Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Πέντε σχολεία μαζί… για τη γιορτή της πατρίδας

Η γιορτή της 25ης Μαρτίου 2023  έφερε κοντά πέντε σχολεία, το  Γενικό Λύκειο Σερβίων - «Ζήσης Σωτηρίου», το Γυμνάσιο Σερβίων, το Γενικό Λύκειο Βελβεντού, το Γυμνάσιο Βελβεντού και το 1ο ΕΠΑΛ Σερβίων για να προσεγγίσουν μέσα από δρόμους διαφορετικούς, ιστορικούς, μουσικούς, λογοτεχνικούς, την Ελληνική Επανάσταση  αλλά και τα πρόσωπα που με τη δράση τους σημάδεψαν την νεότερη ιστορία της πατρίδας μας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.      
                                

Η φιλόλογος του ΓΕ.Λ. Σερβίων και συγγραφέας κ. Τσικαρδάνη Ολυμπία παρουσίασε με εξαιρετικά εύγλωττο τρόπο  από την τοπική ιστορία-ενταγμένη στο πλαίσιο της εθνικής μας  ιστορίας-  την ξεχωριστή προσωπικότητα του Σερβιώτη Ζήση Σωτηρίου, τοπικού αγωνιστή του 1821 που προσέφερε ανιδιοτελώς την αγάπη του στην πατρίδα  μέχρι και τον θάνατό του.

Η εξαιρετική χορωδία του Γυμνασίου –Λυκείου Σερβίων και Βελβεντού υπό τη διεύθυνση του μουσικού κ. Χατζημανώλη Μανώλη μάγεψε το κοινό με τα επετειακά τραγούδια που πλαισίωναν την ιστορική αφήγηση και τις απαγγελίες των μαθητριών των οποίων την επιλογή και την ανάγνωση επιμελήθηκε η φιλόλογος του Γυμνασίου κ. Ζυγούρη Έλσα.

Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα στους μαθητές και στις μαθήτριες  που συμμετείχαν σε αυτή τη συνεργατική εκδήλωση, καθώς το ιστορικό γεγονός, αυτό της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και του εορτασμού της έκτισε γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα σε πέντε Σχολεία δύο Δήμων, των Σερβίων και του Βελβεντού, και ένωσε τις δυνάμεις  και τα ταλέντα τους για να υμνήσουν τον αγώνα των Ελλήνων για το ύψιστο ιδανικό της εθνικής ελευθερίας.

Η Διευθύντρια του ΓΕ.Λ Σερβίων -«Ζήσης Σωτηρίου»

Κουρελή Αθανασία

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το Δεύτερο Δημοτικό Σχολείο Κωνσταντίνου Κάρπου πότε δεν το ακούσαμε, ποτέ κανένας δεν μίλησε για την συνδρομή αυτού του Μεγάλου Δασκάλου που σφαγιάστηκε από τους Τούρκους. Γιατί? Τα θερμά συγχαρητήρια στο Λύκειο Σερβίων και σε όλα τα παιδιά των άλλων Λυκείων.

Το Προφίλ μας