Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Aναγνώριση του έργου του ΕΦΕΤ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Την αρτιότητα των ενεργειών του Ε.Φ.Ε.Τ. αναφορικά με την υπόθεση εμπορίας και διακίνησης προϊόντων Γερμανικής προέλευσης με βακτήριο Escherichia coli στα σούπερ μάρκετ «LIDL» της Ελλάδας, επιβεβαίωσε σε απάντησή του στον Ευρωβουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ), κ. Ν. Χουντή, ο Επίτροπος Υγείας και Προστασίας των Καταναλωτών, κ. John Dalli.Στην επιστολή του ο κ. Dalli επισημαίνει ότι ο Ε.Φ.Ε.Τ. έδρασε αποτελεσματικά και προστάτευσε την υγεία των Ελλήνων καταναλωτών,
με έγκαιρη επέμβαση και με τη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων. Μάλιστα, ενημέρωσε ότι υπήρξε και κοινοποίηση του περιστατικού μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, γεγονός που αναδεικνύει και το ρόλο του Ε.Φ.Ε.Τ. ως Εθνικού Σημείου Επαφής της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ε.Φ.Ε.Τ., κ. Γιάννης Μίχας, επεσήμανε ότι «Ο Ε.Φ.Ε.Τ. με το άρτιο επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει θα συνεχίσει να πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους στην ελληνική αγορά για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία των καταναλωτών, χωρίς να διστάζει να προχωρήσει στην λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τον σκοπό αυτό όπου και όποτε δει» και συμπλήρωσε «Η αναγνώριση που δείχνει στο έργο του Ε.Φ.Ε.Τ. η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενθαρρύνει τη διοίκηση και τους υπαλλήλους να συνεχίσουν με την ίδια αποφασιστικότητα και ευθύνη το έργο τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας