Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Ενημερωτική δράση της Αντιπεριφέρειας Πολιτικής Προστασίας στο 4Ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Κοζάνης.

Η Αντιπεριφέρεια Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανέλαβε την πρωτοβουλία ενημερωτικών δράσεων σε σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για θέματα που αφορούν την προστασία από φυσικά φαινόμενα, όπως φωτιά, σεισμό και πλημμύρες.

Την Τρίτη 28 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η 2η ενημερωτική δράση στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ της Κοζάνης, σε συνεργασία της Αντιπεριφέρειας Πολιτικής Προστασίας με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και τον Διευθυντή του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Αστέριο Κούτσιανο.

Η δράση ξεκίνησε με παρουσίαση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ν. Κοζάνης του ειδικού οχήματος που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των σεισμικών φαινομένων. Με συντονιστή τον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας ΠΔΜ Νικόλαο Συλλίρη, πραγματοποιήθηκαν οι χαιρετισμοί από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θωμά Μάνο και την Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Αικατερίνη Δαδαμόγια, και στην συνέχεια οι εισηγήσεις από τον Συνεργάτη της Αντιπεριφέρειας Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Δούφλια, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κοζάνης Ιωάννη Γκιάτα, το μέλος του Συλλόγου Ραδιερασιτεχνών Κοζάνης Γεωργία Εμμανουηλίδου, τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κοζάνης Πρόδρομο Ασλανίδη, τον Πρόεδρο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Κοζάνης Κωνσταντίνο Σκετόπουλο και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Κοζάνης Κωνσταντίνο Μαυροματίδη.

Η μεγάλη συμμετοχή από μαθητές και πολίτες που ξεπέρασε τα 100 άτομα και η τρίωρη διάρκειά της καταδεικνύει την αναγκαιότητα διοργάνωσης τέτοιων δράσεων από την Περιφερειακή Αρχή με σκοπό τον σχεδιασμό, την πρόληψη και την προστασία του πληθυσμού από τα επικίνδυνα πιθανά φυσικά φαινόμενα που η κλιματική αλλαγή επιφέρει.

O Αντιπεριφερειάρχης

Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων

Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος

και Υποδομών Δυτικής Μακεδονίας

 

Θωμάς Μάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας