Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Ομιλία Φώφης Γεννηματά στη συνεδρίαση στελεχών για τον προγραμματισμό δράσεων και στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.(video)

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Χρόνια Πολλά!
Ευτυχισμένο το 2020.
Με υγεία, οικογενειακή ευτυχία, αλλά και δύναμη γιατί έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας.
Μέσα στο 2020 μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις για τη νέα αλλαγή!
Ασκούμε μαχητική και προγραμματική αντιπολίτευση, που δεν περιορίζεται σε «κούφια» λόγια άρνησης, αλλά συνοδεύεται από
συγκεκριμένες προτάσεις για προοδευτικές λύσεις.
Εμείς παράγουμε πολιτική!
Βήμα – βήμα , σκαλί – σκαλί προχωράμε μπροστά. Κοιτάμε ψηλά!
Το 2020 βάζουμε πλώρη για την μεγάλη επιστροφή γιατί χρειάζεται επιτέλους μια πραγματική και  προοδευτική κανονικότητα, που δεν υπάρχει !
Ξεκίνημα Αλλαγής.
Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Στρατευόμαστε όλοι 
Να κάνουμε  και πάλι τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, Πρωταγωνιστή. 
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Το 2020 είναι και μια χρονιά κρίσιμη για τα Εθνικά μας θέματα.
Η Τουρκία απειλεί ευθέως την σταθερότητα και την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο.
Δεν πρόκειται για τις «γνωστές» κατά καιρούς προκλήσεις και απειλές.
Η παράνομη συμφωνία της με την επηρεαζόμενη από αυτήν Κυβέρνηση της Λιβύης, αναβαθμίζει την Τουρκική προκλητικότητα σε επίπεδο επιθετικών κινήσεων. Έχουμε την αρχή μιας νέας περιόδου εκδήλωσης του τουρκικού επεκτατισμού, στην καρδιά των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως αυτά προσδιορίζονται με σαφήνεια από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.
Επιβάλλεται ΕΘΝΙΚΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Σήμερα, είναι σκόπιμο περισσότερο από ποτέ να θυμίσουμε τι σημαίνει πραγματικά πατριωτική παράταξη στον τόπο.
Σημαίνει να βάζεις πρώτα την πατρίδα.
Χωρίς να υποχωρείς στα κυριαρχικά σου δικαιώματα.
Χωρίς να περιφρονείς το διεθνές δίκαιο.
Χωρίς να υποτιμάς τις διεθνείς σου δεσμεύσεις και συμμαχίες.
Να σέβεσαι και να προωθείς την ειρήνη, την συνεργασία, τις σχέσεις καλής γειτονίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια.
Να είσαι περήφανος για τη χώρα σου χωρίς να μισείς τον γείτονά σου.
Ο πατριωτισμός είναι το σήμα κατατεθέν του χώρου μας.
Είναι η σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, που καθόρισε τον ρόλο και την ισχύ της χώρας μας στην Μεταπολίτευση.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ δεν δίχασαν ποτέ τους Έλληνες και το πολιτικό σύστημα. Τις κρίσιμες στιγμές, διατήρησαν αρραγές το εθνικό μέτωπο.
Γιατί μόνο όταν υπάρχει ένα αρραγές εθνικό μέτωπο, μπορεί η Ελλάδα να εκπέμπει αποφασιστικότητα και πυγμή, να διεκδικεί τη στήριξη των συμμάχων της και να μεταδίδει ενότητα και αυτοπεποίθηση στον λαό.
Την ίδια στάση επέδειξαν στη συνέχεια οι τρεις επόμενοι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Βαγγέλης Βενιζέλος.
Τώρα ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να προχωρήσει μόνος του στα κρίσιμα Εθνικά θέματα.
Αρνήθηκε την πρόταση μας για Εθνική Γραμμή. Αρνήθηκε την πρότασή μας για το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Οι εξελίξεις δεν τον δικαιώνουν.
Η εικόνα του κ. Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο δημιούργησε εύλογο προβληματισμό και ανησυχία στον Ελληνικό λαό. Δεν προβλήθηκαν όπως έπρεπε οι Εθνικές μας θέσεις απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα.
Απέναντι στον κ. Τραμπ που έχει αποδείξει ότι κινείται μόνο με βάση το “δίκαιο των ισχυρών”, η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει διαρκώς να τονίζει την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητά μας για την πλήρη υπεράσπιση των Εθνικών μας δικαιωμάτων. Ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα τα προασπίσει η χώρα μας με τον αντίστοιχο και ανάλογο τρόπο που θα προσβληθούν από άλλη πλευρά. Με διπλωματικά μέσα αλλά και αποτρεπτική ισχύ.
Να θυμίζει ότι μας συνδέουν σχέσεις συμμαχίας και όχι υποτέλειας. Και ότι αν ανέχονται από την Τουρκία παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου εις βάρος μας, αυτό θα αποτελεί άλλη μια τεράστια πηγή προβλημάτων και ανασφάλειας στην περιοχή, γιατί δεν θα γίνει αποδεκτό. Με ότι αυτό συνεπάγεται. 
Είναι ώρα να συνεννοηθούμε οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Δεν μπορεί να μας έχουν δεδομένους.
Να μεταδώσουμε στους Έλληνες μήνυμα ενότητας και αυτοπεποίθησης.
Να εκπέμψει η χώρα ετοιμότητα και  αποφασιστικότητα.
Ο διάλογος δεν σημαίνει εκπτώσεις. Ο δρόμος για την Χάγη αφορά μόνο την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ.
Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στην αμυντική συμφωνία που διαπραγματεύτηκε ο κ. Τσίπρας και επικύρωσε ο κ. Μητσοτάκης. Δεν μπορεί συνεχώς να δίνουμε μόνο και να μη παίρνουμε κανένα αντάλλαγμα.
Όπως δυστυχώς έπραξε ο κ Τσιπρας με τις δεσμεύσεις του και στο θέμα των βάσεων, ανεξάρτητα του ότι τώρα επιχειρεί με ένα κρεσέντο υποκρισίας να παραστήσει δήθεν τον αγωνιστή. Μόνο που τώρα τον έχουν πάρει είδηση όλοι.
Όπως δυστυχώς έπραξε και ο κ Μητσοτάκης με την βιασύνη του να επικυρώσει τις δεσμεύσεις Τσίπρα, χωρίς να ζητήσει το παραμικρό.
Για την εκλογή του ΠτΔ
Μέσα σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, μετά από δέκα χρόνια πόλωσης, διχασμού, με ευθύνη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που καθυστέρησε την έξοδο από την κρίση, έχει έρθει η ώρα να γυρίσουμε σελίδα, να αλλάξει τρόπο λειτουργίας το πολιτικό σύστημα.
 Έχει την ευκαιρία ο κ. Μητσοτάκης, με την επιλογή του προσώπου για την Προεδρία της Δημοκρατίας να δείξει ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει στον τοπο. Με ένα πρόσωπο από την παράταξή μας που στάθηκε δημόσια απέναντι σε αυτές τις λογικές, ένα πρόσωπο που με κάθε τρόπο ήταν παρών στα χρόνια της κρίσης.
Ευθύς εξαρχής έχω τονίσει ότι η αναγκαία ισορροπία στην λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος, και η προοπτική της Εθνικής Συνεννόησης, απαιτούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα εκλέξει η Βουλή, να προέρχεται από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.
Η  θέση μας αυτή  δεν αποτελεί προϊόν κομματικής περιχαράκωσης ή παραταξιακής ιδεοληψίας. Πηγάζει από την ειλικρινή πίστη μας στο θεσμικό βάρος του ρόλου που μπορεί και πρέπει να επιτελεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πλαίσιο του Συντάγματος.
Αποτελεί εξάλλου παράδοση των τελευταίων δεκαετιών να προέρχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την άλλη παράταξη από αυτή που κυβερνά και τον προτείνει.
Αν ο κ. Μητσοτάκης επιχειρήσει να αξιοποιήσει την λευκή επιταγή που του παρέδωσε ο κ. Τσίπρας με την Συνταγματική Αναθεώρηση και να εκλέξει ΠτΔ με βάση μόνο την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία και τις εσωκομματικές διευθετήσεις της ΝΔ, τότε θα μας βρει απέναντι.
Και σ’ αυτή την περίπτωση θα έχουμε την δική μας πρόταση προσώπου με τα χαρακτηριστικά που προανέφερα.
Στην παρούσα φάση δεν έχει κανένα νόημα η ονοματολογία, αποπροσανατολίζει τη συζήτηση.
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Μας παρέδωσε χθες ο κ. Μητσοτάκης την πρότασή του για τον νέο εκλογικό νόμο. Την απορρίπτουμε και την καταψηφίζουμε. Εμείς τη διατήρηση του μπόνους των 50 εδρών που μετατρέπει μειοψηφίες στο λαό, σε κυβερνητικές αυτοδύναμες πλειοψηφίες, δεν τη δεχόμαστε. Είναι ένα άδικο σύστημα που απαντά μόνο στις αγωνίες και τις φοβίες του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ.
Αγωνιούν ότι πολύ σύντομα ο Ελληνικός θα αντιληφθεί ότι γλύτωσε από το χείρον αλλά δε βρήκε το βέλτιστο.
Για άλλη μια φορά η ΝΔ υπονομεύει τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. Καλό είναι να μαζέψουν τα παπαγαλάκια τους που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια. Την ευθύνη επωμίζεται εξ ολοκλήρου ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ.
Η Ελλάδα έχει σήμερα-όσο ποτέ-ανάγκη από ισχυρές και ικανές Κυβερνήσεις που στηρίζονται σε ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Που έχουν την δύναμη  να εγγυηθούν ένα καλύτερο μέλλον για τον λαό μας, αυτή την προοπτική εξασφαλίζει η δική μας πρόταση.
Η Κυβέρνηση όμως όχι μόνο δεν  επιδιώκει την συνεννόηση και την εθνική ομοψυχία αλλά επιλέγει και  την Κοινωνική πόλωση.
Δημιουργεί συνεχώς “μέτωπα” που προαναγγέλλουν χιονοστιβάδα αρνητικών εξελίξεων για τον κόσμο της εργασίας και τα μικρομεσαία στρώματα.
Οι πολιτικές της ενισχύουν την εργοδοτική αυθαιρεσία, ανοίγουν τον δρόμο για μαζικές απολύσεις εργαζομένων και διώξεις συνδικαλιστών.
Οι νόμοι που ψήφισε οδηγούν στην υπονόμευση των κλαδικών συμβάσεων, αφήνουν στον αέρα 400.000 εργαζόμενους deliverάδες και σερβιτόρους.
Τιμωρούν τους εργαζόμενους και τους συνεπείς εργοδότες, επιβραβεύουν εκείνους που επιδιώκουν την ασυδοσία.
Οι πλειστηριασμοί της Α’ κατοικίας “απελευθερώνονται” από το τέλος Απριλίου. Οι μικροί και μεσαίοι δανειολήπτες που έπληξε η κρίση, παραδίδονται χωρίς καμία προστασία στα funds. Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και θα επανέλθουμε για το θέμα στη Βουλή.
Ο εμπαιγμός των πολιτών συνεχίζεται. Οι τράπεζες συνεχίζουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα τις υπερβολικές χρεώσεις στις συναλλαγές τους παρά τις δήθεν κυβερνητικές υποδείξεις. Η εκμετάλλευση καλά κρατεί. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, θα αναδεικνύουμε το θέμα, θα πιέζουμε την Κυβέρνηση για να υπάρξει αποτέλεσμα και όχι μόνο λόγια του αέρα.
Η κοινωνική ατζέντα είναι προτεραιότητα για το Κίνημα Αλλαγής
Στις επόμενες ημέρες θα καταθέσουμε και νομοθετική πρωτοβουλία για την χορήγηση κανονικής 13ης σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους.
Η ΝΔ δείχνει πια καθαρά το συντηρητικό της πρόσωπο, αυτό της Ελληνικής δεξιάς,
στην οικονομία, στο κοινωνικό κράτος, στην ενημέρωση, στη δημόσια ασφάλεια, στο περιβάλλον.
