Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Το πραγματικό ερώτημα προς την ηγεσία της Ν.Δ

1. Πριν από περίπου δύο χρόνια, μία κυβέρνηση εγκατέλειπε άρον-άρον την εξουσία για να μην σκάσει στα χέρια της η βόμβα της χρεοκοπίας, στην οποία η ίδια αυτή η κυβέρνηση οδηγούσε μαθηματικά τη χώρα.
2. Το τραγελαφικό είναι ότι οι ίδιοι αυτοί που φυγομάχησαν για να μην αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας και αδυνατούσαν να διαπραγματευτούν λύση για τη σωτηρία της χώρας, συνεχίζουν να δίνουν...μαθήματα για το πώς πρέπει να διαπραγματευτούμε.

-        Όταν πέρσι δώσαμε αγώνα για να πειστεί η Ε.Ε. να δημιουργήσει από το μηδέν Μηχανισμό Στήριξης που εξασφάλισε το πρωτοφανές ποσό των 110 δισ. για να συνεχιστεί η δανειοδότηση και η ομαλή λειτουργία του ελληνικού κράτους, αυτοί που φυγομάχησαν μας έλεγαν ότι «δεν διαπραγματευτήκατε, μπορούσατε να αποφύγετε το Μηχανισμό αν παίρνατε μέτρα, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία».
-        Όταν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, που...
πήραν μέτρα, μπήκαν στον Μηχανισμό Στήριξης, μας είπαν «η Ιρλανδία και η Πορτογαλία διαπραγματεύτηκαν και πέτυχαν καλύτερη συμφωνία με την Τρόικα».
-        Όταν τον περασμένο Μάρτιο βελτιώσαμε τους όρους του Μνημονίου και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε καλύτερα επιτόκια και μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής σε σχέση π.χ. με την Ιρλανδία, μας είπαν «η εξέλιξη αυτή έδειξε ότι υπήρχαν από πέρσι περιθώρια διαπραγμάτευσης, διαπραγμάτευση που η κυβέρνηση τότε δεν έκανε».
-        Όταν τον περασμένο Ιούλιο πετύχαμε συμφωνία για ελάφρυνση του συνολικού δημοσίου χρέους, μας είπαν ότι πρόκειται για «ομολογία αποτυχίας»...
3. Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι η ηγεσία της Ν.Δ. πετροβολεί συνεχώς την εθνική προσπάθεια την οποία οι ίδιοι ως κυβέρνηση αρνήθηκαν να δώσουν. Και το χειρότερο: αν ακολουθούσαμε τη στάση τους και τις προτάσεις τους, η Ελλάδα θα είχε οδηγηθεί στην απόλυτη εξαθλίωση. Αν δεν είχαμε ψηφίσει την ένταξη στον Μηχανισμό Στήριξης, η Ελλάδα θα είχε χρεοκοπήσει από πέρσι. Αν δεν είχαμε ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο δεν θα είχαμε πετύχει τις ρυθμίσεις ελάφρυνσης του συνολικού χρέους, για τις οποίες σήμερα κόπτεται όψιμα η Ν.Δ. Αν είχαμε ακολουθήσει τις βασικές τους πολιτικές επιλογές, η ελληνική οικογένεια θα ζούσε τώρα την απόλυτη εξαθλίωση και η Ελλάδα θα ήταν εκτός ευρώ, μία χώρα απόβλητο στο περιθώριο της Ευρώπης. Η ηγεσία της Ν.Δ. δίνει μάλιστα την εντύπωση ότι δεν θα την ενοχλούσε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αρκεί να τους έδινε - έτσι νομίζουν - την εξουσία.
-        Το ερώτημα λοιπόν προς την ηγεσία της Ν.Δ. είναι συγκεκριμένο: Θέλουν ή δεν θέλουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ; Γιατί άλλα λένε τα λόγια τους και άλλα αποδεικνύουν οι πράξεις τους...
pelasgia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας