Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Επετειακός Εορτασμός Τριών Ιεραρχών

Πραγματοποιήθηκε χθες, 29 Ιανουαρίου, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας o καθιερωμένος επετειακός εορτασμός των Τριών Ιεραρχών και της Ημέρας των Γραμμάτων.

Η έναρξη του εορτασμού έγινε με τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό εσπερινό στον Ι. Ν. Τριών Ιεραρχών του Πανεπιστημίου, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ.κ Παύλος.

Ακολούθησε εκδήλωση στο αμφιθέατρο «Σπύρος Αρσένης» στην οποία σε έντονα
συγκινησιακό κλίμα τιμήθηκε ο πρώτος Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Χρήστος Μασσαλάς. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης στην προσφώνηση του, εξήρε το ακαδημαϊκό και συγγραφικό έργο του κ. Μασσαλά, ο οποίος έχει διατελέσει για δύο θητείες Πρύτανης και δύο θητείες Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενώ από το 2009 είναι ισόβιο μέλος του Πολυμελούς Συμβουλίου του Ριζαρείου Ιδρύματος.

 Ο κ. Μασσαλάς εκφώνησε ομιλία με τίτλο «Η ευδαιμονία ως ύψιστο αγαθό» αναφερόμενος στην Αριστοτελική λογική για την ευδαιμονία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατέρας Μάξιμος.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μουσική από τον καθηγητή κιθάρας του ωδείου Δημήτρη Δημόπουλου, κ. Ιωάννη Μητρούση.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας