Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Κάλεσμα Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας στην πανελλαδική Σύσκεψη παραγωγών με δενδροκαλλιέργειες της ΠΕΜ την Τρίτη 28 Μαρτίου Εισερχόμενα

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τον αγροτικό κόσμο να αναβάλει συνεχώς τις δεσμεύσεις της και να λειτουργεί με την λογική του διαίρει και βασίλευε. Μέχρι σήμερα η μόνη ανακοίνωση που έγινε ήταν στις αρχές Μαρτίου και αφορούσε αίτημα δέσμευσης ποσού για ενισχύσεις σε ροδάκινα (μεταποίησης και επιτραπέζια), βερίκοκα και νεκταρίνια.
Σε αυτή την ανακοίνωση το υπουργείο για άλλη μια φορά προσπαθεί να χωρίσει τους αγρότες μεταξύ τους και αντί να δώσει ενιαία το ποσό που αντιστοιχεί στην απώλεια του χαμένου εισοδήματος δίνει λιγότερα 70 ευρώ  σε αυτούς που πήραν τα 72 ευρώ λόγω πολέμου. Τα αιτήματα των συλλόγων πανελλαδικά είναι να δοθούν τα 72 ευρώ σε όλους τους παραγωγούς και όχι επιλεκτικά όπως έγινε και το ποσό για την απώλεια εισοδήματος να είναι ενιαίο για όλους. Ακόμη ενώ η δέσμευση ήταν να γίνει η στήριξη από το ουκρανόμετρο ανακοινώθηκε ότι θα γίνει με de minimis τα οποία έχουν πλαφόν.

Επίσης ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε για τις υπόλοιπες καλλιέργειες όπως αχλάδια, σταφύλια και κεράσια για τις οποίες είχε δεσμευτεί η Κυβέρνηση ότι θα εντάξει στο ουκρανόμετρο στη συνάντηση που έγινε στο Μαξίμου στις 14/02.

 

Ήδη οι αγρότες βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση και ακόμη δεν έχει γίνει καμία πληρωμή για την απώλεια εισοδήματος του 2022 αφού η ημερομηνία της πληρωμής μετατίθεται συνεχώς για τη Δευτέρα παρουσία.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση έχει χρήματα για τους λίγους όπως είναι οι εφοπλιστές που παίρνουν το αφορολόγητο πετρέλαιο και για όλους εμάς τους αγροτοκτηνοτρόφους κοιτάει πώς να μοιράσει τα συγκεκριμένα ψίχουλα που της επιτρέπει «ο δημοσιονομικός χώρος».

Για όλα τα παραπάνω ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας σας καλεί στην πανελλαδική Σύσκεψη παραγωγών με δενδροκαλλιέργειες της ΠΕΜ την Τρίτη 28 Μαρτίου και ώρα 7:30μμ στο Κτήμα ΝΕΦΕΛΗ στην Αγιά Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας