Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Η τελευταία ομιλία Ανδρουλάκη στο Ευρωκοινοβούλιο: «Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για την Ευρώπη των λαών»

Τη δέσμευσή του να αγωνιστεί ώστε οι παράνομες υποκλοπές, η καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι επιθέσεις στις ανεξάρτητες Αρχές και η εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης να αποτελέσουν σύντομα μια κακή ανάμνηση, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.


Ολόκληρη η παρέμβαση του Ν. Ανδρουλάκη με θέμα το κράτος δικαίου στην ΕΕ και ειδικότερα στην Ελλάδα, την Ισπανία και τη Μάλτα, στην Ολομέλεια του ΕΚ:

«Με θλίβει που η τελευταία μου παρέμβαση στο ΕΚ γίνεται με θέμα το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Όπως και η προκλητική στάση της κυβέρνησης της ΝΔ που απέφυγε να συναντήσει την επιτροπή ατομικών ελευθεριών, προσβάλοντας πάνω από όλα και πρώτα τον ελληνικό λαό. Γι' αυτό δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε οι παράνομες υποκλοπές, η καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι επιθέσεις στις ανεξάρτητες Αρχές και η εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης, να αποτελέσουν σύντομα μια κακή ανάμνηση. Πιστεύω ότι το κράτος δικαίου είναι η πρώτη και κύρια προϋπόθεση για την ευημερία των πολιτών.

Τέλος, αποχαιρετώντας σας, θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που συνεργαστήκαμε για μια ένωση αλληλεγγύης και προοπτικής, για μια δημοκρατική και αυτοδύναμη Ευρώπη που βρίσκεται στην πρωτοπορία της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος. Έχουμε όλοι χρέος να αγωνιστούμε για την Ευρώπη των λαών, ώστε να προσπεράσουμε κάθε εμπόδιο ισχυρών οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων που θέλουν την Ευρώπη αδύναμη και διαχειρίσιμη».
iefimerida.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Ευρώπη των λαών είναι να εισηγούμαστε πρόστιμα της τάξης των 200 ευρώ στους Έλληνες που δεν θρομβωλειάστικαν γιατί απλά παραβιάσατε το Ελληνικό Σύνταγμα και τους Διεθνής Κανόνες Υγείας όπως αυτοί παρουσιάζονται μέσα από την Συνθήκη της Νυρεμβέργης. Ευρώπη των Λαών είναι να αλλάζει το Κόμμα σας ονομασία από ΠΑΣΟΚ σε ΚΙΝΑΛ και το λερωμένο ΑΦΜ του ΠΑΣΟΚ με χρέη 550.000.000 ευρώ να το φορτώνετε στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών. Άμα θέλεις να λέγεσαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι υποψήφιοι σου να λένε ότι ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ ας πληρώσουν πρώτα το χρέος στο Ελληνικό Δημόσιο και μετά να κάνετε βόλτες.

Ανώνυμος είπε...

Κανένα χρέος του ΠΑΣΟΚ δεν διαγράφτηκε. Ούτε άλλαξε ΑΦΜ. Δεν χρωστάει στο ελληνικό δημόσιο αλλά τις τράπεζες.

Ανώνυμος είπε...

18:20 Δεν χρειάζονται απαντήσεις σε ανεπίδεκτους όπως ο 16:51 άστον να ακούει και να φαντάζεται οτι ανοησία θέλει!

Το Προφίλ μας