Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Αίτημα της Λαικής Συσπείρωσης για συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα το προσεισμικο ελεγχο στα σχολικά κτήρια

Το τελευταίο διάστημα με το προδιαγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, τις εξελίξεις με το κλείσιμο της γέφυρας Σερβίων που ήταν ασυντήρητη για 50 χρόνια, τον σεισμό στην Τουρκία που ανέδειξε ότι για τα κέρδη τους δεν υπολογίζουν ανθρώπινες ζωές, έχει μεγαλώσει η ανησυχία των γονιών για την κατάσταση των σχολικών κτηρίων. Οι οποίες διαβεβαιώσεις πλέον δεν έχουν καμία αξία για το λαό.

            Σε μια χώρα σεισμογενή σαν την πατρίδα μας δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού και «άγνοιας», δεν χωράνε άλλα όπως αυτό το ... "πάμε κι όπου βγει"...»

            Καλούμε τη δημοτική αρχή σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει παρουσίαση της κατάστασης στα σχολικά κτήρια (πότε έχουν γίνει προσεισμικοί έλεγχοι, ποια ήταν τα αποτελέσματα τους, τι μέτρα πήρε η δημοτική αρχή κτλ).

Παράλληλα αιτούμαστε τον άμεσο και χωρίς καθυστέρηση προσεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου (π.χ γυμναστήρια, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, πιθανές επεκτάσεις κτλ) και τα αποτελέσματα τους να ανακοινωθούν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για το πώς θα αντιμετωπιστούν προβλήματα που πιθανώς να προκύψουν.

Στην συνεδρίαση να καλεστούν οι σύλλογοι γονέων των σχολείων του Δήμου για να ενημερωθούν και να συμβάλουν με τις προτάσεις τους.

 

Κοζάνη 24/3/2023       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας