάτι, γράψ' το. Και αυτή τη συμβουλή, κράτα την για όλο τον χρόνο. Μπορείς δηλαδή, σε όλη τη διάρκεια των διακοπών σου να καταγράφεις πράγματα που μπορεί να σκεφτείς ότι θέλεις, ή πρέπει να κάνεις μόλις γυρίσεις. Τις τελευταίες μέρες, κάνε τις σκέψεις πιο επισταμένα και οργάνωσε χρονικά όσα έχεις να κάνεις.
Μη βιάζεσαι. Αν νομίζεις ότι μπορείς αυτόματα να περάσεις από την μία κατάσταση στην άλλη αυτόματα, γελιέσαι. Δεν υπάρχει κουμπί που το πατάς και... έφτασες! Το καλύτερο -που όμως απαιτεί να έχεις αρκετές μέρες διακοπές ώστε να έχεις την πολυτέλεια να "φας" και καναδυό- είναι να μην επιστρέψεις οριακά. Αν μπορούσες δηλαδή να είσαι σπίτι λίγο νωρίτερα από την ημέρα που επιστρέφεις στο γραφείο, θα έπαιρνες μεγάλη ανάσα. Αν πάλι δεν τα καταφέρεις φέτος, κράτα το "στοιχείο" για του χρόνου.
Δεν κερδίζει κανείς. Σε συνέχεια της προηγούμενης ιδέας σκέψου ότι δεν θα πάρεις κανένα βραβείο αν -για παράδειγμα- βάλεις όλα τα πλυντήρια το βράδυ που θα επιστρέψεις. Όσο "βουνό" και αν σου φαίνεται, όλα θα γίνουν στο τέλος. Γιατί να πιεστείς;
Μοιράσου τις εμπειρίες σου. Όχι να σπάσεις τα νεύρα όλων, αλλά μιλώντας για τις διακοπές σου, διατηρείς τις αναμνήσεις ζωντανές όσο περισσότερο μπορείς. Αυτό και μόνο το γεγονός θα σε κάνει να χαμογελάς.
Τύπωσε φωτογραφίες. Λόγω των ψηφιακών μηχανών, η αλήθεια είναι ότι όλο και λιγότερες φωτογραφίες έχεις πια σε χαρτί. Όμως, κάνε κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά. Διάλεξε μερικές από τις πιο αγαπημένες σου, και τύπωσέ τες. Βάλ' τες κάπου που να φαίνονται καλά -π.χ. στο ψυγείο- και κάθε φορά που θα νιώθεις πεσμένη... κοίταξε προς τα εκεί.
Φάε σωστά. Όπως και να το κάνουμε, στις διακοπές το μόνο που δεν κάνουμε είναι να σκεφτόμαστε τα "πρέπει". Ακόμη και παιδιά να έχουμε, λέμε "δεν πειράζει... ας φάνε ακόμη ένα παγωτό... διακοπές είναι". Εντάξει. Τη χάρηκες αυτή την ασυδοσία, όμως καιρός είναι να μαζευτείς. Ξεκίνα λοιπόν από τα ψώνια σου. Τέλος τα αναψυκτικά και οι μπύρες. Γέμισε το ψυγείο με φρούτα και λαχανικά και δες το λίγο πιο... υγιεινά το πράγμα.
Φρόντισε τα λουλούδια σου. Όπως και να έχεις εξασφαλίσει το πότισμά τους τον καιρό που έλειπες, τώρα που είσαι στο σπίτι, βάλ' τα και αυτά ξανά σιγά σιγά στο πρόγραμμα και... ξαναγνωριστείτε. Θα σου το ανταποδώσουν με τον καλύτερο τρόπο.
Προγραμμάτισε τις επόμενες διακοπές σου. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο για να σου φτιάξει τη διάθεση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας