Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

«Ενεση» 28 εκατ. ευρώ στα σχολεία της χώρας -Με απόφαση του ΥΠΕΣ Τάκη Θεοδωρικάκου [πίνακας] 52.200 ευρώ για τα σχολεία του Δήμου ΣΕΡΒΙΩΝ. Δείτε αναλυτικά.

Με το ποσό των 28 εκατ. ευρώ -που θα διατεθούν μέσω των κατά τόπους δήμων- θα ενισχυθούν τα σχολεία της χώρας. Η απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος προβλέπει ότι τα 28 εκατ. ευρώ είναι η πρώτη από τις τέσσερις προγραμματισμένες δόσεις που θα καταβληθούν στα σχολεία το 2020. Τα χρήματα θα διατεθούν για την κάλυψη λειτουργικών
αναγκών των σχολείων.

Στην απόφαση, συγκεκριμένα, τονίζεται ότι από τον λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων» κατανέμεται το ποσό των 28.000.000 ευρώ στους 332 Δήμους της χώρας για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η κατανομή των ποσών στα σχολεία

Για την κατανομή του ποσού ελήφθησαν υπ’ όψιν δεδομένα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη σχολική χρονιά 2018-2019 που αφορούν στον αριθμό των μαθητών ανά σχολική βαθμίδα, στον αριθμό των σχολείων και στον αριθμό των τμημάτων ανά κλιματική ζώνη, ενώ συνεκτιμήθηκε και η υλοποίηση του θεσμού του σχολικού τροχονόμου.

Τα ποσά θα καταβληθούν στους δικαιούχους Δήμους με χρηματικές εντολές του υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.









Για τη Δυτική Μακεδονία: 




Πώς κατανέμονται τα ποσά στα σχολεία:
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας