Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Γιώργος Αμανατίδης: «Καταβολή ενίσχυσης στους ψαράδες καραβίδας, αποκλειστική επαγγελματική αλιεία στις λίμνες Πολυφύτου και Ιλαρίωνα, υποδομές στήριξης της αλιείας, στήριξη των αλιέων και του ιχθυαποθέματος»

Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε πρόσφατα στα Κρανίδια ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Αμανατίδης με το Σύλλογο Επαγγελματιών Ψαράδων Λίμνης Πολυφύτου, ύστερα από πρόσκλησή τους,
παρουσία του Προέδρου κ. Κουρτίδη Νίκου και του Δημάρχου Σερβίων κ. Ελευθερίου Χρήστου.

Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, τρέχοντα αλλά και θέματα προοπτικής.

Ειδικότερα:

1.      Οι διαδικασίες καταβολής της ενίσχυσης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), τις οποίες στηρίζει ο Βουλευτής, λόγω απαγόρευσης της αλιείας καραβίδας, που βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης.

2.      Η πρόσφατα εγκριθείσα νομοθετική πρωτοβουλία του Βουλευτή (με το άρθρο 187 του ν. 5037/23 (28-3-2023)) που αφορά στην «αποκλειστική ανταποδοτική δυνατότητα άσκησης επαγγελματικής αλιείας από τους κατοίκους των παραλίμνιων κοινοτήτων σε τεχνητές λίμνες» π.χ. Πολυφύτου (όπως ισχύει) και Ιλαρίωνα (που δίνεται πλέον η δυνατότητα).

3.      Η ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Αλιεία 2023-2027 της δυνατότητας κατασκευής παραλίμνιων υποδομών για την αλιεία, στις λίμνες Πολυφύτου και Ιλαρίωνα.

Επιπρόσθετα:

4.      Η ανάγκη προστασίας και στήριξης, με τη συνδρομή Ιχθυολόγου, της αλιείας και του υδάτινου οικοσυστήματος των λιμνών Πολυφύτου και Ιλαρίωνα.

5.      Η επίδραση που έχει στην αλιευτική δραστηριότητα και στα εισοδήματα των ψαράδων, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη γέφυρα Σερβίων και τέλος

6.      Η ανάγκη εμπλουτισμού της λίμνης με γόνο και η συνδρομή του Δήμου Σερβίων προς την κατεύθυνση αυτή.

Κοζάνη, 30/03/2023

Από το Γραφείο του

Βουλευτή Ν. Κοζάνης – ΝΔ

Γιώργου Αμανατίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας