Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Κάλεσμα για παρουσία στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σιάτιστας την Παρασκευή 31/01/2020.

Η Επιτροπή Αγώνα κατά των αιολικών στο Μπούρινο κι ο Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας, καλούμε τους πολίτες της Σιάτιστας, του Βοΐου κι ολόκληρης της Δυτ. Μακεδονίας, να παραβρεθούν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σιάτιστας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31/01/2020 και ώρα 9 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρώτο θέμα συζήτησης θα είναι η αίτηση της εταιρείας “PK Energy I.K.E” προς τη ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) για την αδειοδότηση κατασκευής αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 27,3 MW, στην κορυφή Ντρισινίκος του όρους Μπούρινος.
Η παρουσία όλων μας θα είναι καθοριστική γιατί θα στείλει ηχηρό μήνυμα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πως σύσσωμη η κοινωνία αντιτίθεται σε σχεδιασμούς καταστρατήγησης περιβαλλοντικών όρων που καταστρέφουν το περιβάλλον και κατ΄ επέκταση τον ίδιο τον άνθρωπο. Το μήνυμα είναι ένα και δυνατό: Δεν διαπραγματευόμαστε το μέλλον των παιδιών μας , ο Μπούρινος ΔΕΝ πουλιέται, ΔΕΝ εξαγοράζεται, ΔΕΝ τεμαχίζεται. Ανήκει στις μελλοντικές γενιές και θα παραδοθεί σ’ αυτές αλώβητος.

Η επιτροπή Αγώνα                                          Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας