Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Γέφυρα Σερβίων: Ο καθηγητής Στέργιος Μητούλης εξηγεί με σχέδια και εικόνες ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα-Βίντεο

Από το kozanimedia.gr
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ Στέργιος Μητούλης. Στέργιος Μητούλης εξηγεί, στο Facebook, σε μια μικρή διάλεξη, με σχέδια και εικόνες ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα με τη γέφυρα των Σερβίων.
 

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετά από αυτό το video θα πρέπει να ντρέπονται να κοιτάξουν τον κόσμο στα μάτια. Καμία παραίτηση και μετά από αυτό το video;

Τους αδειάζει κατά ριπάς.

Το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα σοβαρό και το γνώριζαν από την αρχή. Η σκαλωσιά δε, δεν είναι στο σημείο που εντοπίζει ο κ. Μητούλης το μεγαλύτερο πρόβλημα, δηλαδή στο κέντρο της προέντασης των προβόλων, αλλά στην άρθρωση του καταστρώματος, το οποίο και αξιολογεί ως "δεύτερο σενάριο αστοχίας". Έβαλαν δηλαδή τη σκαλωσιά σε άλλο σημείο από αυτό που είναι πιθανότερο για πτώση.

Τους πηγαίνει τρένο στο video.


Μιλούσαν για κονδύλι 152.000 ευρώ σε 2 μήνες και συνεχίζουν και μιλούν για 2 μήνες! Από τους 2 μήνες εντωμεταξύ έχουν περάσει οι 2 εβδομάδες! Άρα σε 1,5 μήνα θα την έχουν έτοιμη!


Τρία και πλέον χρόνια τί έκαναν; Έβαλαν φανάρια! Εύγε! Σε κακοήθεια με όγκο έδωσαν ασπιρίνες.

Καθησύχαζαν τον κοσμάκη. "Δε θα πέσει η γέφυρα", έλεγαν. Ναι, αλλά εδώ βλέπουμε στο video δύο πιθανά σενάρια πτώσης της γέφυρας!

Μιλάει για 9 σημεία και όχι για ένα!

Επίσης, στο πολύ πιθανό σενάριο κλεισίματος της γέφυρας για ένα πρόβλημα που το αντιλήφθηκαν πριν σχεδόν 4 χρόνια δεν πρόβλεψαν για την ασφάλεια των εναλλακτικών διαδρομών.

Νομίζω ότι ο εισαγγελέας θα έχει περισσότερη δουλειά από τους γεφυρολόγους. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για αμέλεια που πρέπει να εξεταστούν από τη δικαιοσύνη.

Θα περιμένω τα επόμενα δύο video του κ. Μητούλη.

Συσπειρωθείτε οι δημότες και ξεκινήστε διαδικασίες μαζικής προσφυγής στη δικαιοσύνη, τόσο με αγωγές όσο και με μηνύσεις. Το έχω ξαναγράψει, η δικαιοσύνη πρέπει να εξετάσει και την άρση δικαιώματος άσκησης επαγγέλματος των όποιων τεχνικών συμβούλων.

Μια χαρά κοιμόταν τόσα χρόνια. Τώρα πρέπει να χάσουν τον ύπνο τους.


Ανδρέας Τσιφτσιάν



Ανώνυμος είπε...

Με λίγα λόγια... θέλει καινούργια αυτά τα κομμάτια....όλα τα άλλα είναι πασαλιματα

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ Η ΓΕΦΥΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ!!!!
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

για τις αγωγες και τις μηνυσεις που μιλαει ο ανδρεας τσιφτσιαν ουτε κουβεντα ετσι?!!!θα παραμενουμε για παντα προβατα.. μαλλον το ξερουν και δεν ανυσηχουν καθολου!... και μια και ολα τα μοναστηρια γιναν τσιλικα μπορουμε αγα μου να αγιασουμε...

Ανώνυμος είπε...

Όταν υπάρχει πρόβλημα δεν κάνεις επιδιορθώσεις και μπαλώματα, αλλάζεις ολόκληρα τα κομμάτια με καινούργια.Γέφυρα είναι,δεν είναι λακκούβα στον δρόμο.Να μη πώ ότι θέλουμε καινούργια Γέφυρα,πάει γέρασε,έφαγε τα χρόνια της.

Ανώνυμος είπε...

γεφυρα πολυφυτου, γεφυρα πολυφυτου,γεφυρα πολυφυτου!! και ο βιλβινος μια φορα δεν τον διορθωσε!!! ο προεδροςΔΣ ο δημαρχος, ο αντι τεχνικων υπηρεσιων δεν πηραν χαμπαρι τιποτα??...

Ανώνυμος είπε...

Να μας πουν ο Ελευθερίου και ο Μπουκουβάλας τι έκαναν για τη γέφυρα 4 χρόνια τώρα από τότε που είπε ο Κασαπίδης ότι έχει πρόβλημα. Σάμα τι τους νοιάζει σαν πού θα πάν αυτοί;

Ανώνυμος είπε...

Πάτε καλά; Τι να πει ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος για τα 4 χρόνια αυτά; Μήπως έπρεπε να την επισκευάσει μόνος του; Ήμαρτον. Εθνική οδός είναι η γέφυρα. Είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Τόσες φορές ο Δήμαρχος έκανε παρεμβάσεις στα Περιφερειακά Συμβούλια. Ο Αναγνώστου ως τεχνικός διευθυντής της Περιφέρειας ας μας πει αν πάτησε μια φορά στη Γέφυρα από τότε που επισημάνθηκε το πρόβλημα πριν τρία χρόνια. Μία φορά. Μόνο μία. Ας μας πει. Πάντα έστελνε τους μηχανικούς της ΕΓΝΑΤΙΑΣ και του ΑΠΘ.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ρε φίλε αν καθυστερούσε η Περιφέρεια,οι Δήμαρχοι Σερβίων και Βελβεντού έπρεπε νάναι αδιάφοροι;Δεν μπορούσαν να κάνουν έστω μία λαϊκή συνέλευση και να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας όπως π.χ.το σταδιακό κλείσιμο της Εθνικής οδού;Άρα αυτό που είχαμε τα 4 χρόνια ήταν από τη μιά αδικαιολόγητη καθυστέρηση από τη Περιφέρεια και από την άλλη εφησυχασμό,αδιαφορία και αδράνεια από τους Δημάρχους.

Ανώνυμος είπε...

Παρέμβαση στο περιφερειακό συμβουλιο; Πλάκα κάνεις; Μια φορά πήγε έλεγε για τον πατέρα του, μια άλλη αμφισβητούσε αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, άλλη αν χρειάζονται τα φανάρια! Αλλά αν κάποιος την έλεγε γέφυρα Πολυφύτου ξεσηκώνονται!
Τελικά πείστηκε; Και ξεστεναχωρηθηκε να μιλήσει;

Ανώνυμος είπε...

Και 120 επιστήμονες έφερε , ειδικό απολιγνιτοποιησης, ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού τόσα τσακάλια ένας για την γέφυρα τίποτε; Από τον αντιδήμαρχο τεχνικών τα περιμένετε όλα; Πόσες μελέτες να κάνει πια;

Ανώνυμος είπε...

Άσε ρε 21.25, για τους πρόσφυγες ήξερε να φωνάζει ο Ελευθερίου να έρθουν. Για την ομάδα ΑΝΤΙΧΥΤΑΜ ήξερε να τους βρίζει ο Μπουκουβάλας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Για την γέφυρα που διαίρεσε τον δήμο μας στα δύο δεν ήξεραν να πούνε τίποτα; Αλλά σε είπα, τι τους νοιάζει;

Ανώνυμος είπε...

Εδώ είπε ότι η κλιματική αλλαγή είναι μπούρδα τι περιμένεις;.... Επιστήμονας ντε.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Κασαπίδης ήθελε να φανεί ότι κάνει τα πάντα μόνος του. Δεν του βγήκε. Εχει ευθύνη για όλη την αδράνεια. Κάλεσε μια φορά τους βουλευτές, τον αποκεντρωμένο τους Δημάρχους Κοζάνης Σερβίων Βελβενδού τα επιμελητήρια να τους πει τι ακριβώς συμβαίνει; Πάντα έκανε ανακοινώσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι όλα προχωρούν καλως. Ποιος μπορούσε να αμφισβητήσει αυτά που έκανε υποτίθεται η Περιφέρεια; Θα έσπερνε τον πανικό. Και όταν ο Αναγνώστου του πρότεινε από το 2019 να στείλει το θέμα στο Υπουργείο ο Κασαπίδης αντέδρασε και έφερε Μητούλη Κατάκαλο Πανέτσο. Απολαμβάνουμε τα αποτελέσματα τώρα. Ο Κασαπίδης είναι ο μεγάλος υπεύθυνος για τα χαμένα 3 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά έχει ευθύνες ο κασαπιδης. Ο Ελευθερίου ποτε ενόχλησε; Ποτέ. Μόνο σε κάτι άλλες μπούρδες μίλαγε
Βέβαια ζούμε στην χώρα που ο υφ μεταφορών λέει δεν έχει ευθύνη . Ναι ναι η "υπουργαρα μας" που λέει ο Ελευθερίου και ο πυροσβεστης

Το Προφίλ μας