Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Κοροναϊός: Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη -Ελληνας ο ασθενής, είχε ταξιδέψει στην Κίνα

Κόκκινος συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης, στη Θεσσαλονίκη, όταν εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ασθενής με συμπτώματα παρόμοια με αυτά του κοροναϊού.

Πρόκειται για το πρώτο ύποπτο κρούσμα κοροναϊού που ελέγχεται στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει το voria.gr.
Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας με συμπτώματα του ιού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν της Κίνας και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 170 άτομα.

Το άτομο εισήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο νοσοκομείο και αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ο ασθενής είναι ένας 60χρονος άνδρας, ελληνικής υπηκοότητας, ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Κίνα.

Ο εξηντάχρονος εισήχθη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης με συμπτώματα γριπώδους συνδρόμου και λόγω του ταξιδιωτικού του ιστορικού (ταξίδεψε στην πόλη Ουχάν της Κίνας) τέθηκε σε θάλαμο απομόνωσης.

Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Παναγιώτης Παντελιάδης, επιβεβαίωσε το περιστατικό και πρόσθεσε ότι ελήφθη δείγμα το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ και αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για κρούσμα κοροναϊού ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν ορισθεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας