Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη γέφυρα Σερβίων μετά τις σοβαρές ρωγμές -Τι ζητάει η εισαγγελέας

Με παραγγελία της Διευθύνουσας την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης προς την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων.

Σύμφωνα με το kozan.gr η διευθύνουσα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κοζάνης ζητάει τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη Γέφυρα των Σερβίων μετά από τις σοβαρές ρωγμές που εντοπίστηκαν κατά την τεχνική επιθεώρηση.
Συγκεκριμένα αναφέρει:

    εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί μετά την πρόσφατη διαπίστωση ρωγμών στους τένοντες της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων διασφαλίζουν συνθήκες ασφαλούς χρήσεως της γέφυρας ακόμα και για οχήματα μικρότερα των 3,5 τόνων, γεγονός που παραγγέλλεται να διακριβωθεί με κάθε μέσο,
    εάν συνεπεία των υπαρχόντων περιορισμών στη χρήση της γέφυρας διασφαλίζεται η ασφαλής κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων (άνω των 3,5 τόνων) από εναλλακτικές διαδρομές, ιδίως στις περιπτώσεις που τα οχήματα αυτά διέρχονται από κατοικημένες περιοχές και
    ποιές ενέργειες έχουν γίνει έως σήμερα για την αποκατάσταση του προβλήματος ασφαλούς κυκλοφορίας στην Γέφυρα Σερβίων και ποιοι είναι οι λόγοι καθυστέρησης επίλυσης του εν λόγω προβλήματος, (επισημαίνεται ότι συναφής ποινική δικογραφία σχηματίσθηκε και το έτος 2020).

Στην ίδια παραγγελία τονίζεται η ανάγκη λήψεως ακόμα και μέτρων παντελούς απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε περίπτωση διαπιστώσεως έστω και της παραμικρής πιθανότητας κινδύνου κατάρρευσης της εν λόγω γέφυρας, μέχρι εξασφαλιστεί ότι η χρήση της δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο.
 
iefimerida.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλαβαίνουν οι πολίτες η εισαγγελία ζητά από τους μηχανικούς να εγγυηθούν ότι σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται η γέφυρα τουλάχιστον θα επιτρέπονται και θα μπορούν να κυκλοφορούν τα ΙΧ κάτω των 3,5 τόνων. Εάν δεν υπάρχει έγγραφη μαρτυρία μηχανικού τότε θα πρέπει να κλείσει η γέφυρα για όλα τα οχήματα. Εμείς οι πολίτες ρωτάμε την Εισαγγελία εάν η Γέφυρα του Ρυμνίου που αυτή την στιγμή δέχεται όλο αυτό τον όγκο οχημάτων καθημερινά μπορεί να αντέξει στον βάρος και να παραμείνει ασφαλής για τους πολίτες. Θα μπορέσει να το εγγυηθεί κανείς εγγράφως?

Ανώνυμος είπε...

φαντάσου τώρα να είχε προχωρήσει ο σχεδιασμός για χυτα αμιάντου-τον οποίο ακύρωσαν με τις κινητοποιήσεις του ο λαός και η ομάδα αντιχυταμ που τόσα άκουσαν από την δημοτική αρχή-και να περνούσαν τα φορτηγά γεμάτα αμιαντούχα απόβλητα μέσα από τα χωριά! Ο σχεδιασμός προέβλεπε 200.000 τόνους το χρόνο! αλλά τα δεκάρι του δήμου Σερβίων και ο Ρεχάγκελ της αυτοδιοίκησης ήταν όχι απλά υπέρ του χυταμ αλλά τον προώθησαν κιόλας από την πίσω πόρτα! Ψηφίστε τους και πάλι να αποτελειώσουν τον τόπο μας

Το Προφίλ μας