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Το 2020 είναι η χρονιά για να βάλουμε τις βάσεις για μια νέα Αλλαγή.
Μια νέα Αλλαγή που χαράσσει εθνικές γραμμές, διεκδικεί στα διεθνή φόρα, αναβαθμίζει την ενεργειακή, στρατιωτική και διπλωματική ισχύ της χώρας, χωρίς εκπτώσεις στον φιλοευρωπαϊκό της προσανατολισμό και την ενεργή παρουσία της στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Μια νέα Αλλαγή με αξιοποίηση των τεράστιων αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας, με σεβασμό  στο περιβάλλον, στην εργασία και τον κοινωνικό διάλογο.
Με ένα κράτος ψηφιακό, αξιόπιστο που προετοιμάζει έγκαιρα το έδαφος για τις αλλαγές που φέρνει η 4η βιομηχανική επανάσταση ώστε οι ελληνικές επιχειρήσεις να είναι έτοιμες και πιο ανταγωνιστικές , ικανές να δημιουργήσουν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας.
Ένα κράτος αποκεντρωμένο, αποφασισμένο με σχέδιο να εξασφαλίσει τη δίκαιη μετάβαση στη νέα εποχή που επιβάλλει η κλιματική αλλαγή, που δεν εγκαταλείπει ολόκληρες περιοχές και τους ανθρώπους τους στην φτώχεια και την ανεργία.
Που δεν ενδιαφέρεται μόνο να διασφαλίσει τα κέρδη των ολίγων.
Με ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος που βλέπει τους κινδύνους από τη δημογραφική γήρανση και στηρίζει έμπρακτα, μακροπόθεσμα τις οικογένειες με ολοκληρωμένο πλαίσιο και όχι εφάπαξ επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.
Ένα Κράτος που εμπνέει εμπιστοσύνη στους νέους και τους εξασφαλίζει προοπτικές, δεν τους απογοητεύει, δεν τους διώχνει μακριά. Η νέα αλλαγή του brain gain.
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Είμαστε σήμερα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΔΩ. 
  • Οι βουλευτές και ευρωβουλευτές, τα στελέχη μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής μας μάχης.
  • Οι υποψήφιοι βουλευτές και ευρωβουλευτές μας και ανάμεσά τους πολλοί  νέοι άνθρωποι, που με πίστη και ανιδιοτέλεια, αλλά με ενθουσιασμό και νέες ιδέες, έδωσαν την μάχη στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις. 
  • Οι γραμματείς των Νομαρχιακών μας Επιτροπών, που συντονίζουν τον ιστό του κόμματός  μας σε όλη την Ελλάδα και οι νέοι γραμματείς των τομέων που παράγουν πολιτική. 
  • Οι πρώην βουλευτές, τα στελέχη με την διαχρονική ενεργή παρουσία και την μεγάλη προσφορά στην παράταξη. 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ προχωράμε μπροστά.
  • Με τη δουλειά μας στη Βουλή και την Ευρωβουλή.
  • Με τα  κλιμάκια που θα γυρίσουν όλη την Ελλάδα και ζητάμε τη συμμετοχή σας. 
  • Με τις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα πάρουν οι νέοι τομείς. 
Με τις Περιφερειακές προσυνδιασκέψεις και την πολιτική-ιδεολογική Συνδιάσκεψή μας, στις  14-15 Μαρτίου, σφραγίζουμε την σοσιαλιστική μας ταυτότητα.
Όλοι μαζί να βάλουμε πλώρη για τη μεγάλη μας επιστροφή.
Δεν είναι απλά ένα όραμα που μας εμπνέει, είναι σχέδιο συγκεκριμένο, με νέους Εθνικούς στοχους. Αναγέννηση με πράσινο συμβόλαιο.
Αυτή τη χρονιά το 2020 στις εξετάσεις στα μάτια των προοδευτικών πολιτών, στόχος μας είναι να πάρουμε 20’, να πείσουμε ότι υπάρχει η ξεκάθαρη εναλλακτική πρόταση της πραγματικής κυβερνώσας αριστεράς και μπορούμε να την κάνουμε πραγματικότητα με το Κίνημα Αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας